10 bİn yil Önce mavİ gÖzlÜ yokmuŞ

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d€rVish

d€rVish

Üye
10 bİn yil Önce mavİ gÖzlÜ yokmuŞ
Yapılan araştırmalar, mavi gözlü olanların atalarının yaklaşık 10 bin yıl öncesine dayandığını gösteriyor



Mavi gözün bu kadar değerli olduğu zamanlarda, ortaya çıkan gerçek mavi gözlü olanların aslında bir mutasyon geçirdiğini gösteriyor.

Kopenhag Üniversitesi'nde profesör olan Hans Eiberg'in 12 yıl önce başladığı ve şimdi sonuçlandırdığı araştırmalara göre, insan oğlu öz olarak kahverengi gözlü.

Mavi göz rengine sahip olanların tarihi ise, şimdiye kadar 10 bin yıl öncesine kadar uzanıyor. OCA2 denilen geni bulan Profesör Hans Eiberg, bu genin 10 bin yıl önce geçirilen bir mutasyondan sonra farklı renkler verebildiğini söylüyor.

İnsana göz rengini verdiği söylenen OCA2 geninin, genetik dizilimdeki bir farklılaşma nedeniyle bozulmaya uğradığını ve bazı insanlarda 'kahverengi renk üretimine kapandığını' belirten Eiberg'in ilginç açıklamaları ise çok etkili.

OCA2 genindeki bozulmanın, saçlara, gözlere ve deriye renk veren biyolojik bir pigment olan 'melanin' pigmentini de etkilediğini söylüyor profesör. Eiberg'e göre, mutasyon melanin oranındaki azalmaya neden olmuş ve bu nedenle de popüler bulduğumuz mavi göz rengi oluşmuş.



Bu durumun tersi gibi görünen Albino hastalığının da yine melanin eksikliğinden kaynaklandığını da ekliyor profesör.

Profesör Eiberg'e göre, bu değişim ilk olarak Karadeniz'in ya doğu ya da kuzey batı kesimlerinde gerçekleşmiş. 6,000 ile 10,000 yılları arasında meydana geldiği düşünülen bu değişimin büyük tarım göçüyle denk gelmesi ise şaşırtıyor.

Yerinin sadece kendi tahmini olduğunu belirten Profesör, İnsan Genetiği adlı dergiye yaptığı açıklama da şunu da ekliyor. "Mavi gözlü olan insanların DNA sistemleri genellikle aynı kodları içeriyor. Bu nedenle mavi gözlü kişilerin 10 bin yıl önce ortak bir atadan geldiği söylenebilir."

Göz renginden kaynaklı olarak varılan bu sonuçların etkileri henüz belli değil ama bilim dünyasında, özellikle antropolojistler için de bir araştırma konusu olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

:hmmm
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
herkez ademden gelir herkezin 10 bin yıl öncesi vardır mavinin pek bi özelliği mi var sanki bu kadar araştırmaya girmişler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt