Puzzle Symbian için robotfindskitten

Sponsorlu Bağlantılar

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Symbian için robotfindskitten
2026'nın ilk yeni Symbian uygulaması!

Robotfindskitten, Leonard Richardson tarafından MS-DOS için yazılmış ücretsiz bir video oyunudur. Oyun, oyuncunun "#" işaretiyle temsil edilen isimsiz bir robot olarak, diğer rastgele karakterlerden oluşan bir alanda bir kedi yavrusu (rastgele bir karakterle temsil edilir) bulması gereken bir ASCII arayüzü kullanır.

Symbian sürümü, özellikle Symbian S60v3 cihazları için HTML/Javascript ile yazılmış Robotfindskitten'ın basit bir uygulamasıdır.
HTML/Javascript kodu Mert Çakır tarafından vibecode ile yazılmış ve JigokuMaster tarafından değiştirilmiştir.
Oyunun simgesi Mert Çakır tarafından tasarlanmıştır.
Oyun, JigokuMaster tarafından yerel S60 C++ WebView'e paketlenmiştir.

Oyun için gelecekte ek güncellemeler ve düzeltmeler olacaktır.

Şu anda test edilen platformlar:
6110 Navigator (v9.2 + S60v3.1)
E5-00 (v9.3 + S60v3.2)
S60v3 FP2 SDK (v9.3 + S60v3.2) [Evet yayınlanan bir x86 sürümüde var.]

Oyun EKA2L1'de şimdilik çalışmamaktadır.

Oyunu GitHub linkinden;

Ya da EPOC Arşivinden edinebilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ertin, MAERKEK ve 0sıfırcı

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Symbian da dünya kadar oyun varken şunu telefona atıp oynamak.

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Symbian da dünya kadar oyun varken şunu telefona atıp oynamak.
İyi olur dimi haha 😀 doğrusu bunun temel amacı (Symbian'a da olsun kafasıydı) 30'dan fazla platform da olunca burada da olsa fena olmazdı dedik arkadaşla.

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve 0sıfırcı
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
2026'nın ilk yeni Symbian uygulaması!

Robotfindskitten, Leonard Richardson tarafından MS-DOS için yazılmış ücretsiz bir video oyunudur. Oyun, oyuncunun "#" işaretiyle temsil edilen isimsiz bir robot olarak, diğer rastgele karakterlerden oluşan bir alanda bir kedi yavrusu (rastgele bir karakterle temsil edilir) bulması gereken bir ASCII arayüzü kullanır.

Symbian sürümü, özellikle Symbian S60v3 cihazları için HTML/Javascript ile yazılmış Robotfindskitten'ın basit bir uygulamasıdır.
HTML/Javascript kodu Mert Çakır tarafından vibecode ile yazılmış ve JigokuMaster tarafından değiştirilmiştir.
Oyunun simgesi Mert Çakır tarafından tasarlanmıştır.
Oyun, JigokuMaster tarafından yerel S60 C++ WebView'e paketlenmiştir.

Oyun için gelecekte ek güncellemeler ve düzeltmeler olacaktır.

Şu anda test edilen platformlar: 6110 Navigator (v9.2 + S60v3.1) ve S60v3 FP2 SDK (v9.3 + S60v3.2) [Evet yayınlanan bir x86 sürümüde var.]

Oyun EKA2L1'de şimdilik çalışmamaktadır.

Oyunu GitHub linkinden;

Ya da EPOC Arşivinden edinebilirsiniz.
Çalışan sdk'yı nereden buldunuz yahu ? Ben denedim bi ton hata aldım

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Çalışan sdk'yı nereden buldunuz yahu ? Ben denedim bi ton hata aldım
Şu kaynaklardan kardeşim. Keza bir kısmı benim arşivde de var.

Yinede hatırlatmak lazım. SDK'larda ki Symbian x86 sürümüdür, Arm değil. Bundan dolayı x86 için derlenmiş .sis dosyalarını açar. (S60 için bir kaç tanedir.) Ama .wgz ve .jar'da sıkıntı olmaz. Ayrıca SDK'lar için Windows 7'yi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator

Yinede hatırlatmak lazım. SDK'larda ki Symbian x86 sürümüdür, Arm değil. Bundan dolayı x86 için derlenmiş .sis dosyalarını açar. (S60 için bir kaç tanedir.) Ama .wgz ve .jar'da sıkıntı olmaz. Ayrıca SDK'lar için Windows 7'yi tavsiye ederim.
Arm değilse nasıl çalışacak telefonlarda ?

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Notxr

Notxr

Üye

hangi İDE yi kullandınız qt creator ise linkini atabilirmisiniz hocam

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
hangi İDE yi kullandınız qt creator ise linkini atabilirmisiniz hocam
SDK için IDE kurulumu zorunlu değil. Kendim HTMLVibe Code ettim. Ama arkadaş C++onu bir sis dosyasına dönüştürdü. istersen ona sorabilirim.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve MAERKEK
Notxr

Notxr

Üye
SDK için IDE kurulumu zorunlu değil. Kendim HTMLVibe Code ettim. Ama arkadaş C++onu bir sis dosyasına dönüştürdü. istersen ona sorabilirim.
yani program yazarken qt creatormu carbide c++ mı kullanıldı(qt mi symbian c++ mı) demek istemiştim hocam.

• Beğen
Tepkiler: SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
yani program yazarken qt creatormu carbide c++ mı kullanıldı(qt mi symbian c++ mı) demek istemiştim hocam.
Symbian C++ kardeşim
Mesaj birleştirildi:

GitHub'da kaynak kodu var inceleyebilirsiniz. Doğrusu tek projemizde bu değil. bundan daha iyi işlerimizde var.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
Symbian C++ kardeşim
Mesaj birleştirildi:

GitHub'da kaynak kodu var inceleyebilirsiniz. Doğrusu tek projemizde bu değil. bundan daha iyi işlerimizde var.
qt de c++ da qt creator daha kolay yapıyor ide olarak ama hangisi daha iyi bilemedim

• Düşünceli
Tepkiler: SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
qt de c++ da qt creator daha kolay yapıyor ide olarak ama hangisi daha iyi bilemedim
Geliştirici değilim ama Qt ile standart C++, Symbian C++'a göre çok daha kolay ayrıca Qt sayesinde klasik Avkon uygulamalarından görsel olarak daha iyi uygulamalarda oluşturabilirsiniz. Kısacası Symbian'a yeniyseniz Qt harikadır. Ama sisteme tam hakim olmak isterseniz ve eski S60 sürumleri veya UIQ'yu hedeflemek isterseniz Symbian C++ şart.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
Notxr

Notxr

Üye
Geliştirici değilim ama Qt ile standart C++, Symbian C++'a göre çok daha kolay ayrıca Qt sayesinde klasik Avkon uygulamalarından görsel olarak daha iyi uygulamalarda oluşturabilirsiniz. Kısacası Symbian'a yeniyseniz Qt harikadır. Ama sisteme tam hakim olmak isterseniz ve eski S60 sürumleri veya UIQ'yu hedeflemek isterseniz Symbian C++ şart.
s60v3 ve üstü ama verimli bir şey isterim UIQ hedefim yok hocam API olayları nasıldır qt nin mesela?

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Emülatör olarakta, Symbian^1 sonrası SDK'lar fazla hantal ve Windows 10/11'de çalışması için bir kaç küçuk ayar lazım. Tabl Belle için ayrı bir Qt sdk'sı var. Onu hiç denemedim.
Mesaj birleştirildi:

s60v3 ve üstü ama verimli bir şey isterim UIQ hedefim yok hocam API olayları nasıldır qt nin mesela?
Yani temel çoğu şeyi sağlıyor diye biliyorum. En azından Symbian Anna ve sonrası için
Mesaj birleştirildi:

Verimlilik olarak performansa Symbian C++ ama kendi geliştirici konforu için kesinlikle Qt. Birde s60v3'ü hedefleyen geliştiriciler Genellikle Symbian C++ yada J2ME kullanıyorlar. Benim gördüğüm Qt daha çok Symbian^1 ve sonrası için tercih ediliyor. (Özellikle Anna ve Belle'de)

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
Notxr

Notxr

Üye
Emülatör olarakta, Symbian^1 sonrası SDK'lar fazla hantal ve Windows 10/11'de çalışması için bir kaç küçuk ayar lazım. Tabl Belle için ayrı bir Qt sdk'sı var. Onu hiç denemedim.
Mesaj birleştirildi:

Yani temel çoğu şeyi sağlıyor diye biliyorum. En azından Symbian Anna ve sonrası için
Mesaj birleştirildi:

Verimlilik olarak performansa Symbian C++ ama kendi geliştirici konforu için kesinlikle Qt. Birde s60v3'ü hedefleyen geliştiriciler Genellikle Symbian C++ yada J2ME kullanıyorlar. Benim gördüğüm Qt daha çok Symbian^1 ve sonrası için tercih ediliyor. (Özellikle Anna ve Belle'de)
doğrusu s60v3 değil pekte ama min s60v3 daha çok belle için

Notxr

Notxr

Üye
Takipçi Satın Al

Üst Alt