Üniversite Öğrencilerinin 'Kardeşlik' Pikniği

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Üniversite Öğrencilerinin 'Kardeşlik' Pikniği



Trabzonlu üniversite öğrencileri, Şırnak Üniversitesi öğrencileri ile birlikte bir dönem sürekli çatışmaların yaşandığı Cudi Dağı eteklerinde piknik yaptı.


Trabzon merkezi ve ilçelerinden gelen AK Parti Gençlik Kolları başkanları, AK Parti Şırnak Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen piknik etkinliğine katılarak kolbastı ve halay eşliğinde barış mesajı verdi. AK Parti Şırnak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Birlik, yapılanların barışın, kardeşliğin, beraberliğin, birliğin bir resmi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Trabzon'un Şırnak'a bakış açısını değiştirmiştir. Ön yargısını kırmıştır. Şırnak'ın Trabzon'a bakış açısı değişmiştir, ön yargısı kırılmıştır. Bu gün beraber olmamızın sebebi kardeşliğe susamış bir halktır. Bizim ecdadımız aslında Tandoğan'da bayrak sallayanlar değil, Taksim'de sallayanlar değil, buralarda olay yaratanlar değil, bizim ecdadımız Çanakkale'dedir. Şu an Cudi'nin eteklerinde, Gabar'ın karşısında Trabzon ve Şırnak'ın birleştiği bir noktadayız. Cudi'nin eteklerinde piknik yapıyoruz. Bu güzel duyguyu niye kaybedelim, bu beraberliği, kardeşliği niye kaybedelim. Bu gün çiçekler su içiyor, kan içmiyor. Bizim istediğimiz budur, biz başka bir şey istemiyoruz. Çözüm süreciyle beraber Şırnak'ta yatırımların istihdamın bir seviyeye geleceğini herkes biliyor. Bu gençlik olarak bu çözüm sürecine buradan destek veriyoruz ve bu çözüm sürecinin böyle devam etmesini diliyoruz."


AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu da, Cudi Dağı'nı hep duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Ama burada şu an piknik yapabilmek hep beraber olup kaynaşabilmek, görüyorsunuz beraber voleybol oynuyoruz, mangal yapıyoruz, piknik yapıyoruz. Bunlar gerçekten çok önemli şeyler ve bu sürecin çok olumlu şekilde ilerlediğinin en büyük göstergesidir. Biz burada Trabzon ve Şırnak il teşkilatı olarak, eğer bu birlik ve beraberlik mesajını verebiliyorsak, tabiri caizse malum Karadeniz Bölgesi bu konuda en hassas illerden biri ve Şırnak'ta Güneydoğu Anadolu'nun yine en hassas illerinden biri. Bu iki il bu şekilde karşı karşıya gelebilip kardeşliğini pekiştirebiliyorsa çok önemli bir mesafe kat edilmiştir. İnşallah bundan sonrada çok daha iyi noktalara gelinecektir ve bu mesele inşallah bitecektir diye temenni ediyoruz. Biz Siirt üzerinden geldik. Belki de en tehlikeli olduğu söylenen yol üzerinden geldik. Hem de gece yarısı 12: 00-02: 00 arası. Biz saat gece 02: 00'de burada olduk. Ona rağmen hiçbir güvenlik sıkıntısı yaşamadan burada olduk. Demek ki şu an her şey yolunda"


Trabzon Gençlik Derneği Başkanı Abdullah Serkan da, "Hiçbir zor durum yok. Arkadaşlarımızla beraber buradayız. İnşallah daha sonraki senelerde daha büyük kalabalıklarla Trabzon'u temsilen, üniversite öğrencilerini temsilen gelmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
 


Üst Alt