Aynı Model iki harddisk ;Biri boş Biri Dolu :Ağırlıkları teorik olarak aynımıdı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
klx7

klx7

Üye
    Konu Sahibi
Aynı Model iki harddisk ;Biri boş Biri Dolu :Ağırlıkları teorik olarak aynımıdı?
Evet arkadaşlar .Saçma olarak gözüksede bu konu bir öğretmen grubu arasında tartışma konusu olmuştur(Ben başlattım)İki tane aynı model pc düşünün .Biri aynı kalmış.Diğeri full doldurulmuş.Acaba mikro düzeyde de olsa ağırlıkları karşılaştırıldığında ne olur.Yani ...bilgi dolu olan pc biraz daha ağır çekmez mi?Sonuçta harddiskin üzerine bilgi yazılıyor.Bu biginin fiziksel bir değeri var mıdır?
Kısacası bilginin bir ağırlığı var mıdır(mikro seviyede)

m.furkan1993

m.furkan1993

Üye
bence kesinlikle yoktur istersen dvd cdsinde dene

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
ewet m.furkan haklı

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
öyle olsadı benim kasa kalkmazdı :)

klx7

klx7

Üye
    Konu Sahibi
bence kesinlikle yoktur istersen dvd cdsinde dene
Bence de olmaması çok muhtemel.Ama bilimin temel kuralı işte ne yaparsın .Merak...
Peki ama ,ya varsa?
Birkuyumcu tartısı ve dvd ,tozsuz deney ortamı...Deneyeceğim.
Bence tersi bile olabilir.Her bilgi yazımı sonucu göreceli bir aşınma bile olabilir.Ki ,bad sector veya bilgisayarda bozuk küme var vs. vs. bu sebepten oluşuyor olabilir.:)

technonur

technonur

Üye
farkedeceğini sanmıyorum çünkü manyetizma ile olduğundan dolayı ağırlığa etki edecek işlem yapmaz diye düşünüyorum

klx7

klx7

Üye
    Konu Sahibi
Hala emin değilim.

Altun.

Altun.

Üye
hdd içindeki disk yüzeyine bilgi yazma işlemi sonucu extra bir kütle aırlığı binmez. sadece diskin yüzeyi daha değişik bi şekilde dofrme olur. o yuzden kütlesel bi değişim söz konusu değildir. bu nedenlede ağırlık aynı kalır

lyon_69

lyon_69

Üye
belki gramdan küçük ölçü birimi olabilir ama yoktur bence aynıdır ikiside

klx7

klx7

Üye
    Konu Sahibi
Eğer gramdan düşük bile olsa sonuçta bilginin de bir ağırlığı var demektir değil mi?
:)
Gerçi bu hayatımızda ne değiştirecekse?

Anıl Umut

Emekli Yönetici
aynı aynı tarafımca denenmiştir :ehe
marketin digital terazisiyle ölçtüm boşu da dolusuda aynı çıktı

klx7

klx7

Üye
    Konu Sahibi
Nooldu makina mı soğuk yoksa?

hyucek

hyucek

Üye
ya disk bos diye bi kavram yokki... ya 0 ya 1:) ustelik harddisk kapatilmis, hava fln gecmez, kutle sabit, agirlik sabit kalir fln falan... bilmem dogrumudur?

DefectoR

Üye
ya disk bos diye bi kavram yokki... ya 0 ya 1:) ustelik harddisk kapatilmis, hava fln gecmez, kutle sabit, agirlik sabit kalir fln falan... bilmem dogrumudur?
sen konuya gerekli cevabı vermişsin kardeşim.

diske yazma kodları 1-0 idir mesela örnek vermek gerekirse buraya yazdığım bir "a" harfinin kodu 1100110 gibisindendir bu sebeple micro düzeyde de olsa bi ağırlık öngörüsü düşüncesi yanlıştır yani hocaların aslında bu işin teoriğini bizden iyi bilmeleri lazım sonuçta biz bu işin tozunu yutuyoruz teorik ile pek işimiz olmuyor ama arkadaşında dediği gibi bi ağırlık sözkonusu olmaz

klx7

klx7

Üye
    Konu Sahibi
Evet dostlar.Biz özellikle bu son iki yorumdan tatmin olduk.Mutluyuz gururluyuz.Teşekkürler

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
hdd içindeki disk yüzeyine bilgi yazma işlemi sonucu extra bir kütle aırlığı binmez. sadece diskin yüzeyi daha değişik bi şekilde dofrme olur. o yuzden kütlesel bi değişim söz konusu değildir. bu nedenlede ağırlık aynı kalır

kesinlikle katılıyorum:bigstar:

Dampierre

Dampierre

Üye
arkadaşım tubitak bir aralar bununla ilgili bir deney yapmıştı aynı marka aynı model iki 320 gb'lik harddiskkin birini boş bıraktı diğerini fll doldurdu arada 0.00004 kg'lık bir fark oluştu

tanju1903

Üye
kesinlikle aynıdır.çünkü dünya üzerinde farklı olsa bile bunu ölçecek bi alet ben tahmin etmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt