15/09/11 - Ve Mutlu Son . Symbian Anna 22.14 DE + 24.1 TR navifirmde + Ovi'de arkadaşlar :)

Sponsorlu Bağlantılar

forbidden5

forbidden5

Üye
Teknik detaya girmeden kısaca şöyle özetleyeyim, işlem yapabilme kapasiteleri(saniye bazında) yaptıkları matematiksel hesaplamalar göz önünde bulundurulur, arm v11 saniyede 1milyon işlem yapıyorsa cortex a8 2 milyon yapıyor gibi basitçe anlatsam yeterli olur heralde.
çok teşekkür ederim saol

Dampierre

Dampierre

Üye
işlemci transistör miktarı'da çok önemli, örnerğin benim eski masaüstü pc'mde 2 ghz bir işlemci vardı tek çekirdek (100mm2 işlemci çekirdek boyutu), 50 milyon transistör vardı. Şu anki pc'mde i7 işlemci 1.6 ile 2.8 arası değişen ghz 4 çekirdek ve 776 milyon transistör var. Sadece tek bir çekirdek için 194 milyon transistör düşüyor. Tek çekirdek taklaşık 70mm2 boyutta. Gördüğün gibi yeni işlemcim daha küçük, ama sadece 1 çekirdek ile kıyaslasam bile arada 4-5 kat fark var. Cortex daha yeni olduğu için daha çok transistör sığıyor, ve asıl güç ghz değil transistör miktarıdır. Cortexler 45nm teknolojisiyle üretilirken Arm11 65 nm. Buda daha büyük transistör ve daha çok sıcaklık demek. Eee işlemciyi küçük ve serin tutmak içinde transistör miktarı azaltılıyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: gkyrn ve accman
forbidden5

forbidden5

Üye
işlemci transistör miktarı'da çok önemli, örnerğin benim eski masaüstü pc'mde 2 ghz bir işlemci vardı tek çekirdek (100mm2 işlemci çekirdek boyutu), 50 milyon transistör vardı. Şu anki pc'mde i7 işlemci 1.6 ile 2.8 arası değişen ghz 4 çekirdek ve 776 milyon transistör var. Sadece tek bir çekirdek için 194 milyon transistör düşüyor. Tek çekirdek taklaşık 70mm2 boyutta. Gördüğün gibi yeni işlemcim daha küçük, ama sadece 1 çekirdek ile kıyaslasam bile arada 4-5 kat fark var. Cortex daha yeni olduğu için daha çok transistör sığıyor, ve asıl güç ghz değil transistör miktarıdır. Cortexler 45nm teknolojisiyle üretilirken Arm11 65 nm. Buda daha büyük transistör ve daha çok sıcaklık demek. Eee işlemciyi küçük ve serin tutmak içinde transistör miktarı azaltılıyor.

evet sağol ilgilendiğin için:)

SilentOne

SilentOne

Üye

baya açıklayıcı oldu

debug06

Üye
Navi gene kapalı kaç güne gelir bilmiyorum ama açıldığında Türkiye için Anna gelecek diye umuyorum.

Hadi inşallah :)

debug06

Üye
naviye girebilen varmı

By_UYANIK

By_UYANIK

Üye
navifrim açıldı hale türkiye anna yok:off:

mertdeveci2

mertdeveci2

Üye
nokıa musterı hızmetlerı ayın 15 ıne kadar kesın dıol :off: :ağlarım:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
15'ine kalacağını sanmıyorum.
Bu haftasonuna kadar gelecek bence...
(Hatta gelse iyi olur, sinirler iyice gerildi)

Avrupa sitesinde de gelmeyen diğer ülkelerin vatandaşları isyanda. (ABD, İsviçre, Arabistan v.s)
Bu baskıya daha fazla dayanamaz Nokia :D

mfb2

mfb2

Üye
adamı madam yaparız NOKİA nerde kaldı anna :naughty: :ehe :kop: :bilmm :ah :ağlarım:

erollcelik

erollcelik

Üye
Az önce nokia care açıktı ve anna yok

mertdeveci2

mertdeveci2

Üye
Arkadaşlar nokia türkiye sitesindeki n8 bölümüne pc den ya da telden gıremıyorum girebilen var mı ? :hmmm

sedoizm

Üye
arkadaşlar güncellemeyle gelen Microsoft Communicator Mobile özelliği nedir?nette baktım ama tam çözemedim.

bayx2002

Üye
Arkadaşlar sabırsızlıkla bekliyorsunuz, Telefonumu yurtdışından aldığım için 1 aya yakın zaman önce symbian anna yükledim ardından symbian anna uplate 1 ve 2 olmak üzere 3 de ek program güncellemesi sunuldu, OVİ'den yükledim. uyum sorunlarından bahsedilmiş forumda. aynen katılıyorum ve hatta yüklediğime pişmanım dili ingilizce oldu. bende sizin gibi Türkiye güncellemesini bekliyorum.

Ama kesinlikle abartılacak bir yenilik sunmadığını yükleyince anlayacaksınız. sanırım uyum ve eksiklik gidermek için symbian anna uplate 3/4/5 diye 10'a kadar uplate ederler. ve hatta inanın bazı yönleri ile eski hali daha verimli kullanılıyordu.

bana kalırsa microsoft windows xp den sonra vista'ya geçip tam memnun kalamamak ve hayal kırıklığı gibi bir durum. ancak windows 7 ile nasıl insanlar memnun kalabildi ise, sanırım symbian belle ile eksikleri gidermiş olacaklar.

yoksa anna'dan 6 ay geçmeden belle'yi yayınlama planına ihtiyaç hissetmezlerdi.. ben sizin yerinizde olsam anna kullanan birinin yüklemesini ve gözünüzle telefonu inceleyip kullanıp, sonra yüklemenizi gerekirse bu hali ile kullanıp (eğer anna'yı önceden görmüş ve kullanabilmiş olsaydım kesinlikle eksikleri ve uyumsuzluklarını gidermeden asla yüklemezdim) belleyi beklemenizi tavsiye ederim...

----------Eklendi @ 21:03:59 ---------- Yazıldı @ 20:59:04 ----------

Nokia'nın yenilikleride bu kadar olur zaten :) Nokianın anna'sını belle'mek lazım... ve belleyi beklemek lazım çünkü Nokia'nın annası hiç iyi değil :))

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
bizde yükleyebilsek iyi mi kötü mü kararı veririz . nasıl olsa kişiden kişiye değişir başkası beğenmez diğer kişi çok beğenir.

nameste108

Üye
arkadaşlar güncellemeyle gelen Microsoft Communicator Mobile özelliği nedir?nette baktım ama tam çözemedim.

şirketler kendi arasında bedava mesajlaşacak sanırım, bunu sağlayan bir program olabilir. tam olarak ben de emin değilim.

Nokia-C7

Üye
Ya bende mutlu son felan yazınca girdim konuya dedim heralde anna Türkiye için çıkmış 282 sayfa adamlar konuşuyor.

ne bicim bir konu bu ya nerdeyse 1 ay olacak ve konu hala kanlı canlı kalmış burda

forbidden5

forbidden5

Üye
bu konuyu canlı tutan nokia ellerinden öpüyorum :ehe

Nokia-C7

Üye
Ya bende mutlu son felan yazınca girdim konuya dedim heralde anna Türkiye için çıkmış 282 sayfa adamlar konuşuyor.

ne bicim bir konu bu ya nerdeyse 1 ay olacak ve konu hala kanlı canlı kalmış burda

yok bende bu siteyi en iyi forumlardan biri sandım.
Yokmu buranın adminin mod u kapasın silsin konuyu insanları meşgul ediyor.

Üst Alt