2020'li yılların telefonu??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
2020'li yılların telefonu??
Arkadaşlar hem merak ettiğim için hem de siz değerli forum üyeleri ile sohbet ortamı içinde fikir alışverişi yapmak için bu konuyu açmak istedim:
malum bugün okuduğum haberde Nokia'dan büyük bir zarar açıklaması geldi ve beklenen birşeydi. sizce arkadaşlar çok ilerisi değil sadece 8-10 yıl sonrasına baktığımızda sizce hangi telefon ve işletim sistemi 1 numara olacak?
acaba Nokia'dan yeni bir atak gelip eski koltuğunu alabilecek mi? yoksa gittikçe gerilemiş ve 3. sınıf bir tel markası mı olacak?
acaba android kökleşip bir efsane mi olacak yoksa yerini başka bir sisteme mi bırakacak??
kendi şahsi fikrimi belirteyim bence artık eskinin symbianı neyse o zamanın android'i olacak ve bence nokia koltuğunu samsung'a bırakıp samsung telefon devi olacak.
sizce??

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
çok garip şeyler olacak. büyük konuşuyorum :ehe

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Samsung dev olamaz Apple varken.. Nokia ya gelince WP ile güzel bir ivme yakaladı ilk çeyrekte zarar etmesi normal ama lumia ların avrupaya satışı ile birlikte kar edecektir ve purewiev li çift çekirdekli lumialarla iphone a kaptırdığı müşteriyi geri alacaktır.. Bir zamanlar 6600 da oynanan oyunları başka hiç bi telefonda oynayamazdık hele ngage dekiler.. Androidde symbian gibi olacak adım gibi eminim ve tizen de bence yalan olacak.. Piyasada ios ve wp kalacak derim şuana bakarak.. Fakat teknolojininn yarını belli olmaz nelere gelir neler gideer

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Aynen arkadaşım dediğin gibi teknolojinin yarını belli olmaz :oke:
ama biz forumdaki farklı fikirleri alalım bakalım nasıl bir tablo çıkacak :hmmm

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
iOS ve Android gibi sistemler temellerini çok iyi hazırladı. Ve Nokia-Symbian ikilisinin ileride rağbet göreceğini hiç sanmıyorum. Kullanılırsa sadece basit arayüzü olduğu için kullanılır, bu da küçük bir kitleye hitap edecektir.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
symbian zaten 2016 da bitiyor.. İos köklü anladık da android e o kadar güvenme derim güzelliğinden çok açığı olan bi sistem ios ve wp yarışında dışarıda kalacak.. Dediğim gibi oyın ve uygulamayla anca bi yere kadar

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
symbian zaten 2016 da bitiyor.. İos köklü anladık da android e o kadar güvenme derim güzelliğinden çok açığı olan bi sistem ios ve wp yarışında dışarıda kalacak.. Dediğim gibi oyın ve uygulamayla anca bi yere kadar

Evet, iOS'a güvendiğim kadar Android'e güvenemiyorum zaten nedense. Her ne kadar arkasında Google'da olsa güvenli gelmiyor bana.

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
nokia devrini tamamladı gibime geliyor. eski parlak günlerine bir daha kavuşabileceğine hiç ihtimal vermiyorum. bu sosyolojinin kuralıdır, zirve yapıp da tekerleği aşağı dönen biri bir daha o zirveyi görmesi muhaldir.

şimdilik görünürde apple, samsung ve htc'nin geleceği parlak gibi görünüyorsa da bazı çinli firmalar arkadan canavar gibi gelmeye başladılar, bu firmaların nefesini kesebilirler.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
htc one s ile tuttu tuttu yoksa o da yalan olur. Hergün telefon çıkarıyor yeni yeni 3 aylık cihazı aldığının yarı fiyatına satamıyorsun.. Nokia microsoft desteğiyle ivme yakaladı bence tekrar yükselecek en iyi olmasa da rekabette kalacak

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
nokia bombayı patlatacak bence android , iostan daha kaliteli bi işletim sistemi üretecek

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
böyle bi ihtimalde var ne olcağı hiç belli olmaz 10 yıl önce Nokia gözden düşecek desen kimse inanmazdı şimdi de android için deniyor ama düşecek

asigsasi

asigsasi

Üye
nokia kendini ispatlamış bi firma daha iyi yerlere gelecek diye düşünüyorum

__xXx__

__xXx__

Üye
ben ios sistemli appleların ileride daha ucuz modellerle piyasayı elinde tutacağını düşünüyorum her ne kadar nokia windows ile anlassada batacaktır adamlar müşteri memnuniyetini düşünmüyorlar keyiflerinin kahyalarini dinliyorlar samsunga gelince alt ve orta seviye cihazlardaki ram sorunlarını halletmedikce s2 s3 u bırak günümüzdeki toshiba qosmio serisindeki sistem ozelliklerindeki s10 u bile çıkarsa satışları düşer sadece yüksek gelirli kullanıcılar kurtaramaz samsungu htcde bi üyenin dediği gibi sürekli yeni telefon çıkarıyor bu gidişle sonu nokiadan farklı olmaz gibi sonyde aklını başına toplarsa appleların ardından devlesir diye düşünüyorum
sonuç olarak ios devri lider olarak devam ettirir android böyle devam eder windows da nokia ile devam ettiği sürece yol alamaz

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ben ios sistemli appleların ileride daha ucuz modellerle piyasayı elinde tutacağını düşünüyorum her ne kadar nokia windows ile anlassada batacaktır adamlar müşteri memnuniyetini düşünmüyorlar keyiflerinin kahyalarini dinliyorlar samsunga gelince alt ve orta seviye cihazlardaki ram sorunlarını halletmedikce s2 s3 u bırak günümüzdeki toshiba qosmio serisindeki sistem ozelliklerindeki s10 u bile çıkarsa satışları düşer sadece yüksek gelirli kullanıcılar kurtaramaz samsungu htcde bi üyenin dediği gibi sürekli yeni telefon çıkarıyor bu gidişle sonu nokiadan farklı olmaz gibi sonyde aklını başına toplarsa appleların ardından devlesir diye düşünüyorum
sonuç olarak ios devri lider olarak devam ettirir android böyle devam eder windows da nokia ile devam ettiği sürece yol alamaz

ios ve samsung konusunda aynı fikirde olsak da Nokia nın batacağını zannetmiyorum ama teknoloji bu ne olcağı belli olmaz bekleyip görücez

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
nokia bombayı patlatacak bence android , iostan daha kaliteli bi işletim sistemi üretecek

Dediğinde haklı olabilirsin ama android konusunda, nokia hatta diğerleri de asla ios'dan daha kalitesini üretemez :oke:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ios konusuna katılıyorum

MrExpert

MrExpert

Üye
Nokia bu gidişata dur demesse 2020 kuşkusuz devi apple olucak apple varken samsung olamaz...

MuhammedAliAKB

Üye
Arkadaşlar ne derseniz diyin ama gelecekte nokianın microsoft işletim sistemli telefonları zirvede olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt