3G kullananlar için hayati uyarı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maxitr

maxitr

Üye
    Konu Sahibi
3G kullananlar için hayati uyarı!
3G'nin getirdiği teknolojik yenilikler için mutlaka önlem almanız gerekiyor. Aksi takdirde bu kullanım tümöre neden olabilir!

Üçüncü Nesil cep telefonları ile (3G/3 Generation) abonelerin telefonla geçirdiği süre artınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'den uyarı geldi.

Görüntülü konuşmaya geçilmesine rağmen abonelerin büyük bölümünün hâlâ sesli konuşmayı tercih ettiğini belirten Acarer, beyinde tümör oluşturma riskine karşı uzun görüşmelerde kulaklık kullanmayı tavsiye ederek, konuşma esnasında telefonun yüze yapıştırılmadan 45 derecelik açıyla tutulmasını önerdi. Telefonu açar açmaz kulağa götürmek de son derece zararlı.

3 GSM şirketinin başlattığı sınırsız konuşma paketleriyle vatandaşların konuşma süreleri her geçen gün artıyor. Bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre Turkcell'de yüzde 45, Vodafone'da yüzde 13,7, Avea'da ise yüzde 8'lik görüşme sürelerinde artış yaşandı.

Bir ayda Turkcell'li 107,1 dakika, Vodafone'lu 141 dakika, Avea'lı ise 188 dakika konuştu. Bu artışların sabit ve mobildeki toplam görüşme trafiğini 2009 yılı sonunda 103 milyar dakikadan 150 milyar dakikaya çıkaracağını kaydeden BTK Başkanı Acarer, abonelere önemli uyarılarda bulundu.

Cep telefonuyla konuşmanın sağlığa etkilerinin çok önemli ve geniş bir konu olduğunu kaydeden Acarer, tüketicinin dikkat etmesi gereken konuları sıraladı. Baz istasyonu ne kadar uzaksa cep telefonunun o kadar tehlikeli olacağını ifade eden Acarer, "Çünkü baz istasyonu ne kadar yakınsa cep telefonu iyi irtibat kurar, yaydığı radyasyon azalır." dedi. Şehir dışına çıkıldığında sabahtan şarj edilen telefonun bataryasının akşama kadar azaldığını ifade eden Başkan, bu durumu şehir dışında baz istasyonunun daha seyrek olmasına bağladı. Baz istasyonunda irtibatlı kalabilmek için telefonların daha çok enerji harcadığına vurgu yapan Acarer, "Bu yüzden şehir dışında telefonunuzu vücudunuzdan uzakta bulundurun. Arabanın koltuğuna koyun. O telefon baz istasyonuyla irtibatta kalabilmek için daha çok sinyal yayacaktır. Ben bunu söylüyorum ama tam tersi şeyler söylüyorlar. Mühendis olarak söylüyorum tersini söyleyenler mühendis olarak ispat etsinler." diye konuştu.

Telefonu yüze yapıştırmayın

Uzun görüşmelerde mutlaka kulaklık kullanılmalı. Araçtayken sete bağlanıp hoparlörden görüşülmesi daha sağlıklı. Cep telefonunun sürekli aynı tarafla değil değiştirerek görüşülmesi gerekli. Telefon yüze yapıştırılmamalı. Çünkü cihaz en fazla enerjiyi o sırada harcıyor. Karşı taraf telefonu açtığında radyasyon rutine geçiyor ve etkisi azalıyor. Hoparlörü açıp çalma sesi duyulana kadar telefonu kulağa götürmemek gerekiyor.

:bilmem: :bilmem: :bilmem: :bilmem: :bilmem:

darülmendep

darülmendep

Üye
Bilgi için teşekkürler. Daha dikkatli olurum artık

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Zaten çogu zaman kulaklıkla konuşuyor sağol bilgi için

pitbull112233

pitbull112233

Üye
bu adamin gorevi bu sanki.nasi telle konusacagimizi tavsiye edecegine gorevi neyi yapmasini gerektiriyorsa onu yapsin.

Da®kness

Da®kness

Üye
bu adamin gorevi bu sanki.nasi telle konusacagimizi tavsiye edecegine gorevi neyi yapmasini gerektiriyorsa onu yapsin.

Sence görevi gereği neler yapması gerekir? Sence açıklamayı yapan görevlinin bu konuyla alakası yokmu? Kırmızı yazıyla yazılan başlıktaki Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu Başkanı sıfatı bu kişiye ''renk katsın'' diye mi verilmiş olabilir? Gayet iyi, işiyle alakalı bir kurum görevlisi neden bu açıklama dokunaklı geldiki sana?????

pitbull112233

pitbull112233

Üye
bak sana neyin dokunakli geldigini soyliyim.baskalarinin 10 senedir kullandigi teknolojiyi ulkeye 10 sene sonra getirip sonra da boburlenmeleri,bos zamanlarinda da boyle ipe sapa gelmez aciklama yapmalari dokundu.(bu vatandas beyin cerrahi mi?) zamaninda cihazlari tek tek kayit alma isini ustlerinden atarak halen hicbir halta karismayan klasik devlet kurumu fikirleri dokundu.zart zurt lisansi diye lisans satip aldiklari paralari nerelere harcadiklari belli olmamalari dokundu.daha sayiyim mi? bunlar sana dokunmuyorsa orasi ayri bilemem tabi.boyle bir kurumun basinda olan vatandastan oncelikle ben Avea sen ne cesit bir operatorsun de 2N ile konusturamazsin kalkip 3N lisansi alip goruntulu konusturmaya calisiyorsun? demesini beklerdim.
oncelikle iletisimi daha ucuza daha kaliteli avrupa standartlarinda nasil sunarim halkima? sorusunu arastirsin da tumor olayini doktorlara biraksin
sifatlarin arkasina takilma.essege altin semer de vursan essek bildigin essektir her zaman.zaten bizim milletteki su makam mevki hastaligi bitmedi tukenmedi senelerdir.

termal

Üye
bak sana neyin dokunakli geldigini soyliyim.baskalarinin 10 senedir kullandigi teknolojiyi ulkeye 10 sene sonra getirip sonra da boburlenmeleri,bos zamanlarinda da boyle ipe sapa gelmez aciklama yapmalari dokundu.(bu vatandas beyin cerrahi mi?) zamaninda cihazlari tek tek kayit alma isini ustlerinden atarak halen hicbir halta karismayan klasik devlet kurumu fikirleri dokundu.zart zurt lisansi diye lisans satip aldiklari paralari nerelere harcadiklari belli olmamalari dokundu.daha sayiyim mi? bunlar sana dokunmuyorsa orasi ayri bilemem tabi.boyle bir kurumun basinda olan vatandastan oncelikle ben Avea sen ne cesit bir operatorsun de 2N ile konusturamazsin kalkip 3N lisansi alip goruntulu konusturmaya calisiyorsun? demesini beklerdim.
oncelikle iletisimi daha ucuza daha kaliteli avrupa standartlarinda nasil sunarim halkima? sorusunu arastirsin da tumor olayini doktorlara biraksin
sifatlarin arkasina takilma.essege altin semer de vursan essek bildigin essektir her zaman.zaten bizim milletteki su makam mevki hastaligi bitmedi tukenmedi senelerdir.

bravo ayakta alkışlıyorum seni afferin.. elbette hepimiz biliyoruz cep tel saglığa bu şekilde zararlıdır.bunu her defasında tekrar edeceğine git internet ve konuşma ucretleri ile uğraş be adam!

aquSTine^

aquSTine^

Üye
saol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt