18 Milyon Blogger Şokta !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
18 Milyon Blogger Şokta !

Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'a erişim Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile engellendi.

Daha önce de Digitürk'ün şikayeti ile engenlenen Blgospot.com sitesine erişimin engellenmesiyle ilgili Superonline twitter hesabından açıklama yaptı.

Superonline'ın açıklaması;
"Blogspot.com, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellenmiştir. Blogspot.com'un kapatılması mevcut tüm servis sağlayıcılarını kapsayan yasal bir zorunluluktur. "

İŞTE ENGELLEMENİN YANSIMALARI BÖYLE OLACAK

Superonline tarafından yapılan açıklamada bu engellemenin muhtemel etkileri olarak şunlar sıralandı;
- Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,
- Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
- Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişme,
- Web siteleri dahilinde "google search" kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
- Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search'a dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi söz konusu olabilecektir.
Google servislerinde yaşanabilecek yavaşlık ve erişim zorluklarının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan karar sebebi ile yaşandığını, bu durumun Superonline alt yapısından kaynaklanmadığını bilgilerinize sunarız.

SANAL ALEMDE "BLOG'UMA DOKUNMA" HAREKETİ BAŞLADI

Blogspot'un kapatılması ve tüm site kapatmalarına karşı büyük bir tepki oluşumu da hemen başladı. Twitter ve Facebook'ta "blogumadokunma" ismiyle yapılan paylaşımlar ve videolarla başlayan tepkiler büyümeye devam ediyor. Twitter'da şuan "blogumadokunma" etiketi trend konularda ilk sıraya yerleşmiş durumda.

Şu anda bloglara erişimler sadece yurtdışı çıkışlı server'lar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: buketcik ve jejep

zaza

zaza

Üye
senin o blogta gitti vah vah :D

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Çokk Üzgünümm Şuan Zaten Umarım Gitmez.
Blogumda İçimimdekileri Anlatıyordum Yaaa

zaza

zaza

Üye
bişey olmaz zaten senin mimleri görsünler tekrardan kararı bozarlar :)
merak etme açılacak:oke:

One907

One907

Üye
Vesselάm;3255068' Alıntı:

DNS ayarlarını 4.2.2.1--4.2.2.2 gir girmeyi dene..

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
bişey olmaz zaten senin mimleri görsünler tekrardan kararı bozarlar :)
merak etme açılacak
:oke:
Herkesde Mim Olayı Var :D

Kapalı Değiş Şuan Acık Zaten Kapana Bılır Bazı Blog Arkadaslarımız Giremıyor O Kadar.

DNS ayarlarını 4.2.2.1--4.2.2.2 gir girmeyi dene..
İş Pcsinde Bunu Yapamam..

Paranoya

Paranoya

Üye
zaten benimkine Türkiye'den giren yoktu genelde hep Amerika , İngiltere , Brezilya , Venezuela , Ekvador ve diğer ingilizce bilen herkes girdiği için daha doğrusu benim böyle bir blogum var filan diye çevreme söylemediğim için pek önemli değil , nasıl olsa erişim problemini bi şekilde çözdüm :D

&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
Vesselάm;3255068' Alıntı:

blog gerekli bişeymi şimdi :islik

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Benım Icın Gereklı ve Blogum Kapandı :(
Ve Bir Çok Blogcuların.

arslansem

arslansem

Üye
Ulen yeni açmıştım daha heveslendim şunların yaptığına bak yaa :ehe
Blogu olanlar telaşlanmasın blogger kapandığı gün dns kodları sitelerde aynı gün verilmeye başlandı :)

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Verıldıde Canım Bı Haltt Yapamıyorum İş Pcsınde :ehe

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Blogummmmmmmmmmmmmmm Açıldıııııııııııııııııı :D
Yasak Kalktı :aha:

buketcik

buketcik

Üye
fazla sıkıntıya yol açacak gibi görünmesede problem yaşayanlar var sanırım:evet:

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Benn cok yasamıstımm yaa asama asamaa suan engeller kalkıyor senın blogun varmı?

buketcik

buketcik

Üye
benim hiç olmadı.:ağlarım:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt