3400 tl ye laptop+toplama bilgisayar

Sponsorlu Bağlantılar

haydelanduka

haydelanduka

Üye
    Konu Sahibi
3400 tl ye laptop+toplama bilgisayar
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu hafta kendime toplama bilgisayar, ablama da laptop alacağız. 3400 tl ye i5 4460 ve asus h97 plus tabanlı bir pc ve günlük kullanım için laptop önerebilir misiniz? Yalnız pc yi kesinlikle vatandan. Laptopuda Ankara'da şubesi olan bir mağazadan önerirseniz çok iyi olur. Herkese şimdiden teşekkürler

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
RAM için Intel için 1600mhz cl9 (veya daha düşük) dual kit

AMD için 1866mhz cl9 (veya daha düşük) dual kit

Ekran kartına gelir isek

Fiyat /FPS oranı en düşük olan ekran kartları genelde radeondan çıkıyor

En stabil en sorunsuz deneyimi her zaman nvidia dan alırsınız

AMD nin gcn1 mimarisi dışındaki ekran kartları (yanı r9 285 gibi düşük güç tüketimli) daha fazla güç tüketir
1-daha kabarık fatura
2-daha büyük veya daha pahalı bi güç kaynağı
3-daha fazla ısı ve yanında da fan sesi

Bu 3 ü hiç önemli değil ben kulaklığı takarım fanları duymam diyorsanır kesinlikle AMD

Ama ben en son teknolojileri kullanmak stabil bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum diyorsanız nvidia
Dezavantajları
1-kesinlikle daha pahalı
Avantajları
1-gamework adını verdikleri oyun geliştiricilere verdikleri ve nvidia kartların AMD ye attığı en büyük fark bence örn aynı oyunu r9 290 ile gtx760 aynı FPS ile oynuyor çünkü oyun nvidia da donanımsal halledilir en amdde yazılımsal olarak yapılıyor

Örn hairworks
Withcer 3 de Nvidanın kartlarında daha yüksek FPS verdiği açık

2-maxwell kartlar daha serin ve daha az güç tüketerek en yüksek performansı veriyor yeni delta colour sıkıştırma algoritması ile daha düşük bant aralığında daha yüksek performans veriyor

Bence para eğer 200daha verip muadili olan nvidia almak uzun vadede size büyük avantaj verir

SSD ye gelirsek bence 4 marka dışında SSD alma

1-kingston
2-samsung
3-corsair
4-OCZ(yeni gibi ama aslında bildiğimiz Toshiba'nın SSD markası gibi içindeki nand yongaları Toshiba üretiyor)

Güç kaynağı ekran kartına ve ileride crossfire veya SLİ yapılıp yapılmayacağına göre değişir
Soğutucu eğer overclock yapacaksanız sıvı soğutma ki h97 alacağınıza göre overclock yapmayacaksınız ben şuan hyper tx3 evi kullanıyorum 4.5 ghz yetmiyor elimden çıkartabilirsem sedion 120v alıcam

İsteyen varsa yaklaşık 12ay daha garantisi devam eden kutusu sağlam aksesuarları eksiksiz ikinci el bi tx3evo var

80-60tl arasında verebilirim

Alacağım zaman 5 ay sonra 8350 alacağımı bilsem almazdım ben Intel e2200 lü sistemin için almıştım
Onda max fanlar %50 de 40 dereceyi geçmiyordu bazen download yaparken fanı söküp pasif soğutma olarak bile kullanmışlığım var
Ama 8350 için tam sınırda kalıyor

• Beğen
Tepkiler: haydelanduka

Üst Alt