Öncelikle herkese mesajlarından ötürü teşekkür ederim.Allah olmayanlara daha güzellerini, olanlara da hayrını görmeyi, kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Cuma günü koyacağım resimlerini.Henüz vaktim olmadı uğraşmaya. Çok güzel bir araç.Golf ile ikisinin arasında kalmıştım hem fiyat,hem sağlamlık, hem de güvenlik açısından toyotayı tercih ettim.
Özelliklerinin hepsini burada yazmam saçma olur çünkü internette zaten mevcut.Ben buraya önemli,göze çarpan özelliklerini yazayım.
1.Aracım dizel,siyah renkli,Multi Mode DÜZ şanzıman(otomatik vites ama bildiğiniz gibi otomatik değil,aşağıda açıkladım). Modeli "Comfort" yani en full'ün bir altı.O modelin adı"Blue"
2. 1.4 motor, 90 beygir ve 200 tork civarı.
3. Şimdiye kadarki kullanımımda şehir içi ortalama 6-6.3 litre yaktı. Tem'den okula gidip gelirken bu rakam 5.8 e kadar düşüyor (ortalama hızım 120 km. olmak şartıyla)
4. Araçta 9 hava yastığı var ve gerçekten çok kalın bir saçtan üretilmiş (kapılarını açıp kapayın, ne kadar tok bir sesinin olduğunu,dolayısıyla sağlamlığını göreceksiniz)
5. Aracın sadece motoru Japonya'dan geliyor ve bir kaç donanımı.Geri kalan kısım yerlidir.(Toyota'nın buradaki fabrikasında çalışan bir tanıdığımdan öğrendim)
6. Virajlarda çok ama çok iyi toparlıyor.
7. İçi pek beğenilmiyor aracın ama gerçekten çok pratik ve kullanışlı.Her şeyi o kadar derli toplu yapmışlar ki, sürücünün dikkatinin neredeyse hiç dağıtmıyor.Zaten önemli olan da bu.
8. Ses sistemi çok güzel. Ses gayet net çıkıyor. Radyo kanallarının çekmesinde de bir sorun yaşamadım. Fakat şunu da belirtmem gerekir ki, o kadar fazla arabayla uğraşan; "aman müzik sistemi iyi olsun, dvd oynatıcı falan taktırayım" gibi düşünceleri olan biri değilim. Yani ses sistemi iyi derken çok muhtemeşem demedim.Beni tatmin ediyor.
9. Arabanın içi çok rahat. Özellikle arkası dolmuş gibi. Üç kişi rahat rahat sığabiliyor.
10. İki tane torpidosu var.Aslında bir tane normal torpido altta var, bir de onun üstünde raf gibi bir şey var ama ona da kapak koymuşlar çok hoş olmuş.
11 Araba rüzgardan çok az etkileniyor. Ben en çok bundan korkuyordum ama korktuğum olmadı. Ne de olsa kısa arabadır, etkilenir diyordum ama ağırlığı 1300 kg. olunca daha güvenli sürülüyor.
12. Bagaj 350 litre.
13. Depar atmada biraz zayıf bir araba. Yani sollama yaparken filan biraz tehlikeli, hakeza rampa kalkışlarında da belli oluyor.Fakat eliniz alışınca ister tiptronik şanzımandan faydalanıp düz vites gibi depar attırabilirsiniz, ister Es yazan (sport mode) tuşuna basıp arabanın bir anda hızlanmasını sağlayabilirsiniz.
14. Ön tarafı çok alçak.Tümsek ve çukurlarda yüreğim ağzıma geliyor.
15. Aracın frenleri çok iyi(ama sanırım bu yeni olmasından kaynaklanıyor.Daha 800 km.'de)Duruş mesafesi ve fren sertliği şu an için yeterli seviyelerde.
16. Yalnız aracın direksiyonuyla ön cam arasındaki mesafe çok geniş ve cama doğru yukarı meyilli. Bunun sebebi kaza anında motorun daha rahat kayması ve önde oturanların zarar görmemesi için.Ama park ederken biraz zor oluyordu. Aracın burnu hiç görünmüyor. Bunun da çözümü basit koltuğu biraz yukarı kaldırıp, direksiyonun yüksekliğini ayarlamanız yeterli.
17. Araç çalışırken içeriye de dışarıya da çok az ses veriyor. Araç çalışırken yanında durun, titreşimleri göremeseniz, çalıştığını anlamanız çok zor.İçini anlatmıyorum bile.
Gelelim MultiMode vitese. Bu görünüm itibariyle otomatik vites ama tamamen düz şanzıman mantığında.Mesela park modu yok aracın!! Aracı bırakırken viteste bırakıp, el frenini çekmeniz gerekiyor. Ayrıca araç viteste çalışmıyor. Arabayı çalıştırmadan önce kontağı açıp boşa almanız sonra çalıştırmanız gerekiyor. Araçla giderken vites değişimleri hissedilebiliyor.Öğrendiğim kadarıyla bu özelliği sayesinde bu şanzıman diğer otomatiklere veya triptoniklere göre daha çok dayanıyor.
Ayrıca aracı alırken 290$ dolar fazladan verip 5 yıl sınırsız kilometre garantisi yaptırdım.Normalde 3 yıl veya 100.000 km. ile sınırlıydı ve 12 yıl da paslanmazlık garantisi vardı.10.000 km'de bir servise getirilmesi gerektiğini söylediler.İlk 1000 km. için ücretsiz servis avantajı var.
Sonuç olarak bu aracı aldığıma hiç pişman değilim.Kullanması çok zevkli ve güvenli bir araç.Düşünenlere tavsiye ederim.
Fiyatı herşeyiyle 40.000 ytl.