128gB flash bellek çalışmıyor yardım Lütfen!!!

Sponsorlu Bağlantılar

celmalo

Üye
admin bende 32gb datatraveler 200 var aynen vistada ve windows 7 de calışıyo windows xp de çalışmıyo...dosya sistemi exFAT bunu vistada NTFS olarak biçimlendirsem xp de çalışırmı??...
her xp kurulu bilgisayara taktıgımızda bu sorunu yaşıyacaz...bunun kalıcı bir çözümü yokmu?? bide böyle olması ürünün sahte oldugunumu gösterir?? çok soru sordm ama gerçekten karışık bi durum...

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Kingston Çin malı değildir. Merkezi Amerika'nın New York ve Miami Florida'dır. Kutunun resmini ve Flash belleğin resmini çekip fotoğrafını koyarsanız net bir cevap verebilirim. Eğer Kingston yerine bu Kingmax ise Çin malıdır ve sahtesidir.

Kingston DataTraveler 200'ün Türkiye fiyatı 680 milyon civarındadır. Yurtdışında ise bu 350$ Dolar civarındadır.

Çalışmamasının nedenlerinden biri sahte olmasıdır. Örneğin 5GB'lık bir veriyi 30 dakikada atar. Bu süre dahada uzayabilir. Fakat orijinal DataTraveler'da böyle bir sorun yoktur.

Dosya sistemini Fat'tan NTFS'ye çevirmeniz gerekir, işlev görmesi için...

celmalo

Üye
ntfs ye çevrilmiyo windows biçimlendirmeyi bitiremedi diyo..ama vista ve windows 7 de çalışıyo exFAT olarak...bunun başka yolu yokmu çevirme programlarıda denedim aynı hatayı verio ntfsye çeviremiyo fat32 yede çeviremiyo sadece exFAT olarak biçimlendirdigimde biçimleniyo..... resmi bunun aynısıydı kutusu falan herseyi aynı

buda benim flashın resmi

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bu exFAT sistemi yeni bir sistemdir. Bunun için sadece Windows XP yukarısı İşletim sistemleri için yapılmıştır. Eğer bunu Windows XP'de biçimlendirmek istiyorsanız bunun için Microsoft'un exFAT olan yamasını indirmek zorundasınız. Bunu kurduğunuz zaman Windows XP'de exFAT olarak biçimlendirebiliyorsunuz. Normalinde Windows XP'nin dosya sistemi NTFS ve FAT32'dir. exFAT'ı Windows XP'de çalıştırmak için Microsoft'un geliştirdiği exFAT dosya sistemini kurmanız gerekiyor.

Verdiğim linkteki exFAT dosya sistemini indirin ve kurun. Kurduktan sonra sorunsuz bir şekilde biçimlendirme yapabilirsiniz.

celmalo

Üye
teşekkürler..

Üst Alt