Saat 2016 satılan akıllı saatlerin yarısı Apple Watch oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
2016 satılan akıllı saatlerin yarısı Apple Watch oldu
Geçtiğimiz sene akıllı saat pazarında satış rakamları ile lider Apple oldu.




Akıllı saat pazarı geçtiğimiz sene de oldukça ilgi gören pazarlardan birisi oldu ve bir çok firma yeni modellerini 2016 içerisinde pazara sundu. Akıllı telefon pazarının iki büyük rakip firması olan Samung ve Apple, akıllı saatleri ile de karşı karşıya gelirken, Samsung, Gear S3 Frontier ve Classic modellerini pazara sunmuştu, Apple'dan da Apple Watch Series 2 adı altında akıllı saat duyurusu gelmişti.



2016 için pazar araştırma firmalarından raporlar gelmeye devam ederken, bir raporda akıllı saatler için Canalys'den geldi. Canalys'in geçtiğimiz sene akıllı telefon pazarı için araştırmasına göre Cupertino, ABD merkezli Apple, 2016'da da akıllı saat pazarında adından söz ettirdi. Firmanın geçtiğimiz sene dördüncü çeyrekte Apple Watch satış rakamının 6 milyon seviyesinde olduğu ifade ediliyor. Senenin tümüne bakacak olursak eğer, Apple Watch'ın satış rakamı 2016'da 11.9 milyon oldu.

Apple'ın 2016 akıllı saat pazarında payı %50 seviyesinde gerçekleşti. En yakın rakibi olarak Fitbit, %17 seviyesinde kalırken, Samsung'un pazar payı ise %15 olarak gerçekleşti.

Apple özellikle iPhone akıllı telefon modelleri ile avantaj sağlıyor. Sunduğu Apple Watch modellerinin doğal olarak iPhone ile tam uyumlu olması öne çıkarken, ayrıca Apple Watch Series 2'yi suya dayanıklı, GPS özellikli ve daha güçlü olarak pazara sunmuştu.
2016 satılan akıllı saatlerin yarısı Apple Watch oldu
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt