İnsanlığın geleceğiyle ilgili şok iddia!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
İnsanlığın geleceğiyle ilgili şok iddia!
Yale Üniversitesi Profesörü Stephen Stearns’a göre varolan göçler ve küreselleşmenin etkisiyle önümüzdeki birkaç yüzyıl içinde insanlar Brezilyalılar’a benzeyecek. İnsan tenleri giderek koyulaşırken mavi gözlü ve beyaz tenli insan sayısı azalacak...

Her geçen gün artan bilimsel çalışmalar ve teknoloji, insanoğlunun geleceğine dair farklı araştırmalara imza atarken Yale Üniversitesi Ekoloji ve Biyoloji Profesörü Stephen Stearns, insan geleceğine dair radikal bir iddia ortaya attı. Stearns’a göre küreselleşen dünyada bir yerden bir yere gitmek artık dakikalarla ölç0ülürken, bu gelişim üremenin de çeşitlenmesine yardımcı oluyor. Bisikletin icadından otomobilin yaygınlaşmasına kadar geçen süreci mercek altına alan Stearns, artık kilometrelerin ulaşım anlamında bir engel teşkil etmediğine değiniyor. Bu gelişim, uzakları yakın ederek farklı genetik özellikteki kişilerle üremeyi ve farklı fiziksel özellikte insanların dünyaya gelmesini mümkün hale getiriyor.

Mavi göz azalacak

Life’s Little Mysteries (Hayatın Küçük Sırları) isimli bilim dergisine konuşan Stearns, “Atalarımızın doğdukları yerdeki insanlarla birleşmeleri bisikletin icadından bu yana yeni nesillerin farklı kıtalarda doğmalarına imkan tanıdı” dedi. Bisikletin icadıyla küçülen dünyada göç, kültürel yayılma ve ulaşım kolaylığının insan nüfusunun karışması ve yeni fiziksel özellikteki insanların doğmasına yardımcı olduğuna da değindi. Bu karışımın daha çok Asya, Afrika ve Latin Amerika gibi ülkelerden göç eden insanlar sayesinde yaşanacağını iddia eden Profesör, insanların giderek Brezilyalılar’a benzeyeceğini açıklıyor. Gelecek nesillerin giderek koyu renkli olacağını, mavi gözlü ve beyaz tenli insan sayısının azalacağını da ekliyor.

Melez tenli olacağız

Stearns’ın iddiasına en büyük katkı ise Delaware Üniversitesi Biyolojisti John McDonald’tan geldi. “Kızıl ve kumral saç, mavi göz ve çil gibi fiziksel özellikler çekinik gen özellikleridir. Dünyada genel olarak az olan bu gendeki insanlar koyu tenli insanlarla birleşerek açık tenli ve mavi gözlü insan sayısının azalmasına neden olacak” açıklamasında bulundu. “Farklı grupların birleşmelerinde saç rengi, ten rengi, yüz özellikleri, göz yapısı ve saç yapısına kadar birçok özelliği belirleyen koyu saç ve koyu ten gibi özelliklerin görüldüğü baskın genlerdir” diyen McDonald, açıklamasını “Bu demek oluyor ki insan nesli giderek daha koyu bir tene sahip olacak. Beyaz tenli insan sayısında azalma olurken insanlar koyu siyahi bir tene de sahip olmayacak” sözleriyle bitirdi.

HABERTÜRK
 
___kaptan___

___kaptan___

Üye
hmmm :allalla: ilginç :bilmm + Haber için :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt