3G Cep Telefonları Türkiye'de Üretiliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
3G Cep Telefonları Türkiye'de Üretiliyor
Dün itibariyle hayatımıza giren 3 Generation (3G) telefonlarla Türkiye'de bir ilk daha yaşanıyor.

Görüntülü konuşturan ve televizyon izlemeye imkan tanıyan cihazlar Türkiye'de üretiliyor. Şu anda test aşamasında bulunan 3G cep telefonları önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek. İsimleri sır gibi saklanan iki firmanın bir araya gelmesiyle üretilen görüntülü telefonlar sayesinde Türkiye'nin yaklaşık 5 milyon lirasının yurt dışına çıkması önlenecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonu sektörünün baştan sona değiştiren 3G ile gelen üretim müjdesini CİHAN'a açıkladı. Başkan Acarer, 3G uyumlu cep telefonlarının Türkiye'de üretildiğini belirtti. Konsorsiyumlar aracılığıyla 3G'ye imkan tanıyan cihazların Türkiye'de yapıldığını kaydeden Acarer, "Ulaştırma Bakanımız çok sıkı takip ediyor. Destekliyor. Üretim bitti test aşamasındalar. Çok yakında piyasaya verilecek." dedi.

VATANDAŞ YERLİ 3G CEP'LERİ ALSIN

Modeli şekli ithal telefon kadar olmasa da vatandaşın bu ürünleri alarak desteklemesi çağrısında bulunan Acarer, 3G uyumlu cihazların Türkiye'de üretilmesinin binlerce gencin iş sahibi olması anlamına geldiğini ifade etti. Bu telefonların bakım yerlerinde de bin kişinin çalışacağını aktaran Acarer, cep telefonu ithalatı sebebiyle yurt dışına çıkan paraların azalacağını belirtti. Üretimi konsorsiyumun yaptığını dile getiren Acarer, "Birkaç firma bir araya geldi; üretimi ayrı bir yerde yapıyorlar tasarım başka yerde, entegrasyonu başka yerde. Deneniyor şu anda." diye konuştu.

• Beğen
Tepkiler: CryDaqqeR ve maxibrk

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
Yerlim malı yurdum malı herkes onu kullanmalı :ehe:oke:

cozturk

cozturk

Üye
Süper birşey...aslında herşey böylme olmalı..dışardan hiç bir şey alınmasa ama hiçbirşey...bu ülke kendi kendiyle kalkınır arkadaşş...teklonoji gelişir o olur bu olur...ülker varken neden kinder yiyorizki..ülker bizim vatandaşımız..adam ölünce servetini dışarıyamı bırakcak..:):).dışarıyamı yardım etcek..asla hayır...ahhh bi yasa çıksada şunlar yasaklansa...

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Adam gibi bişey yapsınlar 1 değil 20 tane alayım ;)

cozturk

cozturk

Üye
Aynen..almayan şerefsiz:):):):):):):):)

Mebuchadnezzar

Üye
Çin malı telefonlar gibi olmasında olursa artık takoz yerine kullanırız :D

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Bak işte ne güzel istaihdam pakaeti.Üretim ekonomisi olmalıyız üretmeliyiz.Tebrik ediyorum forumumuz tarafından da bu telefonlar çıktıgı zaman geniş çaplı incelemeye tabi tutulur

arslansem

arslansem

Üye
Çok güzel bi olay :)

Mebuchadnezzar

Üye
Acaba hangi firmalar tarafından üretilecek :S türk firmalarmi yoksa yabancı markaların türkiyede fabrikası falanmi kurulacak

Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
vavvvv süpermiş tuttum bunu

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Acaba hangi firmalar tarafından üretilecek :S türk firmalarmi yoksa yabancı markaların türkiyede fabrikası falanmi kurulacak

Trident, Digiphone, MyPhone gibi markalar Türk markaları biliyorsunuz. Bunlar Türkiye'de üretim yapacak ve modellerini 3G ile genişletecekler

Çin malı telefonlar gibi olmasında olursa artık takoz yerine kullanırız :D

Benim kullandığım orjinal ürünler takoz yerine kullanılacak duruma gelmedi...

Mebuchadnezzar

Üye
Saydığın telefonlar bence fazla kaliteli telefonlar değil ama bu kadarınada şükür. Acaba hangi şirket yada şirketler ortaklığı ile üretiliyo o telefonlar ?

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Herhangi bir ortaklık yok. Tıpkı Nokia gibi kendi malını kendileri üretiyorlar

Kaliteden kastınız nedir ?.. Ne gibi şikayetler duyuyorsunuz ?..

Mebuchadnezzar

Üye
Kaliteden kastım piyasadaki en ii telefonlari kastediyorum mesela nokia. Nokia yılların şirketi onlarla yarışması zaman alacak ama türk mali die onu almam cunki para veriyorum paramla en iiye sahip olmak istiyorum. Nede olsa o adamlar telefonlardan alacağı parayı kendi ceplerine koyacaklar benim bi kazancım olmayacak

Da®kness

Da®kness

Üye
Hayırlısı olur inşallah. Sevindim bu habere.

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Haklısın ama ben aslında şunu açıklığa kavuşturmaya çalışıyorum. Aylardır bunun üzerine tartışmalar yapıldı, konular açıldı ve hep yanlış biilinen bir gerçek var. Çin Malı diye bildiğiniz telefonlar aslında Türk Malı. Trident, Digiphone, Myphone, Concord markaları yüzde yüz Türk. Ama üretimini Çinde yapıyor. Tıpkı Nokia gibi, Sony Ericsson ya da Samsung gibi. Sahte olan telefonlar yüzünden orjinalleri de arada kaynıyor. Üç beş çapulcu piyasaya sahte ürünler sokuyor, bu markalar ise bundan zarar görüyor. Hangileri sahte ?.. N99, N99 Safir, N100, iPhone V900 ve diğer iPhone benzerleri ( iPhone adıyla satılanlar )... Bunlar sahte modeller. Servisi olmayan modeller. Ancak siz Trident'in, iPhone markasıyla ürün piyasaya sürdüğünü gördünüz mü ? Demek ki sahte ürünler piyasada olduğu sürece kendi malımızı Çin Malı diyerek kötülemeye ve boykot etmeye devam edeceğiz. Yazık...

Mebuchadnezzar

Üye
O zaman Bi teşekkür borçluyum sana cunki bende çin malı biliyordum onları sadece digiphone'nin türk mali olup çinde üretildiğini duymuştum. Neden çinde üretim yapıyorlar parça fiyatları falan ucuz diemi

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Evet. Tek sebep işçilik diyatlarının Türkiye'nin 3 te biri kadar olması

huseyinss

Üye
Çok güzel bir gelişme. Devamı da gelir inşallah.:oke: Paylaşım için teşekkürler...

Mebuchadnezzar

Üye
O zaman desene türkiyede üretime geçilirse fiyatlar uçacak ki bildiğim kadarıyla türkiyedeki vergi oranlarıda yüksek işçilik falan filan derken fiyatlar 2 3 katına çıkacaktır. Hayırlısı diyelim inşallah kaliteli telefonlar üretilirde nokia yerine onları tercih ederiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt