yahu arkadaşlar, hepsiburada'dan aldıktan sonra sorun olmaz, bi iş te çıkmaz. kolay kolay dandik ürün satmıyorlar ben yıllardır alışveriş yaparım 3-4 milyarı geçip toplam alışverişim var orda. 32 gb kart aldım hepsiburadadan 6 ay kadar önce, class'ını bilmiyorum hiç dikkat bile etmedim, hatta öyle bi niteliği de bilmiyodum o zamanlar. ama çok pahalı değildi, 40-60 lira arası bi fiyatı vardı. videolarda, programlarda, çekimlerde vs hiç sıkıntım olmadı. herşey çatır çatır bence. ayrıca benim düşüncem şu, class 1500 bile olsa telefonun kendi hafızasından daha hızlı olacağına ihtimal vermiyorum. çünkü belirli bi veriyolu hızı var, telefon kendi hafıza kartına uygun yapmıştır bunu mutlaka batarya tasarrufu için. atıyorum daha iyi performans alacak bile olsan 10 class ile, telefonun bataryasını mutlaka etkileyecektir bu. sonuçta ekstra bi işlem kapasitesi ekstra güç demektir her şartta. benim şahsi önerim, 32 gb hafıza kartımı tüm gün telefondan otobüsteyken altyazılı dizi film izleyen ve şarkı manyağı uygulama manyağı ben daha 15 gb doldurabilmişken, bence 32 ye hiç ama hiç gerek yok. kalite bi video bir buçuk saat kaydı 4 gb tutuyor. 16 gb hafıza kartıyla 6 saatlik çekim yapabilirsin. 16 gb normal bi class'a sahip kart al derim. deneyimlerim bunu öneriyor.
not: aşırı program ve oyun yüklersen telefona, o programın ve oyunların bulunduğu klasörlerin açılması mutlaka yavaşlıyor. depo hafızasında yüklüyse daha hızlı olur. bu hız sorununu aşmak ve gözüne hızlı bi telefon göstermek için, en fazla 12 program/oyun luk klasörler aç. 100 oyunun varsa 6 klasöre dağıt bunları mesela. hiç kasmadan çat diye açılırlar böylece ve düzenin olur.
çok konuştum. sustum