Cahil İnsanlara Ait 9 Özellik

Sponsorlu Bağlantılar

ertin

ertin

Üye
    Konu Sahibi
Cahil İnsanlara Ait 9 Özellik
Selam arkadaşlar,

Bugün biraz sosyolojik takılalım dedim. Günlük hayatta, trafikte, akraba düğününde veya bakkal sırasında maalesef sıkça karşılaştığımız o "özel" türü inceledim. Başlıkta "9 Özellik" dedim ama dayanamayıp bonuslarla 11'e tamamladım (zaten onlar olsa saymaya üşenirdi).

İşte o "Cahil Cesareti"ne sahip arkadaşların fabrika ayarları:

1. Her şeyin en iyisini bilirler.
(Google onların yanında stajyer kalır. NASA'ya roketin nasıl fırlatılacağını, Messi'ye topa nasıl vurulacağını anlatabilirler.)

2. Hiç araştırmadan bilgi sahibidirler.
(Kaynakları genelde çok sağlamdır: "Bizim enişte dedi", "Facebook'ta gördüm" ya da "Bana öyle geliyor.")

3. Kibar insanları zayıf görürler.
(Onlara göre "Lütfen" demek bir yenilgi, "Teşekkür ederim" demek ise düşmana teslim bayrağı çekmektir.)

4. Kusursuz olduklarını düşünürler.
(Hata yapmak insana mahsustur, bu yüzden onlar asla hata yapmaz. Eğer ortada bir yanlış varsa, kesin evrenin düzeni bozuktur.)

5. Ahlak dersi vermeyi çok severler.
(Genelde en çok ahlak dersini, hayatı en karışık olanlar verir. "Dediklerimi yap, yaptıklarımı yapma" felsefesinin bayrak taşıyanıdırlar.)

6. Empati yoksunu ve anlayışsız olurlar.
(Duygusal zekaları, tost makinesinin zekasıyla yarışır. "Sen de çok abartıyorsun" en sevdikleri teselli cümlesidir.)

7. Başkalarının hayatlarına karışırlar.
(Kendi hayatları o kadar sıkıcıdır ki, aksiyonu sizin hayatınızı yönetmekte ararlar. Ücretsiz yaşam koçudurlar.)

8. Her zaman kendilerini haklı sanarlar.
(Matematikte 2+2=4 eder ama o "5" diyorsa konu tartışmaya kapalıdır. Pisagor gelse ikna edemez.)

9. Her şeye burnunu sokarlar.
(Konunun ne olduğu önemli değil; nükleer fizik de konuşsanız, turşu da kursanız mutlaka bir fikirleri vardır.)

10. Kalp kırmayı marifet bilirler.
(Bunu da genelde "Ben dobrayım, içim dışım bir!" kılıfına sokarlar. Halbuki dobralık ile patavatsızlık arasındaki ince çizgiyi çoktan geçmişlerdir.)

11. Uyarılınca bağırarak karşılık verirler.
(Çünkü onlara göre "Desibel" ne kadar yüksekse, "Haklılık" payı o kadar artar. Mantık bittiği yerde ses teli devreye girer.)

1. Her şeyin en iyisini bilirler.
2. Hiç araştırmadan bilgi sahibidirler.
3. Kibar insanları zayıf görürler.
4. Kusursuz olduklarını düşünürler.
5. Ahlak dersi vermeyi çok severler.
6. Empati yoksunu ve anlayışsız olurlar.
7. Başkalarının hayatlarına karışılar.
8. Her zaman kendilerini haklı sanarlar.
9. Herşeye burnunu sokarlar.
10. Kalp kırmayı marifet bilirler.
11. Uyarılınca bağırarak karşılık verirler.

• Beğen
  • Cool
Tepkiler: remixtik, XXXturi01, PALA. ve 2 diğerleri

PALA.

PALA.

Üye
Narsistlerde hepsi var, dünya bunların etrafında dönüyor :bangin:

• Beğen
Tepkiler: Baydırman, ertin ve Notxr
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
@0sıfırcı kanka tanıdık geldi mi sana

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
  • Kahkaha
Tepkiler: MAERKEK ve DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
  • Kahkaha
Tepkiler: 0sıfırcı

Dobraokuyucu

Üye
İki satır yazı yazamazlar, AI kullanırlar. Bir de kibirden kendilerini bir şey sanıp karşısındakini hor görürler.

İnsanların özelliklerini ve kişiliklerini en iyi onlar bilirler.

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve PALA.
PALA.

PALA.

Üye
İki satır yazı yazamazlar, AI kullanırlar. Bir de kibirden kendilerini bir şey sanıp karşısındakini hor görürler.

Kedi profilden kayboldu, promtları yollayıp evinden mi aldırdı :ehe

• Beğen
Tepkiler: ertin ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye

Üşenmekten AI dan yazarlar mesajları çünkü daha "düzenli"dir. Aslında gerçekte düzenli yapsada nedense AI kendini belli eder her türlü 2 satır yazı yazaya üşenmek zaten boş iş yaz ne olcakki.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Üşenmekten AI dan yazarlar mesajları çünkü daha "düzenli"dir. Aslında gerçekte düzenli yapsada nedense AI kendini belli eder her türlü 2 satır yazı yazaya üşenmek zaten boş iş yaz ne olcakki.
Şuraya içimizden geldiği gibi düşünerek birşeyler yapmaktan daha kıymetli ne olabilir, AI şimdilerde şarkı söylemek, resim yapmak her alanda var, doğru kullanımı fayda sağlar ama insanı insanlıktan çıkardıktan sonra zararları olacaktır. Düşünsenize robotla ilişkiye giriyorsunuz, ihtiyacınızı ne ölçüde karşılar bilinmez ama doğallık olmaz, tat vermez, belki de bağımlısı oluruz. Kısacası teknoloji araç halinden çıkıp amaç haline geldiğinde o bizi yönetmeye başlar, sonuçta artık biz, biz değilizdir.

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve ertin
ertin

ertin

Üye
    Konu Sahibi
Öyle doğru. Osmanlı'nın düştüğü hataya tekrar düşmek olmaz. Teknolojiye ayak uydurmazsan düştüğünde kalkamazsın bile.

Yapay zekayı nasıl kullandığım önemli. Bu konuda hiç kimseye birşey ispat etmek zorunda değilim. Bir sorun olduğunda googleye soranlar aynen devam edebilir her tarafı reklam. Reklam labirentini geçtikten sonra bilgiye ulaşır. Yapay zeka ise reklamsız (şimdilik).
Yapay zekadan haberi olup para kazanmayanlara da kızmıyorum. Yapay zekayı istediğim gibi kullanırım.

Ben akşam ekran görüntüleri atacağım ne zamandan beri yazarlık yapıyorum diye. Göstereyim diye

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
Öyle doğru. Osmanlı'nın düştüğü hataya tekrar düşmek olmaz. Teknolojiye ayak uydurmazsan düştüğünde kalkamazsın bile.

Yapay zekayı nasıl kullandığım önemli. Bu konuda hiç kimseye birşey ispat etmek zorunda değilim. Bir sorun olduğunda googleye soranlar aynen devam edebilir her tarafı reklam. Reklam labirentini geçtikten sonra bilgiye ulaşır. Yapay zeka ise reklamsız (şimdilik).
Yapay zekadan haberi olup para kazanmayanlara da kızmıyorum. Yapay zekayı istediğim gibi kullanırım.

Ben akşam ekran görüntüleri atacağım ne zamandan beri yazarlık yapıyorum diye. Göstereyim diye
yok gerek yok sadece her şeyde kullanma bende kullanıyorum destek alıyorum tabiide mesajımada çok yansımıyor.
Mesaj birleştirildi:

doğru doğru kullanırsan yararlı ama yanlış kullanım yada körü körüne inanmayacaksın.Bide eksik anlattım doğrusu kullanın yararlı ama gidipte her yazıya olmaz onu diyorum :oke:

ertin

ertin

Üye
    Konu Sahibi
yok gerek yok sadece her şeyde kullanma bende kullanıyorum destek alıyorum tabiide mesajımada çok yansımıyor.
Mesaj birleştirildi:

doğru doğru kullanırsan yararlı ama yanlış kullanım yada körü körüne inanmayacaksın.Bide eksik anlattım doğrusu kullanın yararlı ama gidipte her yazıya olmaz onu diyorum :oke:
En başta da söylüyorum şimdi de söylüyorum. Yobazlığın lüzumu yok. Mit bile yapay zeka uyumlu çalışıyor.

Yapay zeka eğitimleri de alıyorum. Çağın gerisinde kalırsak tüm dünyaya rezil rüsva oluruz. Rabıtamızı yüksek tutalım.

Elle yazma dönemi çoktan bitti. Google bile 30 yıldır arşiv yapmış. Biz daha uyuyoruz.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
En başta da söylüyorum şimdi de söylüyorum. Yobazlığın lüzumu yok. Mit bile yapay zeka uyumlu çalışıyor.

Yapay zeka eğitimleri de alıyorum. Çağın gerisinde kalırsak tüm dünyaya rezil rüsva oluruz. Rabıtamızı yüksek tutalım.

Elle yazma dönemi çoktan bitti. Google bile 30 yıldır arşiv yapmış. Biz daha uyuyoruz.
Bende kullanıyorum yardım alıyorum yoksa bazı uygulamaları bulamamıştım yapay zeka olmasa.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve ertin
MAERKEK

MAERKEK

Admin

Tek tek upraş bul . Bilgisayar dediğimiz aslında yapay zekanın kendisi

Üst Alt