Bakire çıkmadı nikah iptal

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
Bakire çıkmadı nikah iptal
Fransa’da mahkeme, evlilik öncesinde bakire olmadığını eşine söylemeyen Müslüman kadının nikahını geçersiz saydı.

Dini gelenekleri de dikkate alarak davacı kocayı haklı bulan yargıç "Gelin dürüst davranmamıştır, evlilik yalan üzerine kurulamaz" dedi. Müslüman çiftin milliyeti bilinmiyor.

Fransa’da bir mahkeme, gelin bakire çıkmadığı için nikahının geçersiz sayılmasını isteyen Müslüman bir gencin talebini haklı buldu. Mahkeme, kadının nikah öncesi cinsel yaşamıyla ilgili dürüst davranmadığını belirterek, evliliğin yalan üzerine kurulamayacağına karar verdi.

Liberation Gazetesi’nde çıkan habere göre, mahkeme kayıtlarında Müslüman çiftin adına yer verilmedi, gençlerin adı X ve Y olarak geçti. Fransa’nın Lille kentinde gittikleri okulda tanışan çift, 2006 yılının Temmuz ayında muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Ancak zifaf gecesinde genç kız bakire çıkmadı. Bunun üzerine altlarındaki çarşafı kapan genç, kapıda lekeli çarşafı bekleyenlere, "Gelin, bana ’bakireyim’ diye yalan söylemiş, bakire değil. Bakın çarşafta kan lekesi yok. Evlilik yalan üzerine kurulmaz, ayrılmak için mahkemeye başvuracağım" dedi. Damat, boşanma başarısız bir evlilik olarak algılanacağından, nikahın iptal edilmesi talebiyle mahkemeye başvurdu.

Eşini aldattı sayıldı

Damadın avukatı Xavier Labee, "müvekkilim ’bakireyim’ diye yalan söyleyen gelinin hem kendisini, hem de ailesini aldattığını, yalan üzerine kurulan evliliğin yürümeyeceğini düşünüyor" dedi. Hakim hem dini unsurları, hem de gelenek ve görenekleri göz önüne alarak yeni evli çiftin nikahını iptal etti.

Nisan ayında yaşanan bu dava bir hukuk dergisinde yayınlanınca Liberation Gazetesi’ne yansıdı. Liberation, mahkeme kararının medeni kanundaki ’eş aldatma’ maddesine dayandırıldığına işaret ederken, "Bu karar, kızlık zarı diken doktorların önünde sıra beklemeye neden olur mu bilinmez" dedi.

CanceR

CanceR

Üye
fransada çok ilginç böle bi karar :)

Altun.

Altun.

Üye
benide şaşırttı açıkcası. arabistan iran felan olsa nese ama....

NobLe

NobLe

Üye
:kop:şaşrıdım dogu ülkelerinde olsa tmm diyecez ama avupada bu bide önemli olan aşktır arkadaşlar bence:nono:

_KadirşinaS_

Üye
Bazı arkadaşların gözleri öylesine kör olmuş ki. Ne yani Avrupa'da diye normal bir şey mi? Oradaki insanların serefi haysiyeti yok mu? Bu tamamen insanı koruyan ve ona önem veren bir karar.Nerede olursa olsun, aynı şey yapılmalı. Bu olayda Avrupa'nın özelliklerini yansıtan tek taraf şu; damat gelini öldürmemiş, mahkemeye vermiş.
Tabiki önemli olan aşktır; ama en saf ve kirlenmemiş, el değmemiş haliyle yaşanacaksa!!!

BOZKURT

BOZKURT

Emekli Yönetici
:kop:şaşrıdım dogu ülkelerinde olsa tmm diyecez ama avupada bu bide önemli olan aşktır arkadaşlar bence:nono:
Bazı kültürler için aşktan önce gelen şeyle vardır. Eski TÜRK kültürlerinde olduğu gibi.:pro:

metintoroo

metintoroo

Üye

Çok yanlış düşünüyorsun eğer kadın söylese bakire olmadığını adam ona göre kabul eder veya etmez.aşktan önce şeref namus die bir şey var sen ne kadar birine aşık olursan ol onun başkası tarafından kullanıldığını bilmek insanı kahreder hele sevdiğin biri ise !!!!!

Kuzen

Kuzen

Üye
Çok yanlış düşünüyorsun eğer kadın söylese bakire olmadığını adam ona göre kabul eder veya etmez.aşktan önce şeref namus die bir şey var sen ne kadar birine aşık olursan ol onun başkası tarafından kullanıldığını bilmek insanı kahreder hele sevdiğin biri ise !!!!!

Peki bu olaya başka yönden bak.Ya adam önceden başka kadınlarla birlikte olmuşsa.Yine de söylediklerin geçerli olurmu?

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bazı arkadaşların gözleri öylesine kör olmuş ki. Ne yani Avrupa'da diye normal bir şey mi? Oradaki insanların serefi haysiyeti yok mu? Bu tamamen insanı koruyan ve ona önem veren bir karar.Nerede olursa olsun, aynı şey yapılmalı. Bu olayda Avrupa'nın özelliklerini yansıtan tek taraf şu; damat gelini öldürmemiş, mahkemeye vermiş.
Tabiki önemli olan aşktır; ama en saf ve kirlenmemiş, el değmemiş haliyle yaşanacaksa!!!

Şeref, haysiyet bekaret midir?

Avrupada normal mi diyorsun, evet gayet normal. Çin'de kızların kızlık zarından kurtulmak için 13-14 yaşlarında ilişkiye girdiğini biliyor musun? Sebebi ne peki?

Kızlık zarı ne daha doğrusu? Kafası geri olanlar için aa temiz dedirten bir şey mi yoksa Allah tarafından yaratılışta, adet görülen döneme kadar mikrop vs girişini engellemek için koyulmuş bir şey mi?

Bilim 2.'sini söylüyor. Kızlık zarı adet gören döneme kadar lazımdır. Araştırabilirsin. Ha bizim gibi geri kalmış ülkelerde bekaret olmazsa olmaz, o da bizim geri kalmışlığımız. Şimdi diyeceksin Fransa da da böyle, Fransa en doğru gibi lanse edeceksin belki, o zamanda ben şunu söylerim; Sokak ortasında fransız öpücüğü burda tekme tokat kovalama sebebi sende biliyorsun :)

_KadirşinaS_

Üye
Ahmet saptırma hocam konuyu. Sen sevdiğin, hayran olduğun, saçının teline zarar gelmesine izin veremeyeceğin bir varlığın sana defolu olarak gelmesini kabul edebilir misin? Kusura bakma ama şeref de, haysiyet de böyle bir şey. Eğer yukarıdaki soruma, sadece bana muhalefet etmek için değil de, can-ı gönülden "EVET HER TÜRLÜ KABULÜMDÜR" diyebilirsen, senin ciddi bir problemin var demektir. Evet Allah o zarı sıhhi sebeplerle koymuş ama saflığın ve temizliğin bir göstergesidir aynı zamanda.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ahmet saptırma hocam konuyu. Sen sevdiğin, hayran olduğun, saçının teline zarar gelmesine izin veremeyeceğin bir varlığın sana defolu olarak gelmesini kabul edebilir misin? Kusura bakma ama şeref de, haysiyet de böyle bir şey. Eğer yukarıdaki soruma, sadece bana muhalefet etmek için değil de, can-ı gönülden "EVET HER TÜRLÜ KABULÜMDÜR" diyebilirsen, senin ciddi bir problemin var demektir. Evet Allah o zarı sıhhi sebeplerle koymuş ama saflığın ve temizliğin bir göstergesidir aynı zamanda.

Sağlık açısından bakmak hiç aklına gelmiyor mu? Ama bilim-tıp ne ki, öncelik dindedir.

Bence senin kafayı biraz açman gerekiyor. Biraz orta çağda kalmışız gibi geldi bana. Sana göre problem bana göre problem. Bana görede senin ciddi problemlerin var, sokak ortasında sevgini öperek gösteremeyecek kadar korkuyorsunuz. Veya korku da demeyelim ama utanıyorsunuz. ;)

(Konuya son cevabımdır)

_furcht_

_furcht_

Üye
Burayı düzelttim yanlışlıkla söledin heralde. Bir dahaki sefere dikkat et laflarına...

--------------- Ekleme ---------------

kardeşler böyle şeylerde tartışmak gereksiz ama tabikide senin sevdigin kızın defolu olması kötü olr bunuda ekliyim :oke:

_KadirşinaS_

Üye
Sağlık açısından bakmak hiç aklına gelmiyor mu? Ama bilim-tıp ne ki, öncelik dindedir.

Bence senin kafayı biraz açman gerekiyor. Biraz orta çağda kalmışız gibi geldi bana. Sana göre problem bana göre problem. Bana görede senin ciddi problemlerin var, sokak ortasında sevgini öperek gösteremeyecek kadar korkuyorsunuz. Veya korku da demeyelim ama utanıyorsunuz. ;)

(Konuya son cevabımdır)

Benim sözlüm hemşire ve emin ol kızlık zarının yapısından, işlevine kadar herşeyi senden çok daha iyi bilirim.Tabiki din ve sağlık kıyaslaması, özellikle islam dini için çok saçma ve kısır bir kıyaslama olur.Çünkü islam tamamen insan fıtratı üzerine kurulu, cezalandırıcı değil, ÖNLEM ALICI yegane dindir.
Ayrıca; ben ne sevgilimi sokak ortasında öperek milletin ağzını sulandırır, sevgilime başka insanların kötü gözle bakmasına bile bile vesile olurum. Ne de başkasının kokladığı gülü koklarım. Bu da benim son cevabım.

ouSahin

ouSahin

Üye

yorumlarına dikkat edersen sevinirim...saygısızlıga gerek yok.... burası bayanlarında oldugu bir site burda üyelerimizin kız arkadaşları eş dostları var ve onlara olan saygını koruman lazım...

ama görüyorum ki senin beynindeki bakirelik gitmiş ki saygını kaybetmişsin...

_KadirşinaS_

Üye
ouSahin haklı klavyenizin tuşları serseri kurşun olmasın. Burası her cinsiyetten insana açık bir forum. Kimseyi rencide etmemek lazım.

BOZKURT

BOZKURT

Emekli Yönetici
Şimdi osmanlı kalksada şu torunlarını bir görse bu yorumları yapan arkadaşlara hiç birşey sölemiyorum sadece gidin dedenize aynı soruyo sorun bakalım size ne cevap verir yoksa kulağınızdan tuttuğu gibi kapı dışarımı atar. Bakın arkadaşlar bu konu çok hassas vede yetişme tarzı çevre gibi unsurlarını kapsayan bir durum. Benim çevremde kimse bakire olmamış bir kızı almaz "büyük konuşmayayım" bende evlenmem. Hele çıkıp ERZURUM da çarşının ortasında kız öpecen :box inanmayan deneyebilir. Her neyse eğerki bir kızı bakire değil diye almamak, yol ortasında öpememek geri kalmışlıksa evet geri kalmışız biz. Hele daha OSMANLI aklıyla kalmışız.:oke::):oke::)

CEREN

CEREN

Üye
ne kadar ayıp şeylerden bahs ediyorsynuz ya herkesin namusu edebi kendine ayıp ya kelimelerinize dikkat edin bence ben utandım yorumları okuyunca

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Şimdi osmanlı kalksada şu torunlarını bir görse bu yorumları yapan arkadaşlara hiç birşey sölemiyorum sadece gidin dedenize aynı soruyo sorun bakalım size ne cevap verir yoksa kulağınızdan tuttuğu gibi kapı dışarımı atar. Bakın arkadaşlar bu konu çok hassas vede yetişme tarzı çevre gibi unsurlarını kapsayan bir durum. Benim çevremde kimse bakire olmamış bir kızı almaz "büyük konuşmayayım" bende evlenmem. Hele çıkıp ERZURUM da çarşının ortasında kız öpecen :box inanmayan deneyebilir. Her neyse eğerki bir kızı bakire değil diye almamak, yol ortasında öpememek geri kalmışlıksa evet geri kalmışız biz. Hele daha OSMANLI aklıyla kalmışız.:oke::):oke::)

Osmanlı biteli 80 sene oldu. İlerle biraz şuan Türkiyedeyiz Osmanlı'da değil. ;)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Tıbbın açıklamalarına göre bazı bayanlarda kızlık zarı esnek olduğu için kan gelmiyor. Diyelim ki biz de böyle bir durumla karşılaştık, ne yapacağız? Eşim dediğimiz insanı bırakıp, onu şerefsizlikle suçlayacağız; e bu da dine göre günah; o zaman n'olacak?

Ama bu toprakları miras bırakan da onlar. Emeğe saygı!!!:bigstar:

İyi hoş diyorsun da bu toprakları peşkeş çekenler de onlar. Osmanlı siyasi olarak bu topraklara ihanet etmiştir, kültürüne laf yok tabii ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...