O Sony Alpha olmasın
Bende öyle ileri birşey olmasına gerek yok diyordum şimdi üst seviye görünce heyecanlanıyorum
Dükkan garantili satan yerler var. Oradan Canon EOS 60D, Sony Alpha A65, Nikon D7000 var.Sanalpazar üzerinde satıyorlar. Mesela Nikon D7000 kit lens ile birlikte 2550 lira Işık fotoğrafçılıkta.
Lens olarak en geniş seçenek sunacak olan Canondur. Sony teknoloji firması olduğunu bu alanda da belli etmiş

Hoş özellikleri var ama kritik değil. Ayrıca Lens seçeneği olarak bu üçünün içerisinde en kısıtlı olanı diyebilirim. Nikon D7000 ise diğerlerine oranla az çözünürlük (16.1 MP Sensör) miktarına sahip olsada 39 Focus noktası, daha uzun batarya ömrü.(Sony'den 2 kat iyi.) Yüksek örtücü hızı 1/8000. Çift hafıza kartı slotu. Benim tercihim olurdu.
Sony'de elektronik vizör ve video modunda çekim esnasında phase detection AF(Bölge bazlı netleme) var. Bu da özellikle çekim esnasında bir noktaya daha hızlı odaklanmayı sağlıyor. Nikon D7000'de Constrast bazlı netleme var. Daha yavaş. Tabi bu Live modda. Yani şu ekrandan çekim yaptığımız zaman aktif oluyor bunlar
Sony 1080p@60 fps hızında video çekiyor. Nikon D7000 24fps ve 60D 30fps. Canon EOS 60D de 9 AF Noktası ve, Sony'de 19 AF noktası var. Nikonda 39 tane olduğunu belirtmiştim
60D'de hareketli ekran var. Benim 600D'dekiyle aynı. Ben faydasını görüyorum. Özellikle video çekeceksen ekranı 180 derece döndürüp kayıt esnasında kendini görebilirsin. Fotoğraf çekimde etkisi ise boyunun yetişmeyeceği yerdeekranı aşağı çevirerek kolunu kaldırıp rahatça çekim yapabilirsin. Video önemli değilse şu 2 paragrafta odoklama noktaları hariç diğerlerinin öenmi kalmıyor.
Sony Elektronik Vizör kullanıyor bu modelde ve çok beğeni topladı.Mesela gözün vizörde poz ayararını yaparken değişikliği görüyorsun. Diyafram değeri, Enstantane değeri, ISO değeri bunları değiştirdiğinde tepkileri görebiliyorsun. Aynı Canlı izleme ekranı gibi

Açıkcası benim gerçekten hoşuma giden bir özellik

Tabii Nikon 7000'den caydıracak kadar değil
Sen aslında DH'a vs. konu açsan daha iyi olur. Orada benden çok daha bilgili arkadaşlar vardır bu alanda.