Arkadaşlar, ben sizi hiç alaya aldım mı?
Ya burada adam gibi bir fikir teatisi içine girmeye çalıştım.
Bu mu suç oluyor yani? Yani açıkda bir şey mi var ki gülüyorsunuz?
Esasen bu tartışmadaki zayıflığınızı da gösterir. Çünkü, yazacak birşeyiniz yok. Yanlış anlamayın, ama entellektüel ortamlarda inanın ki sizin gibileri ortamdan kovarlar. Böyle tartışma olunmaz ki. Ben fikir öne sürüyorum. Siz gülüyorsunuz. Sözünüz varsa söylersiniz, yoksa dinlersiniz. Ama neyi alaya alıyorsunuz. Sizin yaptığınız şudur: "Benim gibi düşünmüyorsan, o zaman git, öl, geber, yazma". Buna açıkça fikir faşizmi denir.
Vallahi ayıp ediyorsunuz. Bakın bu tartışma sırasında ne cahilliğim kaldı, ne geri zekalılığım. Ben size karşı böyle bir söz sarfettim mi öncesinden. Sonra da cevap verince, beni hakaret etmekle suçladınız.
İrem hanım, yani siz bana cahil derken herşey normal de, ben size cevap verirken mi suç oluyor. Lütfen çuvaldızı bana batırırken, iğneyi de kendinize saplayın. Gerçekten samimi olarak da söylüyorum, madem içinizde Allah korkusu var 'Hakkımı helal etimiyorum" size, beni kırdığınız için. Hem de niye? Fikrimi belirttim diye! Bakın tüm olgunluğumla, bu alaya alınmaların altından kalkmaya çalışıyorum, hem de tek başıma. Ama bu kadarı yeter. Ben özellikle İrem hanımı bile Yönetime şikayet etmedim. Neden? Çünkü, kırılmama rağmen "bu tartışma ortamıdır, olur" dedim. siz ne yaptınız, ben ne yazarsam hafife aldınız. Benim iddiama karşılık veremiyorsanız, bari susun. Lütfen bırakın da bir şeyler bilenler bana cevap yazsın.
Bu arada Numansabit arakadaşım, gerçekten tartışmayı iyi takip edememişsin. Galiba okumuyorsun, tartışmayı. "O klavye hatası bana ait değil" diyorum, zahmet edip ona bile bakmıyorsun. Ayrıca şirk meselesine gelince GERÇEKTEN TARTIŞMAYI OKUMADIĞIN ORTAYA ÇIKIYOR. ÇÜNKÜ, GEÇMİŞ MESAJLARIMDA AÇIKÇA BUNU DA DİLE GETİRDİM. AMA HANGİ MESAJ OLDUĞUNU DA YAZMAYACAĞIM. Belki böylece tüm mesajlarımı zahmet edip de okur, bulursun hangi mesajda yazdığımı. Tartışmaya da vakıf olursun böylece.Bu da Numansabit arkadaşın ayıbı arkadaşlar. Daha tartışmada kim ne demiş bilmeden, ortaya dalarsan olacağı budur. Ben daha ilk mesajlarımda sonuca bağlamışken bunu bile görememişsin, zira okumamışsın. Ayrıca "isteyen örter, istemeyen örtmez" demedim hiçbir zaman. Hakikaten seninki iyice uydurmaya girdi kardeşim. Ya okumuyorsun, ya da okuduklarını iyice karıştırdın. Ben ne bu tartışmada ne de başka bir tartışmada ne bunu ima ettim; ne de direk söyledim. Ben daha ne diyeyim size bilemiyorum ki. Bi de sırf onun tarafında diye, yazdıklarına başkaları da alıntı yapıp onay veriyor. Adam ne yazdığmı okumadan, bi de, fikir despotluğu yapmakla suçluyor beni. Kendisiyle karıştırdı galiba. Ben "herkes benim gibi düşünsün" demiyorum ki. Ben sadece bir fikir ortaya atıyorum, gerektiğinde de kaynak gösteriyorum ve bu iddialarımı kabullenip kabullenmemek size kalmış diyorum (mesaj 95). Bu mu fikir despotluğu.
Sadece şunu istiyorum sizden, buraya cevap yazarken sadece alay etmeyin ve en azından birilerine cevap verecekseniz, "bu adam ne demiş" iyice bi okuyun.
Bu tartışmanın seviyesini iyice düşürdüğünüz için, bir daha girmemek üzere de bu konudan çıkıyorum. Yani istediğiniz oldu. HAAA, SAKIN KAÇTI DEMEYİN, ZİRA ANLATMAK İSTEDİKLERİMİ, 7. SAYAFADAN BU YANA AKTARDIM. BEN SADECE BANA HAKARET EDİLİRKEN İZLEYİCİ OLMAYACAĞIMI SÖYLÜYORUM. Zaten, aktaracağım herşeyi aktarmışım; amacım da buydu. Kabullenirsiniz veya kabullenmezsiniz bu size kalmış. Ne anlatmak istediğimi merak eden arkadaşlar, mesajlarımı 7. sayfadan itibaren takip edebilirler. Burada düşük seviyeli tartışma ortamınızla başbaşa bırakıyorum sizi ve tekrar söylüyorum, beni kıran hiçbir arkadaşa da hakkımı helal etmiyorum. Bu da kul hakkıdır, gerisini siz düşünün. Yani, sanal ortamda bulunuyoruz diye kimsenin benim gururumla, akli dengemle alay etmesine müsaade edemem ve belli ki bana bunu hissettirdiğiniz için günaha girdiniz.
İşin ilginci de neydi biliyor musunuz? Bu tartışma sırasında beni zorlayan sadece Ferret ve Kyoman oldu. Gerisi ya kulaktan dolma, ya da aşırdığı fikirlerle karşıma çıktı. Bazıları hiçbirşey yazamadı. Sadece güldü. Ama tabii olarak, temel olmayınca olmuyor ki! Belki onlar olmasa idi çok daha iyi bir tartışma olacaktı, kim bilir? Onlara gösterdikleri anlayış ve sabırları için teşekkür ediyorum. Sürç-ü lisan ettikse affola arkadaşlar.
Salihyet'e ise ayrı bir değer veriyorum. Ama şurada bir hatasını düzeltmek istiyorum müsaadesiyle. Benim geçmişimi bilmeden, geçmişimle ilgili tek laf ettirmem. Niye mi? Hayatımın ilk 15 yılı, Türkiye'nin en büyük Nakşi gruplarından MENZİL grubuna (Adıyaman dergahı) bağlı bir ailede geçti. Bu 15 yıl içerisinde televizyon bile çok ama çok sonra girdi hayatıma. Kuran-ı Kerim'i hem Türkçe, hem de Arapça olarak kaç kez hatmettiğimi hatırlamıyorum bile. Çevremdeki tüm ailem abim ve ben hariç, İmam Hatip Lissesinde okudu. Lise öğrenimim boyunca Nur cemaatine ve Fetullah Gülen'e bağlı yurtlarda kaldım farklı dönemlerde. Yine Lise-2'ye kadar (anlayamam diye) elime verilmeyen RİSALE-İ NUR KÜLLİYATINDAN SÖZLER'i okudum ve hala da vakıf olabilmiş değilim. Dedim ya; beni tanımadan geçmişimle ilgili fikir sahibi olmanız mümkün değil arkadaşlar.