2017 Ford Fiesta 1.25 82 PS Trend yakıt tüketimi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
2017 Ford Fiesta 1.25 82 PS Trend yakıt tüketimi
Ford tarafından geliştirilen Fiesta 1.25 82 PS Trend motor seçeneği yakıt tüketimiyle ilgili bilgiler paylaşıldı. Ford Fiesta 1.25 82 PS Trend paketinin yakıt tüketimiyle ilgili detaylar makalemizde.

2017 yılına canlı ve farklı renkleri ile giriş yapan fiesta serisinin bu modeli için belirlenen fiyat 53 Bin 530 TL’dir. Yakıt tipinin benzin olarak kullanıldığı araç saatte 168 km hıza ulaşacak kapasitede tasarlanmıştır. Yakıt deposu 42 litreye kadar benzin depolarken şehir içinde tüketilen yakıt miktarı sadece 100 kilometrede 6.8 litredir. Araç şehir dışında gideceğiniz 100 km başına 4.3 litre, karma olarak toplamda ise 5.2 litre tutarında yakıt harcıyor. Aynı zamanda araç yakıt tüketimi esnasında kilometre başına 122 gram gibi az miktarda co2 salınımı gerçekleştiriyor. 1241cc’lik silindir hacmi, önden çekiş özelliği, 82hp’lik toplam beygir gücü ve beş kapıya sahip olması ise aracın diğer genel özelliklerini içeriyor. Araç sıfırdan yüz kilometreye 13.3 saniyede 5800d/d azami devirle çıkmakta olup azami tork performansı 114nm’dir. Vites türü manuel olan araç beş ileri vites adedi ile önden çekiş özelliğini kolay kavrama gücüne sahip.

Ayrıca TCS yani elektronik çekiş kontrol sisteminin de bulunduğu araçta tüm yükün ön tarafa aktarılması aracın manevra kabiliyetini artırıyor. Bagaj hacmini 276 litre şeklinde belirtebileceğimiz bu araca sahip olmak için yıllık 646 TL tutarında vergi vermeniz gerekiyor. Amerika’da üretilen bu araç aynı zamanda uzun dönemli garanti işlemlerini de müşterilerine kaliteli hizmet olarak sunmakta. Bu bağlamda 3 yıl yüz bin mekanik garantisi, üç yıl araç boya garantisi ve on iki yıl paslanmazlık garantisini alıcılarına özel sunuyor. Periodik bakım şartından da bahsedecek olursak periodik çizelgede araç bakımınızı gerçekleştirebilir ve ford fiesta acil yol yardım hizmetlerinden her an faydalanabilmeniz mümkün.

2012 yılında gerçekleştirilen şiddetli çarpışma ve dayanıklılık testinden beş yıldız alan araçta sürücü ve ön yolcu bölümünde olmak üzere iki adet hava yastığı yer alıyor. Anahtarsız sistemle çalıştırılamayan araç için farklı benzer özellikler olarak ford mykey(hafıza ayarı olan anahtar), motor kilit sistemleri(IMO) ve uzaktan kumanda edilebilir merkezi kilitleme sistemi bulunuyor. Ayrıca anlık darbelere karşı direksiyon kolonu katlanabilir özelikte olup kapıların şiddete karşı yan korumaları ve yakıtın yanlış yakılmasını önleyici sistemler de araçta mevcut koruma desteklerinden bazılarıdır.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar



Üst Alt