Symbian topluluğu ve sistem hakkında düşüncelerim (Güncellenecek)

Sponsorlu Bağlantılar

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Daha eski oyun bulamamışlar mı port etmek için ben ne diyorum bunlar ne yapıyorlar. Yazık boşa zaman kaybı. 30 senelik oyunu Symbian da oynasan ne oynamasan ne. Neden Android oyunlarını port etmekle ugrasmiyorlar da gidip nerede saçma sapan oyunlar var onları port etmeye çalışıyorlar
Hocam, bu geliştiricinin tercihi doğrusu bu zaman ki yapılan portlar hoşuma gidiyor. Birde haocam Mario bu bence harika oldu. Şimdi aynı arkadaş Moto X için uğraşıyor. Ayrıca Symbian'a zamanında taşınan ama baya eski sürümlü olan SuperTux'un yenisini getiriyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Notxr

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Hocam, bu geliştiricinin tercihi doğrusu bu zaman ki yapılan portlar hoşuma gidiyor. Birde haocam Mario bu bence harika oldu. Şimdi aynı arkadaş Moto X için uğraşıyor. Ayrıca Symbian'a zamanında taşınan ama baya eski sürümlü olan SuperTux'un yenisini getiriyor.
Bunlar benim şahsi görüşüm. N64 emülatörü portlasa daha iyi olur dicem de Nokia telefonlarda kol olmadan n64 oyunlarını nasıl oynicaksin. Mario 64 doneminin efsanesidir ancak zamanlarını bu kadar eski oyunlara ayiracaklarina hazır mobile port edilmiş klasik oyunlar varken MC ve nova gibi onları getirsinler. Bu tip çok eski oyunları zaten çalıştırmak çok zor bir de uğraşmaya değmez. Bende yıllardır emulatorlerle oyun oynayan bir insanım. Mesela şu anda Android market tam bir çöplük olduğu için PS2 emusu ile oyunlar oynuyoruz. Mesela feral interactive var onlarda 15 20 senelik oyunlari mobile port edip 400 500 TL ye satıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve MAERKEK
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Yakında Sony Ericsson P800 ROM'u da gelecek. Böylece EKA2L1'de P900 dışında P800 Rom seceneğide olacak.
Mesaj birleştirildi:

Bunlar benim şahsi görüşüm. N64 emülatörü portlasa daha iyi olur dicem de Nokia telefonlarda kol olmadan n64 oyunlarını nasıl oynicaksin. Mario 64 doneminin efsanesidir ancak zamanlarını bu kadar eski oyunlara ayiracaklarina hazır mobile port edilmiş klasik oyunlar varken MC ve nova gibi onları getirsinler. Bu tip çok eski oyunları zaten çalıştırmak çok zor bir de uğraşmaya değmez. Bende yıllardır emulatorlerle oyun oynayan bir insanım. Mesela şu anda Android market tam bir çöplük olduğu için PS2 emusu ile oyunlar oynuyoruz. Mesela feral interactive var onlarda 15 20 senelik oyunlari mobile port edip 400 500 TL ye satıyorlar.
Hocam eski oyunların çoğu o kadar zor değil artık. Bazı eski klasikler SDL'e uyarlanıyor. Bu da Symbian dahil tüm platfomlarda çoğu portun taşınmasını kolay kılıyor. Elbet ki GTA 3 gibi SDL yerine daha kapsamlı Symbian'a uyarlamalarda var. Hayılısı belki birileri eski gameloft oyunlaırnı taşır symbian'a

Evet hocam. Feral ve diğer üreticiler baya pahallıya veriyolar.
Mesaj birleştirildi:

Son 6 senedir platformu takip eden biri olarak bu sene harika bir yıl. umarım bu aktiflik devam eder.

Bu sene şu uygulamalar geliştirildi Symbian için;
Oyun: (Yayınlandı) OpenSyoban, GTA 3, SM64EX, robotfindskitten, AtomShift, Communicator Chess, Minecraft PE, Half-Life 1, Open Strike, NFS: MW (BREW portu - DEMO) (Geliştirilme aşamasında / Beklemede) OpenRCT, OpenXCOM, X-Moto

Uygulama: Vapor, S60 Tube Plus, NIKKINIKKI, SymTube, SnapTap, PocketJS ...

Ve şuan unuttuğum bir sürü Başka uygulama. Ayrıca EKA2L1 tekrardan geliştirilmesi aktifleşti, UIQv2 desteği eklendi.

Son bir iki sene içinde FOMA cihazlaırnda yüklü gelen oyunlar da koruma altında artık.
Ayrıca en eski Symbian cihazları artık internettende emüle edilebiliniyor.
ve hala binerce Symbian uygulaması erişilebilinir.

Yinede kayıp hala bir sürü parça var.

Son düzenleme:
  • Sevdim
Tepkiler: Notxr

Üst Alt