Saat Akıllı saat pazarı 2016'de %1 oranında büyüdü

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı saat pazarı 2016'de %1 oranında büyüdü
Apple, 2016'da Apple Watch modelleri ile oldukça güçlü durumda.




Akıllı saatler, son dönemde akıllı telefonlar ile beraber olarak kullanılabilmeleri nedeni ile çok daha fazla kişi tarafından tercih edilirken, her sene yeni modellerin pazara sunulması ile birlikte satış rakamları artmaya devam ediyor.



2016'ya bakacak olursak eğer, Strategy Analytics üzerinden gelen bililere göre pazar büyüme gösterdi. Ancak bu büyüme oranının çok da büyük olmadığını belirtelim. Geçtiğimiz sene içerisinde akıllı saat satış rakamının 21.1 milyon olarak gerçekleştiği ifade ediliyor. Daha önceki sene bu rakam 20.8 milyon olurken, bu da yaklaşık olarak %1.4 oranında bir büyüme anlamına geliyor.

Pazarın en güçlüsü olarak ise Cupertino merkezli teknoloji devi Apple'ı görmekteyiz. Firma 2016 içerisinde 11.6 milyon Apple Watch akıllı saat sattı ve bu rakam ile de pazarın %55'lik kısmına tek başına hakim olduğu anlamına geliyor.

Apple'ın ezeli rakibi olarak Güney Kore devi Samsung'a bakacak olursak eğer, bu firmanın 2016'da akıllı saat satış rakamı 2.4 milyon oldu.

Ancak yine de belirtelim. Her iki akıllı saat üreticisi firma da 2015'e gör daha düşük akıllı saat satış rakamları elde ettiler.

Apple, geçtiğimiz sene son çeyrekte Apple Watch Series 2'yi pazara sundu. Bu modellerinin de yardımı ile 2016 4. çeyrekte Apple, 5.2 milyon akıllı saat sattı ve daha önceki sene aynı dönemde ise 5.1 milyon Apple Watch satılmıştı.

Samsung, 2016 son çeyrekte 0.8 milyon sattı ve daha önceki sene aynı dönemde satış rakamı 1.3 milyon olmuştu.
Akıllı saat pazarı 2016'de %1 oranında büyüdü
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Kullansam Sadece nabız İçin Kullanırım Heralde :D
 


Üst Alt