2013 Volkswagen Golf 7 Avrupa ile aynı anda Türkiye’de

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
2013 Volkswagen Golf 7 Avrupa ile aynı anda Türkiye’de








Yeni nesil Golf’ü yaratırken çok sıkı bir diyet uygulayan Volkswagen, böylece aracı eski nesline göre 109 kg zayıflattı. Golf, 42 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla kasımda geliyor.
Volkswagen’in efsanelerinden Golf, 7. nesliyle kasım ayından itibaren 42 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak. Eskisinden daha uzun ve geniş olan yeni Golf, uygulanan sıkı diyet programıyla eskisinden 109 kg daha hafif ve yüzde 23 daha az tüketiyor. VW’nin üretim maliyetlerini düşürme ve kaliteyi artırma hedeflerinin ilk temsilcisi olan 7. nesil Golf, dış tasarımda radikal değikliklere sahip değil gibi görünse de uzunluğu 56 mm, dingil mesafesi ise 59 mm artmış. Böylece iç mekanda yolculara daha fazla yer açılmış.
İki silindirle çalışabiliyor
Bundan böyle farklı sınıflardaki sayısız modele uyarlanacak yeni platformda yükselen Golf, ciddi şekilde hafifletilmiş. Bu amaçla gövde parçaları azaltılmış ve daha hafif maddeler kullanılmış. Motor ağırlığı bile düşürülmüş. Örneğin 1.2 lt TSI motorun ağırlığı sadece 120 kg.
Böylece Golf, önceki nesline göre 109 kg hafiflerken, ortalamada bu rakam (donanımlar nedeniyle) 100 kg düzeyinde gerçekleşmiş.
Ayrıca yeni motorlarının yakıt tüketimi, eski Golf’e göre yüzde 23 varan düzeyde azaltılmış. 2013’te Türkiye’ye gelecek ACT teknolojili 1.4 lt 140 HP’lik benzinli motor, gerekmediği zamanlarda iki silindirle çalışabiliyor ve 100 km’de ortalama 4.7 lt tüketiyor. Yeni Golf, ilk etapta 1.2 lt TSI (105 HP), 1.4 lt TSI (122 HP) benzinli, 1.6 lt dizel (105 HP) motorlarla getirilecek. DSG otomatik şanzıman seçeneği, tüm motorlarda var.
Donanım listesi dolu
Eskisine göre standart donanımları artırılan yeni Golf’te, ESP, XDS (Elektronik, Dinamik Diferansiyel Kilidi), DSR (Dinamik Direksiyon önerisi), “İkincil Çarpışma Freni” ve “Yorgunluk Tespit” sistemi gibi güvenlik unsurları olacak. Ayrıca, donanım seçeneklerine göre Adaptif Hız Sabitleyici, Sürücü Yorgunluk Algılayıcısı, otomatik Park Pilot sistemi, Şerit İhlali Uyarısı, Trafik Levhası Algılayıcısı, Uyarlanabilen Fark sistemi gibi ekstra donanımlar da mevcut.
6 şanslı ülkeden biri olduk!
Volkswagen dünyasında pek çok açıdan yükselen değer haline gelen Türkiye, bu sayede yeni Golf’ün tüm dünyada satışa sunulduğu 6. ülke oldu. Böylece yeni nesil Golf Almanya, İtalya, Avusturya, İspanya ve Fransa ile birlikte aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu.
Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, VW Türkiye tarihinde ilk kez bir modeli Almanya ile eş zamanlı olarak lanse ettiklerini hatırlatırken, aracın, Avrupa’nın büyük pazarlarından İngiltere’de bile Türkiye’den sonra satışa sunulacağını vurguladı. Bu yıl sonuna kadar 2 bin, 2013’teyse tüm yılda 10 bin adetin üzerinde Golf satmayı hedeflediklerini söyleyen Uygun, bu yılı toplam 55 bin adetin üzerinde satışla kapatmayı hedeflediklerini kaydetti.
Volkswagen AG’nin düzenlediği ve 151 ülkenin katıldığı “Yılın Distribütörü Ödülleri”nde, en yüksek puanı alıp dünya birincisi olduklarını hatırlatan Uygun, “Satış ve satış sonrası çalışmalarımızla diğer ülkelere örnek olduk” dedi.
Daha şimdiden 275 alıcısı var
Volkswagen’in efsanevi modeli Beetle’ın yeni nesli de, 10 gün sonra Türkiye yollarına çıkıyor. Şimdiden 275 kişinin sırada beklediği yeni Beetle, Türkiye’de 1.2 lt (105 HP) ile 1.4 lt (160 HP) benzinli motorlar ve 22 bin 900 euro’dan başlayan fiyatdlarla satışa sunulacak. Aracın, 1.6 lt (105 HP) dizel versiyonu da gelecek yıl satılmaya başlanacak
 


Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
güzel
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
çok güzel arabalar bunlarda konforlu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt