Oruç Sizi Nasıl Etkiliyor

Sponsorlu Bağlantılar

aysuduru

Üye
    Konu Sahibi
Oruç Sizi Nasıl Etkiliyor
Arkadaşlar bu sıcak günlerde oruç sizi nasıl etkiliyor?

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
çok iyi etkiliyor. Çabuk sinirleniyordum, artık daha çabuk sinirleniyorum.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bilindiği gibi, bilinçaltını etkilemeyi hedefleyen mesajlara subliminal deniliyor.

Bilinçaltımız, zihin telkini yoluyla ikna olunmaya müsait durumdadır. Subliminal adını verdiğimiz bu ve benzeri mesajlar, gerek şeytan veya nefisten gelen iç telkinler olsun, gerekse dışarıdan gelen bazı telkinler olsun, insan üzerindeki etkisi inkar edilemez.

Ancak bu etkinin, insanın özgür iradesini ortadan kaldıracak boyutta olduğunu söylemek mümkün değildir. Zaten iradenin varlık sebebi, bu tür telkinler karşısında direnç göstermektir.

Ayrıca şunu söylemeliyim ki; İlk Müslümanların sıcaklıkların 50 derecelerde seyrettiği Mekke ve Medine şehirlerinde, çöllerde yaşadıklarını ve oruçlu bir şekilde cihada çıktıklarını hatırlarsanız günümüzde oruç tutmanın o kadar da zor olmadığını anlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: CasuS_87, asigsasi, Esendağlı ve 1 kişi daha
doctorrr

doctorrr

Üye
Bilindiği gibi, bilinçaltını etkilemeyi hedefleyen mesajlara subliminal deniliyor.

Bilinçaltımız, zihin telkini yoluyla ikna olunmaya müsait durumdadır. Subliminal adını verdiğimiz bu ve benzeri mesajlar, gerek şeytan veya nefisten gelen iç telkinler olsun, gerekse dışarıdan gelen bazı telkinler olsun, insan üzerindeki etkisi inkar edilemez.

Ancak bu etkinin, insanın özgür iradesini ortadan kaldıracak boyutta olduğunu söylemek mümkün değildir. Zaten iradenin varlık sebebi, bu tür telkinler karşısında direnç göstermektir.

Ayrıca şunu söylemeliyim ki; İlk Müslümanların sıcaklıkların 50 derecelerde seyrettiği Mekke ve Medine şehirlerinde, çöllerde yaşadıklarını ve oruçlu bir şekilde cihada çıktıklarını hatırlarsanız günümüzde oruç tutmanın o kadar da zor olmadığını anlayabilirsiniz.
:alkis hay ağzın 5 kutusu 100 lira bal yesin abi :D ağzıdan çıkanı kulağın öpsün :D

• Beğen
  • Kahkaha
Tepkiler: PALA., CasuS_87, Esendağlı ve 1 kişi daha
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben de aşırı su içme isteği oluyor,açlığı falan pek taktığım yok.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
asigsasi

asigsasi

Üye
saat 15:00 sıralarında susuzluk beni perişan ediyor sanki 20 kg lık damacana suyu içecek gibi hissediyorum|-)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
ismail

ismail

Üye
ben çok acıkıyom :tebessüm:

asigsasi

asigsasi

Üye
maxicep e bi takılıyorum bi bakmışim iftar vakti gelmiş :D Oruç bizi değil biz orucu etkilemişiz :ehe

• Düşünceli
Tepkiler: PALA.
KayraBey

KayraBey

Üye
Hiç etkilenmiyorum çok şükür.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Allah çalışanlara, işinin başında olanlara sabır ve kolaylık versin. Çok şükür bi sorunum yok. Yani çalışanlarla veya zor koşullar altında oruc tutanlarla kıyaslarsak.

The East

The East

Üye
ben oruçluyum 2 gündür açlık yok bugün nedense biraz acıktım hemde bu saatte zaten 3de yattım 6 da kalktım ondanmıdır

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
olabilir ;)

Üst Alt