3'ü kadın 5 PKK'lı öldürüldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
3'ü kadın 5 PKK'lı öldürüldü
BİNGÖL'ün Sancak Beldesi kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 3'ü kadın 5 PKK'lı terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi . Öldürülen teröristlerden 'Serhat Fırat' kod adlı M . D . 'nin örgütün Yayladere grup sorumlusu olduğu belirtildi .

Bingöl'de öldürülen teröristlerden 'Serhat Fırat' kod adlı M . D . 'nin örgütün Yayladere grup sorumlusu olduğu belirtildi . Bingöl Valiliği, Sancak Beldesi Sarıgümüş Mahallesi'ne bir grup bölücü terör örgütü üyesinin geleceği istihbaratının alınmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Timleri ile bölgeye operasyon düzenlendiğini açıkladı . Güvenlik güçlerinin dün saat 23 . 50'de 5 PKK'lı ile karşılaştığını ve 'teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesiyle silahlı çatışma yaşandığını belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

Çatışma sonrası arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, aralarında terör örgütünün sözde Yayladere Grup Sorumlusu 'Serhat Fırat' kad adlı M . D . 'nin de bulunduğu 3'ü bayan 2'si erkek 5 bölücü terör örgütü mensubunun üzerlerinde 5 Kalaşnikof piyade tüfeği, 7 el bombası, 17 şarjör, 1 el dürbünü, 1 büyük telsiz, 1 küçük el telsizi, bir miktar para (TL . ve ABD Doları) ve örgütsel doküman ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir . Olayla ilgili Bingöl Culhuriyet Başsavcısına derhal bilgi verilmiş olup, adli makamların talimatları doğrultusunda adli tahkikat devam etmektedir .

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, son 1,5 yıl içerisinde Bingöl genelinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda örgütün sözde eyalet koordinatörü ve bölge sorumlularının da aralarında bulunduğu 38 PKK'lının ölü, 22'sinin sağ olmak üzere toplam 60 PKK'lının silahları ile etkisiz hale getirildiği belirtildi . KOBRALAR BOMBA YAĞDIRIYOR Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde dün geceden bu yana Kuzey Irak yönüne yapılan bombalamalar bu sabahta devam etti . Sabahın erken saatlerinden itibaren 2 kobra tipi helikopter sınır bölgesine bomba yağdırdı . Helikopterlerin bombaladığı bölgelerden dumanlar yükselmeye başladı . Dün gece saat 00 . 30 sıralarında Hakkari'nin sınıra sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'nin Üzümlü bölgesindeki askeri birliklerden alınan bir görüntü üzerine Kuzey Irak yönüne doğru yoğun şekilde top ve silah atışı yapıldı . Top ve silah atışlarının ardından bölgeye iki kobra tipi helikopter gönderildi . Kobra helikopterleri de sabahın ilk ışıklarına kadar Kırmızı Tepe bölgesine bomba yağdırdı . Kobraların bombalaması saniye saniye kaydedilirken, bölgeden dumanlar yükselmeye başladı . Helikopterlerin zaman zaman bombalamayı sürdürdüğü belirtilirken, bölgeye asker ve mühimmat sevkiyatı da yapılıyor . PKK, SİLVAN'DA AK PARTİLİ BAŞKANIN ŞANTİYESİNİ BASIP ARAÇLARI YAKTI DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan'a ait mıcır şantiyesine gelen 2 PKK'lı bekçileri silah tehdidi ile etkisiz hale getirdikten sonra kamyon ve iş makinesini ateşe verdi . Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı . Silvan'ın Malabadi Köprüsü yakınlarında bulunan AK Parti Silvan İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan'a ait mıcır şantiyesine dün saat 22 . 30 sıralarında gelen 2 PKK'lı şantiyedeki 3 bekçiyi silah tehdidi ile etkisiz hale getirdi . Teröristler daha sonra şantiyedeki bir kamyon ve bir kepçeyi benzin dökerek yaktıktan sonra kaçtı . Bekçilerin haber vermesi üzerine şantiyeye gelen güvenlik güçleri çevre önlemi aldıktan sonra bölgede tuzaklanmış patlayıcı olabileceğini gözönüne alarak araştırma yaptı . Şantiyede herhangi bir patlayıcıya rastlanmazken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar sürüyor . Teröristler aynı şantiyede geçen yıl da iş makinelerini ateşe vermişti .
 


>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Orduda milli mücadele için savaşıp şehit olmak ayrı namusundan serefinden yoksun bir terorist olarak ölmek ayri geberin hepiniz
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Günün En Güzel Haberi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt