Timsah'ın GözyaşLarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Timsah'ın GözyaşLarı

250 bin Boşnak ve Hırvat'ı öldürmekle suçlanan Sırp lider Radovan Karadziç, ilk kez mahkemeye çıktı. Zehirlenme korkusuyla yemek yemeyen Karadziç bir ara gözyaşlarını tutamadı.


Saç ve sakalı kesilince hiç değişmediği görülen Sırp kasabı, yargıçla alay eder gibi konuştu. Sırbistan hükümeti tarafından özel bir uçakla Lahey'deki Savaş Suçluları Mahkemesi'ne teslim edilen Sırp kasabı Radovan Karadziç (63), dün ilk kez saç ve sakalı kesilmiş halde hakimin karşısına çıktı.


250 bin kişinin ölümünden sorumlu tutulan Karadziç'in kendisine verilen lacivert bir takım elbiseyi giydiği ve kravat taktığı görüldü. Oldukça sakin olan Sırp lider, beklenenin aksine mahkemenin meşruiyetini tanıdı.


Ancak hakimin sorularına alaycı bir tavırla yanıt verdi. Kendisine savunma yaparken yalnız olup olmayacağının sorulması üzerine, “Hayır yalnız değilim aslında çevremde görünmeyen danışmanlarım var ama siz beni tek kişi göreceksiniz” cevabını verdi. Ardından hakim Alphons Orie, Sırp katile aralarında 11 bin Müslüman'ın katlediği Srebrenica'nın da bulunduğu 11 ayrı soykırım suçunu teker teker okuyup suçlu olup olmadığını sordu. Karadziç bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı ve yargıcın sözünü kesti. “Bunları bana okumanızın hiçbir anlamı yok. Yazılı olarak verin inceleyeyim gerekli cevapları alacaksınız” dedi.



ABD İLE ANLAŞMA İDDİASI

Sırp lider ayrıca Sırp polisinin kendisini kaçırdığını ve 3 gün zorla bir hücrede tuttuğunu, ölmekten korktuğunu anlattı.



Ardından Bosna barışının mimarı olarak bilinen ABD'li müzakereci Richard Holbrooke ile gizli bir anlaşma yaptığını ve bu anlaşma nedeniyle “yeraltına indiğini” öne sürdü.

HÜCREDE SAVUNMASINI HAZIRLAYACAK


Karadzİç'İn sakalsız ve kısa saçlı fotoğraflarını ilk yayınlayan İngiliz The Sun ve Sırp Blic gazeteleri, Sırp liderin cezaevi hayatıyla ilgili detayları da yayınladı.


Buna göre Sırp kasabın tıraşlı hali neredeyse 13 yıl önce ortadan kaybolduğu haline benziyor. Aradaki tek fark Karadziç'in daha solgun ve daha zayıf olması. The Sun, zehirlenme korkusuyla cezaevinde yemek yemeyi reddeden Sırp liderin sadece badem yediğini ve akrabalarının verdiği suları içtiğini kaydetti. Blic ise Karadziç'in yürüme zorluğu çektiğini yazdı. TV'li, bilgisayarlı ve telefonlu özel hücrede kalan Sırp lidere savunmasını hazırlaması için 29 Ağustos'a kadar süre verildi.
 


ouSahin

ouSahin

Üye
tipine tükürdügüm göz yaşı akıtıyo bide :sopa:..Hadi orda ölesin Yukarda nyapıcaksın


 

omayra

Üye
Tarifsiz bir keder içindeyim. Ölen onca insanın hesabını nasıl verecek? Bir de alay ediyor itin soyu! Dedelerim zamanında Bosna'dan göç etmese idi, katledilenler arasında yer alabilirdik. Bir günde binlerce erkek öldürüldü, binlerce kadının ırzına geçildi. Dünya sessiz kaldı. Şimdi yargılıyorlar. Neye yarar? Giden gitti....... Yargılanmasından yanayım elbet ama yanıyor yüregim!
 
c3r3n

c3r3n

Üye
keşke onu halkın eline verseler.en güzel cezayı onlar verirdi!
vicdansız köpek, korkudan ağlıyor... inşallah açlıktan geberir bi pislik daha temizlenmiş olur
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ölmesini isteyen arkadaşlara kesinlikle karşı çıkıyorum! Yaşama hakkına duyduğum saygıyı bir kenara bırakırsam ölümün onun için şu anda kurtuluş olduğu açık!.. Bir anda, saniyeler içinde ölmek mi size daha çok acı verirdi, onlarca yıl ölüm korkusuyla, özgürlüğünüzden mahrum yaşamak mı?..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt