Türban üstü peruk trajedisi

Sponsorlu Bağlantılar

dreamnoble

dreamnoble

Üye
Abi bayan doktorların erkek hastalarla ilgilenmemesi durumu örnekleri yaşanıyor, az da olsa. Ama defolup gitmiyorlar.

Şimdi senin diğer dediğine gelirsek, bir türbanlıya bakarak ayrım yapıp yapmayacağını tahmin etmek bir türban takmayan bayana göre daha kolay olduğu yönünde bir görüş var. Bunu psikologlar söylüyor. Çünkü deneylenmış bir durum bu.

Söylediklerinde çok haklısın ama ya örnekleri görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar.Bilemiyorum artık..

Yasminozz

Yasminozz

Üye
ya pardon da öncelikle türban yani başörtüsü hakkında konuşurken tayyip erdoğan ı hangi zihniyetle bu konuya sokuyosunuz önce onu sormak istiyorum...yok satmışmış yok bilmem ne yapmış...alakaya maydonoz gibi bişi olmuş yaniii...burdan da anlıyoruz ki gökten taş yağsa tayyip başımızda ya ondan oldu böle diyecek bi zihniyetle karşı karşıyayız..burda ki konumuz tayyip erdoğan ın yaptığı ya da yapmadığı icraatlar değil...başörtülü arkadaşlarımızın düştüğü durum...

diğer bi yoruma gelince; özel hayatında taksın okulda ve kamu kuruluşlarında takmasın denmiş...herhalde Allah u teala da böyle demiş ama bizim haberimiz yok....benim burda sorduğum çok basit bi soru var " bir kaç yüz kişi siyasi simge olarak kullanıyo diye başörtüsünü dini inancı için takan insanların suçları ne ?" die...dini inancımıza göre de tak çıkar die bi emrin olduğundan benim haberim yok...olan varsa buraya ayetle ya da bi hadisle örnek verirse sevinirim...

başörtüsü çocuk oyuncağı değildir...dinimizde kadınların örtülmesi emredilmiştir Allah u teala tarafından...uygulayan uygular uygulamayan uygulamaz...bu kişilerin özgür iradelerindedir...bizlere de uygulayana da uygulamayana da saygı duymak düşer....hesabı Allah la kul arasındadır....kimse kimseyi zorla açamaz ya da kapatamaz...Allah ın emri karşısında hiç bi emrin hükmü yoktur die düşünüyorum...yanlış mıyım ?????

kurt bey

kurt bey

Üye
ya pardon da öncelikle türban yani başörtüsü hakkında konuşurken tayyip erdoğan ı hangi zihniyetle bu konuya sokuyosunuz önce onu sormak istiyorum...yok satmışmış yok bilmem ne yapmış...alakaya maydonoz gibi bişi olmuş yaniii...burdan da anlıyoruz ki gökten taş yağsa tayyip başımızda ya ondan oldu böle diyecek bi zihniyetle karşı karşıyayız..burda ki konumuz tayyip erdoğan ın yaptığı ya da yapmadığı icraatlar değil...başörtülü arkadaşlarımızın düştüğü durum...

diğer bi yoruma gelince; özel hayatında taksın okulda ve kamu kuruluşlarında takmasın denmiş...herhalde Allah u teala da böyle demiş ama bizim haberimiz yok....benim burda sorduğum çok basit bi soru var " bir kaç yüz kişi siyasi simge olarak kullanıyo diye başörtüsünü dini inancı için takan insanların suçları ne ?" die...dini inancımıza göre de tak çıkar die bi emrin olduğundan benim haberim yok...olan varsa buraya ayetle ya da bi hadisle örnek verirse sevinirim...

başörtüsü çocuk oyuncağı değildir...dinimizde kadınların örtülmesi emredilmiştir Allah u teala tarafından...uygulayan uygular uygulamayan uygulamaz...bu kişilerin özgür iradelerindedir...bizlere de uygulayana da uygulamayana da saygı duymak düşer....hesabı Allah la kul arasındadır....kimse kimseyi zorla açamaz ya da kapatamaz...Allah ın emri karşısında hiç bi emrin hükmü yoktur die düşünüyorum...yanlış mıyım ?????
Sen doğrusun yasminozda, 4 yanlış 1 doğruyu götürüyo. Devlet dairelerine Boynunda Haç işaretiyle girenlerden değil ,Türbanlılardan rahatsız olanlara cvbın çok bile olmuş;) Birde insan hakları ve özgürlük derler?

Yasminozz

Yasminozz

Üye
Sen doğrusunda yasminozda, 4 yanlış 1 doğruyu götürüyo. Devlet dairelerine Boynunda Haç işaretiyle girenlerden değil ,Türbanlılardan rahatsız olanlara cvbın çok bile olmuş;) Birde insan hakları ve özgürlük derler?

e yaniii...biz hıristiyanlara saygı duyalım biz ermenilere saygı duyalım hatta biri ölünce hepimiz ermeni olalım biz bütün inançlara saygı duyalım ama kendi dinimize karşı duralım yasaklayalım...hemde müslüman olarak bunu yapalım...peki onlar napıyolar çıkıp bütün müslümanları terörist ilan etsinler,teker teker müslüman ülkelerini işgal etsinler, peygamber efendimizin karikatürlerini yapsınlar,müslümanların kökünü kurutsunlar... peki o zaman karşı durduğumuz emperyalizm sevmediğimiz amerika yla ne farkımız var şuan ?? biz onlardan önce dinimizi yok ediyoruz...

mservank

mservank

Üye
yazık valla yazık sanki türbanın ne zararı var insanın dış görünüşüne göre değil karakterine göre değer verilir önemli olan kafanın içindekilerdir giyim değil
kim sokokta türbamnlı diye arkdaşını dışladığını gördü kim türbanlı diye yanına almak istemedi?
kapalı doktorların erkeği muyene etmeme işine gel,ince de onların zayıf beyinlerinin cahilliklernin sonucudur
şurada ülkeyi kalkındırmakla uğraşacağımıza onun bunun giyimiyle uğraşıyoruz toplumda saygı kalmadıktan sonra toplum doğal olarak millet kavramı ortadan kalkar
erdoğan işine gelince konuyla ne alakası var anlamış değilim :@
kimse de kusura bakmasın türbanı reddedenler laikliği bahane eden din karşıtlarının işi tabi %95 lik kısım hepsi değil

delrico

delrico

Emekli Yönetici
ya biz türbana karsı degiliz ama görüyoruzz bazi türbanliları acık sacık türbanın altına mini etek giyen mı ararsın ne ararsın bilemem:islik

--------------- Ekleme ---------------

yaaa bu arada resimle ilgili yorum yapmak istiorum(eeeee yuh yani türban ustune peruk perugun üstüne bi daha türban takar olur biter nasılsa türban sacları kapatıyo dimi):islik

Yasminozz

Yasminozz

Üye
ya biz türbana karsı degiliz ama görüyoruzz bazi türbanliları acık sacık türbanın altına mini etek giyen mı ararsın ne ararsın bilemem:islik

eeeeee ???? bu bütün başörtülüleri aynı kefeye mi koyar ????? ne alaka şimdi ??

kyoman

kyoman

Üye
Sizin konuya verdiğiniz cvb ile , türban yasağı arasında ki ilişkiiyi kuramadım :bilmem:

mservank

mservank

Üye
valla çok sıktı ya laf yine dönp dolaşıp aynı yere gelecek istemeyenlere ne söylesen aynı valla harcadığmız vakte yaızk

kyoman

kyoman

Üye
valla çok sıktı ya laf yine dönp dolaşıp aynı yere gelecek istemeyenlere ne söylesen aynı valla harcadığmız vakte yaızk
Herkes kendi bildiğini doğru sanır.Tabiki asıl doğrunun nerde bulabileceğimizi heppimiz iyi biliyoz , fakat bunu kabullenmek bazılarının nefsine zor geliyor..

Salihyet

Salihyet

Üye

--------------- Ekleme ---------------

yaaa bu arada resimle ilgili yorum yapmak istiorum(eeeee yuh yani türban ustune peruk perugun üstüne bi daha türban takar olur biter nasılsa türban sacları kapatıyo dimi):islik

Kendinle çelişiyorsun dostum, ne söylesem bilemiyorum..
Türbanın altına mini etek giyene ne diyebilirsin ? O zaman bikinili gezenleri asacakmısın ? Yazın bornova da başörtü altına mini giyiyorlar mı, nerede gördün, nereden duyduN ? Allahın yasak ve emirlerini sorgularsak, ve kendimizi aşan laflar edersek imanı zedeleriz ;) Aman dikkat diim..

FerreT

FerreT

Üye
Bayan doktorların erkeğin sırtını dinlememesi, erkeği ameliyat etmemesini gösterebiliriz. Tabii en basitinden. Kaç kere söylendi; bu yasak devletin rejimini hedef alan oluşumlar için vardır. Devlet dairelerinde türban yasağının kaldırılmasıyla devletin belirli yerlerine yerleşecek olan bu kişiler, karşısına bir türbansız bayan geldiğinde işini görmeyecek; kendi oluşumuna karşı bir oluşumun devlete işi düştüğünde yapmayacak; öğrencilere namaz kılmaları konusunda direten şahıslar öğretmen olacak, gibi ...

Ve akla gelmeyen; devletin yürütme organlarında tıkanıklık oluşabilecek bin bir türlü durum ortaya çıkacak.

Söylediklerinin çoğu olasılık.öğrenciye namaz kılması yönünde direten öğretmenler şuanda mevcut ve aynı şekilde şuana kadar yasaklarla öğretmen olmuş gizlice başörtüsü takıp okulunu bitiren ve devlet dairelerinde çalışan bayanlarda var fakat söylenen olaylar yaşanmamıştır... baş örtüsünü devlet dairesi dışında takan çalışma günlerinde takmayan,giymeyen binlerce kadın var peki böyle bi durum söz konusumu hayır ! peki eşarp takınca bu durum değişecek mi :ss

şunu söyleyebilirz namaz kılmak için öğrencilere zorla namaz kıldıran şahıslara dinde zorlama yoktur..ve gerçekten dini yaşayan bayanlar bu tür işlere uğraşmaz..

kısacası her 4 ayaklıya at denmez..

Salihyet

Salihyet

Üye
ya bu doktor bayanlar, öğretmenler işin bahanesi ;) Ne kadar dinsiz o kadar iyi bir devlet olacağımızı düşünmek çok yanlış.. Özgür bi ülke olmadığımızın apaçık ispatı budur.. Türban takmak için bu ablamızı bu kadar zor duruma düşürenler trajedinin ta kendisidir, hala beyinlerinin ne kadar özgürlüğe namı diğer; at gözlükleriyle baktıklarının da apaçık ispatıdır..

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
Size Biraz Türbandan Örnek veriyim bir turbanlı kadının elini sıkamassın kapalı ortamda bulunamassın kapısını calsan acmaz ben bunları yasadım yani sonucta saygım sonsuzdur onlara karsı ama ben dısarda goruyorum turbanın altına dusuk bel kot gıyıor peki buna nedemeli yobazlıktan baska bişi değil bence

Altun.

Altun.

Üye
Size Biraz Türbandan Örnek veriyim bir turbanlı kadının elini sıkamassın kapalı ortamda bulunamassın kapısını calsan acmaz ben bunları yasadım yani sonucta saygım sonsuzdur onlara karsı ama ben dısarda goruyorum turbanın altına dusuk bel kot gıyıor peki buna nedemeli yobazlıktan baska bişi değil bence

iyide janberg elbette bir sepet elmada çürükler olur ama tüm türbanları böyle kategorilendirmeyz. onlar kanı bozuk olanlar

JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
neyse bu konunun daha fazla uzamasına gerek yok 2li atışmalar cıkıyor çünkü herkes düşüncelerini belirtti bunda kötü bir niyet yok;)iyi geceler herkese

junzi

junzi

Üye
arkadaşlar meselenin sadece görünen yüzüyle ilgileniyorsunuz. bu türban tartışmaları tamamıyla kamuoyunun dikkatini

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Söylediklerinin çoğu olasılık.öğrenciye namaz kılması yönünde direten öğretmenler şuanda mevcut ve aynı şekilde şuana kadar yasaklarla öğretmen olmuş gizlice başörtüsü takıp okulunu bitiren ve devlet dairelerinde çalışan bayanlarda var fakat söylenen olaylar yaşanmamıştır... baş örtüsünü devlet dairesi dışında takan çalışma günlerinde takmayan,giymeyen binlerce kadın var peki böyle bi durum söz konusumu hayır ! peki eşarp takınca bu durum değişecek mi :ss
şunu söyleyebilirz namaz kılmak için öğrencilere zorla namaz kıldıran şahıslara dinde zorlama yoktur..ve gerçekten dini yaşayan bayanlar bu tür işlere uğraşmaz..

kısacası her 4 ayaklıya at denmez..

Tabii ki benim yazdıklarımın hepsi birer varsayım, ancak devlet bu varsayımların ihtimallerini, geçmişine, toplumsal olaylardaki tepkisine ve milletin psikolojik durumuna bakarak belirliyor ve bu yasakları koyuyor. Elbette ilerde bu yasaklar bir gün kalkacak, ama uygun şartlar olduğunda.

Belki bu yasak şeriat yanlısı olmayıp türban takanlara haksızlık ama devletin rejimi her zaman her şeyden önce gelir. ;)

FerreT

FerreT

Üye
şahsi kanatim..bu yasak kalkmayağı yönünde..kalksada pek bişey değişmez..zaten dini yaşayanlar bi yerlerde mutlaka yaşıyordur..

Üst Alt