2010 da karsilasacagimiz olagan ustu teknolojiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ssdil1834

ssdil1834

Üye
    Konu Sahibi
2010 da karsilasacagimiz olagan ustu teknolojiler
2010 yaklaşıyor teknolojide durmadan ilerliyor bakalım 2010 da bizi hangi teknolojiler karşılayacak
İnsansı robotlar
Bilim adamlarının bugünlerde üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı robotlar, gelecekte bir insana daha çok benzeyecek. Terminator filmlerinden alışık olduğumuz robotlar kadar insansı robotlar için henüz zaman erken olsa da, bilim adamları insana son derece yakın olan ve insansı hareketlerin daha fazla görüldüğü robotlar üzerinde çalışmalarını hızlandırmış durumda. Gelecekte robotların bir insanın yapabildiği birçok şeyi yapabileceği tahmin ediliyor. Böylece robotlar ile insanlar arasındaki etkileşim de daha etkili bir şekilde sağlanabilecek ve insanoğlunun hayatında köklü bir değişikliğe imza atılacak.
Karbon yakıt hücresi
Yeni jenerasyon karbon yakıt hücreleri, üretilmesi oldukça güç olan hidrojeni bir kenara bırakarak enerji ihtiyacını doğrudan oksijen ve toz halindeki kömür arasındaki elektro-kimyasal reaksiyondan elde ediyor. Bu sistemin avantajı ise tipik kömür gücüyle çalışan enerji santrallerinin gücünü iki katına çıkarması… Kaliforniya’da faaliyet gösteren Direct Carbon Technology de 10-kilowatt’lık prototipiyle bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor.
Metabolomik
Son 5 yıl içerisinde Alberta Üniversitesi’nde bulunan bilim adamları, Human Metabolome Project ismini verdikleri bir proje üzerinde çalışıyor. Proje, 150 hap, 1900 yiyecek katkısı ve kana dönüşen 2900 toksini baz alarak bir hastanın metabolizmatik profilinin kolayca analiz edilebilmesine imkan verecek. Böylece bir kişinin kan damlasından yola çıkarak hastalıklara karşı yeni çözümler üretilebilmesi sağlanabilecek.
Ultrakapasitörler
Günümüzde hemen her cihazda gördüğümüz bataryalar, gelecekte büyük bir değişime uğrayacak. Bugün için kullanılan bataryalar, yavaş şarj olmasının yanında son derece düşük bir ömre sahip. Ancak ultrakapsitörler sayesinde, bataryalar her ne kadar daha az enerjiyi depolayabilecek olsa da, kimyasal hiçbir reaksiyona bünyesinde yer vermemesi ve çok daha uzun ömürlü olması, ultrakapsitörleri bugünün bataryalarının bir adım ötesine taşıyacak
Pizoelektrik ekran
Bilim adamları uzun zamandır pizoelektrik ekran denilen yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Pizoelektrik materyalleri, elektrik enerjisini fiziksel tepkiye dönüştürebilirken, aynı işlemi tam tersi şekilde de gerçekleştirebiliyor. Bu özelliğin ekranlara dahil olmasıyla birlikte şirketler belirli bir özellik ve biçime dönüşebilen ekranları yaratabilecek. Böylece cep telefonlarında kullanılacak olan bu ekranlar, telefonlar kapalıyken daha fazla muhafazalı olurken, açıldığında ise dokunmaya karşı daha hassas bir yapıda olabilecek.
Kinetik hidroenerji
Klasik hidroelektriğin üretimi zorlu bir çalışmayı gerekli kılıyor. Ancak mühendislerin işini kolaylaştıracak kinetik hidrogüç, sualtındaki türbinleri kullanarak ve nehirlerdeki akıntıyı kullanarak enerji üretiyor. Bu sistemin en iyi oturduğu yer ise New York’taki East River isimli nehir.
Nanoyarn
Karbon nanotüpler, çelikten tam 100 kat daha güçlü yapısıyla biliniyor. İlk olarak 1991 yılında keşfedilen sistemin üretilmesi ise oldukça maliyetli. Ancak New Hampshire, ticari uygulamalara da dönüştürülebilecek çok sayıda nanotüpleriyle dikkat çekiyor. Sistemin, askerlerin zırhı üzerinde kullanılabileceği ve böylece asker zaiyatının en aza indirgeneceği planlanıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: burak9400


rapman

rapman

Üye
en çok insansı robotlar etkiler bence...
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
bakalım teknolojinin sonu nereye gidecek..
 
electro77

electro77

Üye
Şu kriz bitmeden zor.
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Sonumuz robotlardan olacak desenize:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt