Rap Müziği Eşliğinde Ders İşliyorlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

u an sadece Fen Bilgisi dersinde uyguladığı "Rap eğitimi", Türkçe, Matematik, İngilizce ve Sosyal Bilgiler dersi için de uyarlayacağını bildiren 28 yıllık öğretmen ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü mezunu Mustafa Koca, bu projenin patentini almak için Türk Patent Enstitüsü ile TÜBİTAK"a başvuracağını söyledi.

Bu sistemi 8- 16 yaş grubundaki öğrencilerde uyguladığını bildiren Mersin Özel Seçkinler Dershanesi Kurucu Müdürü Koca, “İşleyeceğimiz dersin konusunu bilgisayarda slaytlandırıyorum. Ders anlatımını da rap şarkıların sözleri gibi seslendiriyor, öğrencilerle birlikte rap yaparak dersi anlatıyorum. 5-6 yıldır bu sistem üzerinde çalışıyorum. Öğrencinin heyecan duymasını, adrenalin salgılamasını, beynin erken uyarılmasını, derse adaptasyonlarını sağlıyorum. Öğrencilerimin raplı uygulama sırasında topladıkları 6-7 dakikalık dikkat süresi içinde biz eğitim işini bitiriyoruz” dedi.

Şiirsel anlatımın düz anlatıma göre daha verimli olduğunu düşünerek "Rap eğitimi" hayata geçirdiğini vurgulayan Koca, şunları söyledi:

“Bir ders anlatırken çocuklara duygu yoğunluğunun aktarılması gerekir. Daha önce bazı konuları şiirleştirmiştim. Daha sonra çocukların rap şarkılara ilgisini, duygularının yoğunluğunu fark ettim. Bu kez rapla ders işlemeyi kararlaştırdım ve bu projeyi hayata geçirdim, başarı elde ettim. Temel bilgiler uzun süreli olarak hafızaya daha iyi aktarılıyor. Düz anlatımda sağlanacak kalıcılık yüzde 10 iken, bu sistemde kalıcılığın yüzde 90'lara çıktığını gözlemledim. Bir diğer yararı da 40 dakikada anlatılan dersin birkaç dakikada anlatılıyor olması, çocukların dikkatlerinin en yoğun olduğu zamana denk gelmesi ayrı bir şans.”

Rap eşliğinde ders işlemenin kendilerine büyük keyif verdiğini bildiren öğrenciler de, “Rap yaparak işlediğimiz konuları daha iyi hatırlıyor, soruları ve problemleri daha çabuk çözüyoruz” dedi.

Yasminozz

Yasminozz

Üye
ilginç bi yöntem... :) :)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Zamane Gençliğide Verilen Eğitimde Cok Değişti :nargile:

Altun.

Altun.

Üye
eskide kara tahta da kulaklarımı eşek gibi uzardı

hey gidi günler heeeyy
hey gidi sevinç hocam heeyyy

POWER

POWER

Üye
Bötecim birikmiş herhalde :ehe

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
ouSahin

ouSahin

Üye
rap dinledigimiz zaman bize zibidi diyorlar...nedense ben mezun olduktan sonra yenilikler başladı:)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Rap Müzik Dinlediğim Zamanlarda Suan Ki Rapciyim Diye Geçinenler Kısa Pantolon Ellerinle Lolipoplarla Geziyorlardı. Rap Ayağa Düşünce 1994 Yılında Dinlemeye Başladığım Rapi 2000 Yılında Bıraktım :nargile:

nadalvefederer

nadalvefederer

Üye
vay be

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
o keşke bizdede olsaydı:D

askim822

askim822

Üye
Biz rap Dinlerken bunlardan ne anlıyorsunuz diyorlardı. Bak şimdi derslerde motivasyon olarak dinletiliyor. 2x2= kolera

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...