Oruç Sizi Nasıl Etkiliyor

Sponsorlu Bağlantılar

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
çok şükür sadece kaza oruçlarım var
o da 10 günü geçmez
kaza orucun nerde kalma? borçlu bir sonrakı ramazana varırsan o yıl sevap bekleme oruçtan.acilen tutmalısın.

Aynen öyle. :)
Kış'ın tutulan oruç , çok rahat oluyor.
Allah kabul etsin .
Bazen gün oluyor 20 dk geç açıyorum orucu ne sıkıntısı varmış

burada konu dayanmak şu bu değil.emir neyse onu uygulamakta fayda var.bazıları uzatıyorda uzatıyor ama emredilen bu değil artık eziyete döner bir süre sonra.

“Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Kullarımın bana en sevgili olanı, oruç açmakta acele davranandır." (Tirmizî, Savm 13)

• Ömer İbnü'l-Hattâb radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Gece, (doğudan) geldi de gündüz (batıdan) gitti ve güneş kayboldu mu oruçlu derhal orucunu açar." (Buhârî, Savm 43; Müslim, Sıyâm 51-52. Ayrıca bk. Tirmizî, Savm 12)

ek olarak:
Mesaj birleştirildi:

düzeltme yanlış yerden çalıntı yapmışım :D

"
  • Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem dedi ki:
“Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Kullarımın bana en sevgili olanı, oruç açmakta acele davranandır." (Tirmizî, Savm 13)"

• Düşünceli
  • Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve 0sıfırcı
curtaincall

curtaincall

Üye
çok şükür yazın da kışın da rahat tutuyorum. Bunu ilk baş ibadet olduğu için, emredildiği için yapıyorum
ancak faydalarından da ayrıca etkileniyorum
mesela vücudumdaki yağların şekerlerin tükemimi gerçekleştiriliyor. Sağlık buluyorum
Şekeri de hayatımdan tamamen çıkarma gayretindeyim
Vücudum 1 ay dinlenme kampına giriyor
Çektiğimiz açlığın nice faydası var. Allah kabul etsin

• Beğen
  • Düşünceli
Tepkiler: Dobraokuyucu, DiaBLoS, PALA. ve 1 kişi daha
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Ramazan , bu sene inanılmaz hızlı geçiyor sanki. Acaba bana mı öyle geldi .? :)

• Düşünceli
  • Beğen
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
geçen senede hızlı geçmişti bu sene sadece ramazan değil ilk 2 ay da çok çabuk geçti. Büyük kıyamet iyice yaklaştı
sonumuz hayr ola

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
aksine geçmiyor hele ki iftara 1 2 saat kala.
Mesaj birleştirildi:

geçen senede hızlı geçmişti bu sene sadece ramazan değil ilk 2 ay da çok çabuk geçti. Büyük kıyamet iyice yaklaştı
sonumuz hayr ola
yazın gözünde tut bakalım öyle geçecek mı. evet kıyamet alameti zaman bereketsiz olacak ama sende o kadarda şiy yapma orta çağ alametlerini yaşıyoruz henüz daha var.Hz Mehdi Çıkacak Edecek 1000 Yıl Diye Biliyorum O Hüküm Sürecek vs vs.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Durun daha yaşımız genç. Ölümü çağırmayın. Biraz daha yaşayalım yahu. :D

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
yo hiç niyetim yok her gün - bakıye yazılıyo sankı gitsek daha hayırlı. geçen eczanede kanser hastası 70 80 yaşında dayı gördüm.üzülüyordu filan biraz konuştuk ettik,içimden dayı maşallah benden iyi dinçsin dedim.ben ceset gibiyim resmen.inşallah gözümden dayıya bişey olmaz.

0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
Durun daha yaşımız genç. Ölümü çağırmayın. Biraz daha yaşayalım yahu. :D
ateş bizi çağırıyor
Mesaj birleştirildi:

yo hiç niyetim yok her gün - bakıye yazılıyo sankı gitsek daha hayırlı. geçen eczanede kanser hastası 70 80 yaşında dayı gördüm.üzülüyordu filan biraz konuştuk ettik,içimden dayı maşallah benden iyi dinçsin dedim.ben ceset gibiyim resmen.inşallah gözümden dayıya bişey olmaz.
bana nazar et de hemen gebereyim

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
ara ara iş olmuyo dükkanda vali dizisini izliyorum harbiden zaman geçmiyor. öğlene doğru hava güneşli ise çıkıyorum dışarda tur atıyorum. malum yere bakarak yürümek sünnettir.yerde vida vs varsa o tarz şeyleride inceliyorum 15 20 dk gezip geri geliyorum. biraz depoya bakıyorum sağ dakı koliyi al sol a koy filan geri otur dizi izle et derken öyle yanı. şu ara lpg beyini ile uğraşıyorum 2 gündür sabah iyi geçti zaman. ölçü aleti ile teker teker ölç biç notla alın size fragman hadi yine iyisiniz you tubeye yüklememi beklemeyeecksiniz :P

sorun benzin lpg arasında geçiş ama 2.bir beyinden ölçtüm ettim değerler tıpa tıp aynı. ya soğuk lehim var yada başka bişey çözemedim.takıp edıcem bakalım.

• Düşünceli
  • Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve Dobraokuyucu
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Konunun açıldığı günleri anımsadım sene 2012 ulen ne sıcaklarda tutmuşuz be .

Babamda hiç boş bırakmazdı ortaokuldayım o zamanlar.

Soğuk çayların ilk defa yaygınlaştığı yıllardı .

Hiç unutmuyorum . Buz gibi soğuk çayla orucumu açmıştım. Yemek borusundan cass sesiyle beraber buhar çıkmıştı. Mideye doğru ilerlediğini net şekilde hissediyordum.

• Beğen
  • Kahkaha
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Konunun açıldığı günleri anımsadım sene 2012 ulen ne sıcaklarda tutmuşuz be .

Babamda hiç boş bırakmazdı ortaokuldayım o zamanlar.

Soğuk çayların ilk defa yaygınlaştığı yıllardı .

Hiç unutmuyorum . Buz gibi soğuk çayla orucumu açmıştım. Yemek borusundan cass sesiyle beraber buhar çıkmıştı. Mideye doğru ilerlediğini net şekilde hissediyordum.
didi zamanlarını mı dıyosun yoksa?

0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
aldım ama beleş
hemide 3 tane
aslında ben 1 istemiştim
zorla fazladan 2 tane daha verdiler.
okul yönetimi tulumba tatlısı almış
iftarda öğrenciler için
tabii gündüz mutfakta duruyor
aşçı da yedi