3 Gündür Aranızda Yoktum.van-doğubeyazıt Izlenimlerim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
3 Gündür Aranızda Yoktum.van-doğubeyazıt Izlenimlerim
Evet arkadaşlar 3 gündür aranızda yoktum.Türkiye miz için çok önemli bir gündem haline gelen kuş gribi hastalığını araştırmak ve haber için Van ve DoğuBeyazıt a gitmiştim.Oralardaki izlenimim hiçte hoş değil.BU devletin tutumundan insanlarımızın vurdumduymazlığına kadar br sürü olumsuz koşullar ve böyle bir durumda nasıl aciz durumlara düştüğümüzü müşahade ettim.Sizlerden ricam Lütfen herkes uyarıları dikkati alsın ve bana bulaşmaz ben kuşgribi olmam demeyin kendimizi çoluk çocuğumuzu eşimizi dostumuzu bu hastalığa karşı uyaralım.Durum göründüğünden daha kötü bir durum arzediyor.Herkezi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum.Teşekkürler...

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Cehalet bizim en büyük sorunumuz..Adam tavuğunu vermemde vermem diyor.Sonra çocuk hastalanınca devlet almadı diyo

mAd_girL

mAd_girL

Üye
hakkaten cehalett ya bende isledim vermem ölürsem ben ölecegim diyor bu insanlar ne kadar düşüncesiz

yitik savaşçı

Üye
Kanatlı hayvan itlaf çalışmalarında yetkililerin bilinçsizliğine dikkat çekmek istiyorum. Bazıları sadece maske ve eldiven takmışlar; bu yetersiz. Elbise, maske, eldiven üçlüsünden oluşan uygun kostümüyle hayvan yakalamaya çalışan bir görevli ise iki dakika sonra hayvanları tuttuğu eldivenlerini çıkarmadan cep telefonu ile iletişim kurmaya çalışıyor. Kanatlı hayvan yakalama takımları nedense yetiştiricilerin yardımına ihtiyaç duyuyor. Hayvan yakalama çalışmalarında hiçbir önlem almamış hayvan sahipleri ile yakalama takımları hep aynı karede...

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Sizler de ekranlara yansıdığı kadarıyla olayları takip ediyorsunuz.Bu sizlerin gördüğü, bizim görüp yaşadıklarımızın kaçta kaçıdır acaba? Ortada garip şeyler de oluyor.Mağdurların verdiği İfadelerle yetkililerin verdiği ifadeler birbirini tutmuyor. Yetkililerin itlafında anında bu hayvanlar hemen toplanmıyor.Birçok vatandaşımız devlet bedelini ödediği halde hayvanlarını teslim etmiyor.Bu hastalık kanatlı hayvanlardan temasla dokunmayla yayılıyor ve insandan insana şu an geçmiyor ama korkarım bilmeden bu virüsü kapmış birisinin salgılarıyla (öpüşmesi veya cinsel temasla) diğer bir insana geçme riski var.Yani bu hastalık uzun bir zaman Türkiye nin gündeminde kalacağa benzer.Benim ispatlanamıyacak bir de teorim var.Bu virüsü avrupa Tavuk piyasasını tamamen eline geçirmiş olan türk firmalarının önünü kesmek ve Turizm i baltalamak için geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuş bir komplo teorisi olarak hissediyorum,algılıyorum.Gerekçem de bi anda (şu an için 15 merkez) Türkiye nin farklı yerlerinde bu virüsün görülmesi.Bu insanlarımız yıllarca bu hayvanların içindeler yeni birşey değil ki bu hatta hastalanan veya ölen bir hayvanı kesipteyediklerini kendileri bile itiraf ettikleri halde böyle bir hastalığa bulaşmamışken şimdi birden aynı şeyler yaşandığı halde insanlarımız niçin ölüyor?Sizce de Çok enteresan değil mi?

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
Ama devletinde büyük hataları var tavukları torbaya koyup canlı canlı yakıyorlar...

yitik savaşçı

Üye
Kod:
Dünyada Kuş Gribi

Yayılmasındaki sürat ve yarattığı ekonomik kayıplar nedeniyle Uluslararası Salgın Hastalıklar Ofisi’nin (OIE) A listesi hastalıklar arasında yer alan Kuş Gribi, birçok ülkede bildirimi zorunlu hastalıklar arasında sayılarak devletçe kontrolü esas alınmaktadır.

Kuş Gribi tanımlanan en eski hastalıklardan biridir. Bazı ülkeler uzun yıllardan beri hastalıkla mücadele etmektedirler. Hastalık 1878’de ilk kez İtalya’da tavuklarda tanımlanmış ve 1963 yılında Kuzey Amerika’da hindilerde görülmüştür. 

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Fransa, Rusya, İsrail, Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Yeni Zelanda ve Hindistan’da görülen hastalık, Aralık 2003- Aralık 2004’te Kore, Vietnam, Japonya, Tayland, Kamboçya, Hong Kong, Endonezya, Çin ve Malezya’da görülmüştür.

Hastalık son on yılda Meksika, Avustralya, Hong Kong ve İtalya’da da görülmüştür. Bu ülkeler arasında, hastalığın alt tipleri açısından benzerlik olmaması, yatay enfeksiyonların yanı sıra genetik mutasyonların da hastalığın şiddeti ve etkisi üzerinde büyük rol oynayabildiğini kanıtlamaktadır.

Türkiye’de görülmeyen bu hastalık Uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra halen İtalya, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu’nda mevcuttur.

Kuş Gribi nedeniyle dünya üzerinde ithalat kısıtlaması devam eden ülkeler arasında Çin, Honduras, Şili, Güney Kore, Vietnam, Tayland, Kamboçya, Hong-Kong, Laos, Pakistan, Endonezya, G.Afrika Cumhuriyeti, Malezya ve Rusya Feredasyonu yer almaktadır.

Dünyadaki tüm kanatlı işletmeleri Kuş Gribi enfeksiyonu riski yönünden tehdit altındadır Hastalığın görüldüğü ülkelerde önemli ekonomik kayıplar olmaktadır.

ABD, 1983-84 yıllarında Pennsylvania-Virginia-New Jersey Kuş Gribi (H5N2) salgınında toplam kayıp 349 milyon Amerikan Doları olarak kaydedilmiştir. İtalya’da ise 1999 ve 2002 salgınında yaklaşık 500 milyon Amerikan Doları zarar edilmiştir.

Avrupa Birliği ülkelerinde hastalık tazminatlı olup, tazminat ödemeleri Avrupa Birliğince (AB) ve üye ülkelerin Hastalıkları Önleme Fonu’ndan karşılanmaktadır. Türkiye’de bu hastalığın tazminatlı hastalıklar arasına alınması önemli bir zorunluluktur.

[url]www.sagliklitavuk.org[/url]

Komplo teorilerine katılmıyorum.

the_patriot

Üye
devlet çok komik duruma düştü, halkın sağlıyla daha ciddi ilgilenmesi gerekir

tofy

Üye
haber için teşekkür ediyorum haberci
neden bu kadar özensiz davranıyorlar bu kadar önemli ve çaresi bulunamayan hastalığa anlayabilmiş değilim açıkçası

kikaksk

kikaksk

Üye
bu olay özensiz bi olay diil aslında tv lerde yeteri kadar veriyorlar ama ülkede bi deprem olsun grip salgını olsun kuş gribi olsun haberi kesip hemen acaba istanbula gelirmi istanbulda olsa ne olur istanbul tehlike altında diye hbr cıkarıyolar kardeşim bu ülke istanbul üzerinemi kurulmuş sadece il olarak istanbulmu var izmiri var vanı var diyarbakırı var olmuyo böle basın....

jöly

Üye
<div class='quotetop'>(kikaksk &#064; Jan 8 2006, 11&#58;31 PM) [post=248791]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bu olay özensiz bi olay diil aslında tv lerde yeteri kadar veriyorlar ama ülkede bi deprem olsun grip salgını olsun kuş gribi olsun haberi kesip hemen acaba istanbula gelirmi istanbulda olsa ne olur istanbul tehlike altında diye hbr cıkarıyolar kardeşim bu ülke istanbul üzerinemi kurulmuş sadece il olarak istanbulmu var izmiri var vanı var diyarbakırı var olmuyo böle basın....
[/b][/quote]
sana hak veriyorum haber için de haberciye teşekkürler...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
<div class='quotetop'>(kikaksk &#064; Jan 8 2006, 11&#58;31 PM) [post=248791]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]

Bunun çok düşünecek bir yanı yok. Şu anda Avrupa Ülkerlerindeki halka, Türkiye&#39;yi sorsan Türkiye hakkında ilk söyleyecekleri kelime İstanbul olacaktır. Bu her zaman için böyledir. İstanbula gelir mi şüphesi de bu yüzdendir. Şu anda Kuş Gribi denen hastalık İstanbul&#39;da varsa bile devletciğimiz yok diyecektir. Para kaybetmeyi kim isterki?

Size söylüyorum bu vaka yüzünden şu anda onlarca kişi hastahanelerde yatıyor, kanatlı hayvanların itlafına yardımcı olan halk çıplak ellerle yapıyor; görevliler korunmak için kıyafet giyinmiş. Fakat devlet bunu önemsemiyor, çünkü önemli olan paradır, avrupa ülkeleri üzerinde bırakılmış imajdır; AB birliğine katılmaktır. Ama kanatlı hayvanların itlafını yapan yetkililer ağızlık, eldiven ve kaluş takarken halka niye dağıtılmıyor bunlar? Yetkililerin kullandıkları ağızlık vs.&#39;lerin ilaç şirketleri tarafından ücretsiz verildiğini biliyor musunuz? Eğer devlet halkını tınlasaydı verirdi kıyafetleri, devlete dokunmazdı bile o kıyafetlerin verilmesi..

Ayrıca, bölgeye üç adet solunum cihazı gönderilmiş. İyi güzel, helal olsun. Ama gönderilen hastahanede cihazları kullanmaları için Doktor yok&#33; o cihazı kim kuracak, kim bağlayacak hastaya, ilaçlarını kim verecek? Hastahane temizlikçileri mi yapacak tabii ki doktora ne hacet, doktorun yaptığını sokaktaki eroinman bile yapar değil mi...

mihirakula

mihirakula

Üye
Ben ilk çıktığı dönem bunun bir komplo olduğunu düşünmüştüm zaten&#33;.. Çünkü kuşların göç mevsimi olmayan bir dönemde, birbirinden farklı coğrafi bölgelerde hortlamıştı ve hızla yayıldı. Ki göçmen kuşlar mevcut çiftliklere mi konuyordu? Tabiki de hayır&#33; Göçmen kuşlar göç yolları üzerindeki ülkelerde daima aynı noktalara uğrarlar&#33; Göl, milli park vb. gibi&#33; Ki zaten bunlara yakın civarlarda çiftlik vb. olmaz ve buralarda serçe vb. kuşlar da bulunmaz&#33; Bulunsa dahi buralari asla terketmez, asla bir çiftliğin yakınlarına gitmezler&#33; Olsa olsa bu iş bir komplodur ve dolayısıyla ya çiftliklerde tüketilmek üzere hazırlanan bir takım yem, hormon vb.yle ya da yine çiftliklerde kullanılmak üzere üretilen bir ilaç vasıtasıyla infekte edilmiştir&#33;.. Olay tam da kotalardan kurtalarak uluslararası fuarlara girme hazırlığı yapan Çin&#39;e ABD&#39;nin bir şekilde bulaştırdığı SARS&#39;tan farksızdır&#33;.. Malum devir soğuk, biyolojik, kimyasal savaş devri&#33;.. Herşey politika&#33;.. Herşey çıkar&#33;..

(Hatırlarsanız ülkemizde polis taşkınlık yapanları tartakladı diye olay olmuştu&#33; Ardından Fransa&#39;da benzer olaylar oldu&#33; Ama onun spekülatif bir yanı yoktu ve çok normaldi sanki&#33;.. İş medyada ve liderlerde biter&#33;..)

İnsanoğlu, yönetenlerince değerli bulunmadığının farkına varmalı ve bunun bilincinde olmalı&#33;..

Saygılarımla&#33;..

angelus_34

angelus_34

Üye
virolojiyle ilgilenen bir biyolog olarak belirtmek istiyorum ki ; eğer bu hastalık istanbul&#39;a yayılırsa halimiz duman olur... uzman diye çıkan kişiler ellerinizi bol su ile yıkayın, temiz olun vs. çağrısı yapıoolar fakat virüsler normal mikroorganizmalar gibi değildir. yapıları ve üreme döngüleri farklıdır. ve şunu da belirtmek istiyorum;bu hastalığın insandan insana veya büyükbaş haywandan insana geçmediği konusunda henüz bi deney yapılmamış yani kesinlikle geçmez gibi bişi söz konusu değil.

dark_akhyls

Üye
angelus_34 arkadaşımız deneyimlerinle bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkürler....

slayer

Üye
Hakkınızı helal edin o zaman....

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Acı gerceklerimiz işte tavuk boşa gitmesin diye yersen evladın gider
altı üstü 5 ytl yaw boşa gitse nolcak al işde evladın öldü ver 5 ytl hadi getir onu...
çok cahiliz çok..

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(cepix &#064; Jan 9 2006, 12&#58;16 PM) [post=249012]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Acı gerceklerimiz işte tavuk boşa gitmesin diye yersen evladın gider
altı üstü 5 ytl yaw boşa gitse nolcak al işde evladın öldü ver 5 ytl hadi getir onu...
çok cahiliz çok..
[/b][/quote]

Evet Anadolu insanımız eğitilmemiş onlara büyük şehirlerde gösterilen ilgi ve alaka gösterilmemiş ve onlarda bilmediklerinin cahililer.Onları bu konuda hayıflamamak gerekiyor.Size yukarıda yazmış olduğum konuları biraz daha açarak ilave etmek istiyorum.
Ben İstanbul doğumluyum ama hem meslek icabı hem Anadolu çocuğu olarak köylülerin ya da kırsal kesimde yaşayan insanların dertlerini ve sıkıntılarını yaşamlarını az çok bilirim. Bu zamana kadar bu tür vakalar olmuştur ama hiçbirisi böyle ölümcül olmamıştır. (tabii bu hiç olmayacak anlamına gelmez) Ben yine şunu iyi bilirim ki Anadolu da bu tür besicilik yapan veya kendi kümesinde hayvan besleyenler o hayvanların içinden 1 tanesinin hastalanması veya ölmesinde ya da ölümcül olduğunu anladığında o hayvanı veya diğer hayvanlarla birlikte onu da keserler niye? mundar olmasın telef olmasın endişesi vardır eğer küçük bir aile ise o kestiklerini ailecek yerler eğer büyük bir çiftlikse o kesilen hayvanları satarlar yani sen ben bizler onları yeriz ve hiçbirimize bişey de olmaz.Yetkili bir kişinin söylediği de şudur tavuk hastalıklı da olsa kuşgribine de yakalanmış olsa 65 derecede pişirilmiş bir tavuk insanı hasta etmez virüs bulaşmaz. ilave ederek tabii bunu ben kimseye hastalıklı tavuğu yiyin diye tavsiye etmiyorum ama durum böyle.Gelelim Koçyiğit ailesine; ben ailesi ile görüştüm ve 6 tavuk kesmiş ve hepsini çoluk çocuk yemişler sadece 3 çocukta bu görüldü diğer çocuklarda ve Anne Baba da bu virüs yok NEDEN?
Uzmanlar bu hastalığın temas ve salgı yoluyla geçtiğini söylüyorlar onun için...
Türkiye nin gelişmekte ve son zamanlarda çok sözü edilir bir ülke olduğunu ayrıca Dünya da Türk Tavuk ve Tavuk ürünleri firmalarının hatırı sayılır söz sahibi olduğunu bilmekteyiz Türkiye göçmen kuşların geçtiği bir güzergahta ama göçmen kuşların ayrılması çok oldu Bayram değil Seyran değil birden böyle bir hastalık 15 farklı noktada birden sözleşmiş gibi yayılmasını neye bağlıyorsunuz? Bunları ben şuna benzetiyorum,Hani yaz mevsiminde kuru sıcaklarda duyarız birkaç ilde orman yangınlarının birden başlaması gibi bi şey bu.O ormanları aynı zamanda birkaç yerde yakıp söndürülmesini önlemek ve çıkar amaçlı yapıldığından bu hastalığın (virüs) da yayılmasını ve başedilmesini geciktirmek amacıyla yapıldığını sanıyorum.Şunu da ilave etmek istiyorum bundan sanırım bir kaç ay önce böyle bir girişimde bulunuldu ama tutmamıştı bu sefer tuttu Alah sonumuzu hayretsin Amin Durum hiç te iyi görünmüyor...

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Keşke her insan haberci abi gibi bilgili olsa
Bayılıyorum işde haberci abinin bu yazılarına

angelus_34

angelus_34

Üye
bugün yapılan bir açıklamaya göre kuş gribi <span style="color:#FF0000">Tayland&#39;da kedilerde</span> de görülmüş... yani diğer bir haywana bulaşma riski war. kediye bulaşan kuş gribi virüsü ise sadece genetik materyal açısından farklı varyasyonlar içeriyor ki bence virüs başka bir haywana girdiğinde çok hızlı bir adaptasyonla girdiği haywana uyum gösterebilir. bayram arefesinde bence tehlikeli bi durum....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt