16 yaşından küçükler artık WhatsApp kullanamayacak

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
16 yaşından küçükler artık WhatsApp kullanamayacak


Bir dönemlerin vazgeçilmez terimi olarak karşımıza çıkan SMS kavramını tarihe gömen WhatsAppuygulaması, günümüzde 7’den 70’e herkes tarafından kullanılıyor. Avrupa Birliği tarafından kabul edilen GSYİH ( Genel Veri Koruma Yönetmeliği ) standartları gerekçesiyle hizmet şartları ve kişisel bilgileri güncelleyen uygulama, ilginç bir detaylar karşımıza çıkıyor.


Avrupa Birliği tarafından hazırlanan yeni yönetmeliği ele aldığımızda artık yeni şart ve koşulları onaylamak için en az 16 yaşında olmanız gerekecekken, bu nedenle daha önce 13 yaşındaki kişilerinde kullanabildiği WhatsApp uygulaması için en düşük 16 yaşında olmanız zorunlu tutulacak.

Kısa bir süre içerisinde WhatsApp uygulamasına yaş doğrulama zorunluluğu da getirilecekken, bu yaş doğrulama sisteminin nasıl çalışacağı ise merak konusu. Ortaya çıkan bazı bilgilere göre uygulama kurulumunda sizlerin karşınıza doğum tarihi doğrulama formu çıkacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştiren WhatsApp yönetimi; ‘‘WhatsApp uygulaması gizliliğiniz ile güvenliğinizi ön plana çıkartmaktadır. Uygulamada üzerinden gerçekleştirilen tüm sohbetler ile aramalar uçtan uça şifreleme yöntemiyle kullanıldığı için, bu nedenle WhatsApp tarafından bile okunup dinlenemez. Ancak önümüzdeki haftalarda toplanan tüm sınırlı verileri, tek bir tıkla indirebileceksiniz.’’dedi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Symbianist


emin dayı

emin dayı

Üye
16 değil 6 yaşındaki ler gene kullanıyor
 
Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
neden yasaklanmış
 


Üst Alt