tahsin50
Üye
-
Konu Sahibi
-
yani 3.1.2 ye geçmemiz imkansız öölemi:S
--------------- Ekleme ---------------
yani 3.1.2 ye geçmemiz imkansız ve 3.1.3 de blackra1n çalışmıyo öölemi:S
eger daha önceden saurik te 3.1.2 SSH kaydi varsa 3.1.2 geri dönüp jailbreak yapabilirsin.
Ne ile tabiiki blacra1n ile.
Telefonda boot yada unlock problemi varmi bilmiyorum yazmamissin.
Ilk önce problemi yazarken
bende 3GS 32 gb orijinal unlock ve boot problemi olmayan,....diye yazarsin daha iyi olur.
cünkü en ufak bir ayrinti yapacagin islemler icin önemli..
3.1.2 ye geri dönebilen ve unlock sorunu yasayan arkadaslarda bunu kullanabilir.Unlock diyorum sakin boot problemi diye algilamayin.
3GS ECID ve SHSH yedekleme ve TinyTSS ile Restore
Bildiginiz üzere 3.1.3 çiktiktan sonra Apple 3GS cihazlarimizi hala JB ve unlock yapabildigimiz 3.1.2 ile restore yapmamiza izin vermemekte ve 3.1.3 e geçmeye zorlamakta. Herhangi bir sorun halinde bu kaçinilmaz bir hale dönüsmektedir.
Büyük ihtimalle Apple kendi sunucularindan cihazlarimizin 3.1.2 ye ait shsh dosyalarini kaldirmistir. Bu durumda Cydia sunucularinda daha önce yedeklenmis SHSH dosyalarimiz olabilir bunu indirip kendimizin saklamasi en emniyetlisi.
Ben asagidakileri XP yüklü PC im ile denedim sorunsuz oldu, vista yada win7 de ne olur bilmem.
PC nizde Java RE v5 yada üzeri yüklü olmalidir, yüklü olup olmadigini anlamak için;
BASLAT>Çalistir>cmd.exe çalistirdiktan sonra "java -version" yazip ENTER a basin. Yüklüyse cevap olarak versiyonu yazar.
Java yüklü degilse indirin:Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ECID i ögrenmek:
1. USBView u indirin;Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
2. iPhone 3GS i recovery moda alin; Cihazi tamamen kapatin. Home dügmesine basili tutarken USB kablosunu baglayin.iTunes ve USB kablo resmi ekranda belirdiginde HOME dügmesini birakin.
3. PC de USBView u çalistirin.
4. Options bölümünde "config descriptors" i isaretleyin.
5. F5 e basin
6. "Apple Recovery (iBoot) USB drive" i bulana kadar listede asagi inin, bulunca üzerine tiklayin.
7. Sag tarafta ECID bulun (cihazin seri, ecid ve imei numarasi arka arkaya yaziyor)
8. ECID den sonraki 16 rakami kopyalayip bir txt dosyasinda saklayin.
ECID SHSH i Indirmek:
1. Umbrella yi indirip (The Firmware Umbrella) masa üzerine fw-umbrella-semaphore-220 klasörü biçiminde açin.
2. Umbrella.jar i çalistirin.
3. ECID kutusuna daha önce ögrendiginiz 16 haneli rakami girin.
4. Device Version da cihazinizin modelini ve FW versiyonunu seçin (Mesela iPhone 3GS-3.1.2)
5. SHSH i indireceginiz sunucuyu seçin.
6. Submit e basip bekleyin. Eger hala yedekli ise "SHSH Saved! File .....-iphone-3.1.2.shsh" diye bir uyariyi en alttaki kutuda görürsünüz. fw-umbrella-semaphore-220 klasöründe indirilmis uzantisi .shsh olan dosyayi da görürsünüz, bunu sakin kaybetmeyin.
Eger Cydia da yedeginiz yoksa yada Apple silmisse "Could not get ECID SHSH for that model/versionorry" diye bir uyari alirsiniz, ki yapacak bir sey yok.
Bu noktadan sonra ECID SHSH inizi yedeklemis oldunuz, eger restore yapmaya ihtiyaciniz yoksa burada durabilirsiniz.
Eger Apple i devreden çikarip tekrar 3.1.2 ile restore yapmak istiyorsaniz asagidan devam edin.
TinyTSS i kullanarak restore yapmak:
1. Kullanmak istediginiz ......shsh dosyasinin masa üzerinde fw-umbrella-semaphore-220 klasöründe oldugundan emin olun.
2. BASLAT>Çalistir>cmd.exe yi çalistirdiktan sonra "cd Desktop/fw-umbrella-semaphore-220" yazip ENTER yapin.
3. tinytss.exe -f 123456789.iphone-3.1.2.shsh yazip ENTER layin (burada 123456789.iphone-3.1.2.shsh yerine kendi dosyanizin adini yazacaksiniz), bir sürü sey yazdiktan sonra en altta "Starting TinnyTSS service on port 80" mesajini almaniz gerekiyor.
4. C:\Windows\System32\drivers\etc\host dosyasini not defteri ile açtiktan sonra en alt satira
127.0.0.1 gs.apple.com
yazdiktan sonra kaydederek çikin.
5. Kontrol için BASLAT>Çalistir>cmd.exe yi çalistirdiktan ping gs.apple.com yazip ENTER layin. Yanit olarak 32 byte veri ile gs.apple.com [127.0.0.1] 'ping' ediliyor: mesajini alirsaniz bu da tamam demektir.
6. Artik bildiginiz yolla cihazi DFU moda alip Itunes da shift+restore yaparak 3.1.2 yi gösterip 3.1.3 e geçmeden ve Jailbrek ve Unlock unuzu kaybetmeden restore yapabilirsiniz.
Not: 1015 hatasi alirsaniz bir kez daha restore yapin...
arkadaslar ben 3.1.2 ye dusurdum ama modem firmware 05.12.01 de kaldi nasil olacak bilemiyorum nasil dusecek bu bi cozum varmi acaba ne olur yardim edin bunu dusurmeden bisey yapamazmiyim lutfen yardim edin
tesekkurler simdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?