30.04.2012 tarıhli yeni Nemo sürümü...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fnldstntn

Üye
    Konu Sahibi
30.04.2012 tarıhli yeni Nemo sürümü...

arkadaşlar bunu nasıl yükleyebilirim bir önceki sürümü denemiştim fakat yapamadım....

abdülhey25

abdülhey25

Üye
linkten 2. ve 3. dosyaları indir
-indirdiğiniz dosyayı zipten çıkartın ve dosya ismini "meego.img "olarak tekrar adlandırın(bu dosyayı

)

-2.dosyanızıda olarak tekraradlandırın
Daha sonra bu adresten
Karşınıza ilk çıkacak sayfanın en üstünde yer alan aşağıdaki iki dosyayı indirip kurun
( )
( )

ve bilgisayarınızda kısaca flasher denen program yoksa aşağıdaki siteden bu dosyayı indirip kurmalısınız

Geldik kuruluma ;

meego.img olarak yeniden isimlendirdiğimiz dosyayı "win32diskimager-source" klasörünün içine atın ardından
Hafıza kartını Telefondan çıkartarak uygun adaptörle pc nizin usb girişine bağlayın
ve kurduğumuz "Win32DiskImager " adlı programı çalıştırın image file dosyası kısmında meego.img görünmeli görünmüyorsa dosyayı bulup seçin daha sonra device kısmına ise adaptörle usb ye bağladığımız hafıza kartının (F-G-H olabilir) bulunduğu alanı seçip "write " i seçerek yazılmasını bekleyinbu işlembittiğinde telefonunuzun pilini çıkartın ardından hafıza katını taktıktan sonra pili yerine takın telefonu açmayın bekleyin Sonradan isimlendirdiğimiz isimli dosyayı "fasher-3.5" dosyasının içine atın
daha sonra Bilgisayarınızdan Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Çalıştır' a tıklayınız. Yada kısa yoldan Windows tuşu ile birlikte R tuşuna basınız gelen ekrana CMD yazınız ve ENTER tuşuna basınız. Win+R = CMD ve ENTER

Bu işlemi yaptıktan sonra karşınıza siyah bir ekran çıkacak. Vereceğim kodları buraya yazacaksınız. Yada kopyala / yapıştır yapacaksınız.

Birinci komut:
cd C:\Program Files\maemo\flasher-3.5
ikinci komut ;
C:\flasher-3.5\flasher-3.5 -l -b -k meego.3-n900
bunuda kopyalayıp enter ladığımızda not found waiting yazacak
şimdi N900 elimize alıp (telefonu açmayın ) u tuşuna basılı tutup usb kablosuyla pc ye bağlayın pc telefonu görüp dosyayı kurmaya başlayacak sakın u tuşundan elinizi çekmeyin yaklaşık 5-6 dakika o şekilde tutmalısınız kurulum bitti yazsa bile elinizi çekmeyin 5 dakika içinde ekrana meego gelecek

umarım işine yarar hafıza kartım olmadığı için şuan deneyemiyorum edindiğin sonuçları bizimle paylaşırsan sevinirim iyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: fnldstntn

fnldstntn

Üye
    Konu Sahibi
Bu şekilde yüklemeye çalıştım fakat olmadı u tuşuna basılı tutup pc ye taktığımda pc de tamamlıyor fakat telefon açılmıyor siyeh bir ekranda kalıyor biraz yazıda çıkıyor fakat ekran işiği yanmadığı için okunmuyor sorunnedir acaba....bataryayı çıkarıp takıyorum yine aynı şekilde kalıyor...hafıza kartını çıkarp açtığımda maemo açılıyor....

osmanayman

osmanayman

Üye
Çalışması için u-boot a ihtiyaç duyuyor... Teli açarken klavyeyi açmazsanız meego açılır, klavyeyi açarsanız multiboot devreye giriyor diye biliyorum...:hmmm

abdülhey25

abdülhey25

Üye
evet doğru onu unutmuşum u-boot yüklü olması gerekiyor multıbootu kaldırmalısınız açılışta direk meegoyla başlar ancak ''run noloboot'' yazarsanız açılışta o zaman maemoya geçebilirsiniz

fnldstntn

Üye
    Konu Sahibi
meego hiç açilmiyor sanırım hafıza karti boyutu düşük...pc ye taktığımda 3.5 gb yazıyor fakat yazmaya çalıştığım dosyanın boyutu daha büyük....

mert_1047

mert_1047

Üye
Ben kurdum ancak bir iki kez boot edebiliyorum nemoyu sonra bir daha boot olmuyor sistem bir süre sonra tepki vermemeye başlıyor programlar açılmıyor tıklıyorum açılıyor gibi oluyor fakat açılmıyor haliyle bataryayı çekip kapatıyorum ondan sonra tekrar boot olmuyor bende durum bu. Kurarken kesinlikle u tuşunu kaçırmayın kaçırırsanız hafıza kartına maemoda format attırıp tekrar imajı yazdırın. Açılana kadar u tuşundan elinizi çekmeyin. Bir düzgün açabilsem sistemi aklımda çeşitli fikirler var.

Belirtmekte fayda var 21 Mayıs sunulmuş olan sürümü kurdum.

Düzenleme: Sistemle ilgili sorunumu kısmen çözmüş bulunmaktayım mesele anlaşıldı. Powera biraz uzun basılı tutmak gerekiyor anlaşılan neomyu kapatmak için yeterli basmamışım powera. Batarya çekip kapatınca 21 mayıs sürümü bir daha boot olmuyordu.

fnldstntn

Üye
    Konu Sahibi
Ben kurdum ancak bir iki kez boot edebiliyorum nemoyu sonra bir daha boot olmuyor sistem bir süre sonra tepki vermemeye başlıyor programlar açılmıyor tıklıyorum açılıyor gibi oluyor fakat açılmıyor haliyle bataryayı çekip kapatıyorum ondan sonra tekrar boot olmuyor bende durum bu. Kurarken kesinlikle u tuşunu kaçırmayın kaçırırsanız hafıza kartına maemoda format attırıp tekrar imajı yazdırın. Açılana kadar u tuşundan elinizi çekmeyin. Bir düzgün açabilsem sistemi aklımda çeşitli fikirler var.

Belirtmekte fayda var 21 Mayıs sunulmuş olan sürümü kurdum.

Düzenleme: Sistemle ilgili sorunumu kısmen çözmüş bulunmaktayım mesele anlaşıldı. Powera biraz uzun basılı tutmak gerekiyor anlaşılan neomyu kapatmak için yeterli basmamışım powera. Batarya çekip kapatınca 21 mayıs sürümü bir daha boot olmuyordu.

Bilgilendirme için teşekkürler mert peki bi şekilde bunun performansını arttıramazmıyız mesela oc yapılamazmı...?

mert_1047

mert_1047

Üye

Bilgilendirme için teşekkürler mert peki bi şekilde bunun performansını arttıramazmıyız mesela oc yapılamazmı...?

Rica ederim Mehmet. Bence oc için pek şansımız yok sistem genel hatlarıyla hızlı gözüküyor bence tarayıcı çok hoşuma gitti sadece tarayıcıyı kullanırken sayfanın tamamen yüklenmesini beklemek gerekiyor ondan sonra birsıkıntı olmuyor. Bakalım bişeyler deneyeyim gene haberdar ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...