Symbian için yeni bir arşiv: EPOC Arşivi

Sponsorlu Bağlantılar

Notxr

Notxr

Üye
Whatsapp'ı unutmuşum. Doğrusu burada Türk uygulamalarını görünce. Önceliğimi bunlara verdim. Yerel uygulamaları bulmak çok zor. Bugün Classic Cube ve GnGeo (NeoGeo Emülatörü) için yeni sürümler yayınlanmış. Onlarıda güncellemem gerekecek. WGZ uygulamalarını normal .sis ve .jar gibi kurabilirsiniz.

Eğer MEGA'ya Bilgisayardan girebiliyorsanız. Arama çubuğu baya fayda sağlıyor. şimdilik çoğu uncategroized/unlisted kısmında olmalı.
Mesaj birleştirildi:

Bu arada arşivde kendi yaptığım Windows 11 Temasıda bulunmakta isterseniz deneyebilirsin :-) Henüz tam hazır bitmiş değil ama Belle Sürümü iş görür. Denerseniz. Temayı aktif ettikten sonra cihazı yeniden başlatın. Belle'de tema değiştikten sonra genelde bildirim çubuğunda üst bar aynı kalıyor.
buldum PC den girdi whatsappısa eklemişiniz s60v5 olanı🙂 bende biirnden duymuştum deneyen herkes menmundu ondan önerdim.(reddit sayfasınada baktım)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SymPsion

ertin

ertin

Üye
İstediğiniz yazılım varsa yazayım. Sadece s60v2 ve Android.
Mesaj birleştirildi:

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Mesaj birleştirildi:

Sağol kardeşim. Şuanlık Welcome.doc isimli dosyada kileri arıyorum. En azından önceliğim onlar.

Küçük bir Android arşivimde var ama o daha çok kendi ilgilendiğim şeylerle alakalı şimdilik orada aradığım bir şey yok 🙂

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Bana tekrar Symbian aldıracak arşiv.
Ah birde sx1'im susmasaydı ona da illa birşey çıkardı.
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: SymPsion, Notxr ve MAERKEK
XXXturi01

XXXturi01

Üye
Evet yeni tarayıcı Symbian için artık şart
Java içinde yeni browser gerek. Symbianda zaten tls 1.2 modlaması ile halloldu o iş. Javayada lazım. Hatta Nokia s40 işletim sistemli modellerede hack ve mod yapılmalı. Kapalı kaynak olduğu için zor ama imkansızda değil.
Mesaj birleştirildi:

Teşekkürler
Hocam Symbian cihaz alacaksan gidipte sakın fahiş fiyatlara alma sakın.
Şehrindeki telefoncular dolaşıp hurda Symbian telefon al 50 100 tlye.
Ben erzurumdaki telefonculardan bir kaç tane çalışan Nokia s40 ve Symbian cihazları çok uygun fiyatlara topladım. Çalışmayanları ise tamir ettim. Tanesi 50 100 tlye denk geliyordu. Hatta 100 tlye Nokia 500 aldım ve 20 tlye anakart aldım topla 120 tlye hiçbir sorunu olmayan Nokia 500 ortaya çıkardım. Tabi sarj sorunu vardı onuda harici şarj devresi bağlayarak çözdüm.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SymPsion, 0sıfırcı ve MAERKEK
Notxr

Notxr

Üye
Java içinde yeni browser gerek. Symbianda zaten tls 1.2 modlaması ile halloldu o iş. Javayada lazım. Hatta Nokia s40 işletim sistemli modellerede hack ve mod yapılmalı. Kapalı kaynak olduğu için zor ama imkansızda değil.
Mesaj birleştirildi:

Ben erzurumdaki telefonculardan bir kaç tane çalışan Nokia s40 ve Symbian cihazları çok uygun fiyatlara topladım. Çalışmayanları ise tamir ettim. Tanesi 50 100 tlye denk geliyordu. Hatta 100 tlye Nokia 500 aldım ve 20 tlye anakart aldım topla 120 tlye hiçbir sorunu olmayan Nokia 500 ortaya çıkardım. Tabi sarj sorunu vardı onuda harici şarj devresi bağlayarak çözdüm.
doğru ama 100-150 değil 100-250 arası daha makul belle değilse belle ve güçlü ise 500 e rahat çıkılır bence

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler
Arşivi beğenmenize sevindim. Keşke SX1'iniz bozulmasaydı. SX1 için özel dosyalar da bulunmakta arşivde.
Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

Aslında birisi Symbian için diğer eski sistemler de kullanılan bir web motorunu port etse harika olacak.
Mesaj birleştirildi:

Ek olarak elimde Symbian SDK'ları da var. Galiba en değerlileri. 98 ve 99'da yayınlanan EPOC32 R3 ve R5 belki. onlar için ayrı bir yere depolayıp buraya linkini eklemeyi düşünüyorum. Madem bu kadar büyük arşiv. Biraz daha büyüsün :-D

Son düzenleme:
  • Beğen
  • Sevdim
Tepkiler: Silinen Üye 2506669, Notxr, XXXturi01 ve 2 diğerleri
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Arşivi beğenmenize sevindim. Keşke SX1'iniz bozulmasaydı. SX1 için özel dosyalar da bulunmakta arşivde.
Mesaj birleştirildi:

Aslında birisi Symbian için diğer eski sistemler de kullanılan bir web motorunu port etse harika olacak.
Mesaj birleştirildi:

Ek olarak elimde Symbian SDK'ları da var. Galiba en değerlileri. 98 ve 99'da yayınlanan EPOC32 R3 ve R5 belki. onlar için ayrı bir yere depolayıp buraya linkini eklemeyi düşünüyorum. Madem bu kadar büyük arşiv. Biraz daha büyüsün :-D
soğuk lehim var sanırım yaptırayım sx1 için zor bulunuyor uygulamalar
Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

Küçük bir ilçede yaşıyorum bana da bulabilir misiniz yada sx1'İmi tamir edebilir misiniz

SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Mesaj birleştirildi:

Küçük bir ilçede yaşıyorum bana da bulabilir misiniz yada sx1'İmi tamir edebilir misiniz
SX1 için uygulama değilde belki Oyun zor bulunur. Genelde hep Nokia ile uyumlu olanlar var internette. Ama arşivde Siemens'in SX1 için yayınladığı uygulamalar duruyor.
Mesaj birleştirildi:

SDK ve ROM'ları içeren yeni link eklendi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Notxr ve 0sıfırcı
XXXturi01

XXXturi01

Üye
Mesaj birleştirildi:

Hocam soğuk lehim varsa eğer 300 derece sıcak havayı telefonun anakartında dikkatlice vur ama çok dikkat et özellikle SMD komponentlere. Hatta entegrelerin olduğu bölgelere flux yada lehim pastası sürersen daha iyi lehim tutar. Olmazsa işlemciyi kalıplamak gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve SymPsion
Notxr

Notxr

Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm. Birkaç senedir hobi amacıyla Symbian ile ilgileniyordum. Bu ilgilenme esnasında, hoşuma giden ve değerli gördüğüm şeyleri ilerisi için toplama kararıyla bir arşiv oluşturdum. Arşiv, Symbian ya da daha doğrusu EPOC için 2000'den fazla uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Tabii bu kadar büyüdükten sonra paylaşmamak kötü olurdu.:ehe

Arşiv içeriği
Peki bu arşiv ne içeriyor diye sorarsanız;

• 2000'den fazla uygulamayı içinde barındırıyor.
Arşivde Psion Series 3'ten Nokia 808'e kadar geniş bir uygulama yelpazesi (SIBO, Eikon, S60, S80, S90, UIQ ve FOMA) içeren 2000'den fazla uygulama listelenmekte. Bunların hepsi Symbian'nın parçalanmış yapısından dolayı tek bir cihazda çalışamasa da arşivin temel amacı bir E-Müze işlevi görmektir.

Arşivde .sis uzantılı uygulamalar dışında .wgz, .jar, .opa ve .n-gage uzantılı uygulamalar da arşivlenmektedir. Özellikle Java uygulamalarında aradığım öncelik, herhangi bir Symbian modelinde ön yüklü olarak gelmesidir. (Örneğin: Nokia 5530 ile yüklü gelen Rollercoaster Extreme 99 ya da Fujitsu F-01C ile birlikte gelen Tetris 1 to 3). Bundan dolayı ağırlıklı olarak .sis uzantılı uygulamalar bulunmakta. Tabi bu hiç ön yüklü gelenler hariç J2ME uygulaması olmadığı anlamına gelmesin ama bu konuda daha katı bir filtreden geçiriyorum.
  • Uygulamalar kadar olmasada S60, S90, UIQ ve hatta arşivleme amaçlı FOMA temalarıda içeriyor.
  • S60 Widget'ları
  • Symbian cihazlarının kapsamlı bir listesi.
Arşivin ilk sayfasında ki Excel tablosunda EPOC (Symbian ve SIBO) ile çalışan 300'den fazla modelin bir özellik listesi bulunmakta. Şimdilik hala erken aşamada ilerleyen dönemlerde daha da derli toplu yapmaya çalışacağım.
  • Küçük Yazılım Güncellemeleri, Qt, OPL, PIPS ve N-Gage lib dosyaları gibi ek sistem dosyaları
  • Teknoloji Demoları ve Cihaz Demo Uygulamaları
  • UIQv3 Modları (Symbuzzer'a teşekkürler)
  • EPOC ile alakalı geliştirici dökümanları, Kullanıcı kılavuzları, Basın Bültenleri
  • Symbian sürümleri ve cihazlar için ekran görüntüleri ve görseller. (Özellikle Japon cihazları ilginizi çekecektir.:D)
  • EKA2L1 ve MAME ROM'ları
  • SDK'lar (Eksikler eklenecek)

Arşiv Linki

Kayıp Olanlar

Her ne kadar hatrı sayılır uygulamayı bulabilsem de doğal olarak hala bulamadığım uygulamalarda bulunmakta aşağıda bazılarını yazdım. Daha kapsamlı bir liste Linkteki Welcome.doc uzantılı dosyada.

E-Devlet, DigiTürk WebTV, Markafoni, DStory vs.

Son olarak artık uzun bir hobi sonrası arşivi artık daha az güncelleyeceğim. Tabi yinede link buradan ve Symbian Telegram gruplarından ulaşılabilir olacaktır.
Umarım ilginizi çeker.:bigstar:
bazı romlar varda ek araçlar drive linkinde hangi cihazın olduğu yazmıyor örneklerinden biri "s^3 opp rom" yazan çözerseniz iyi olur :bigstar:

• Beğen
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
bazı romlar varda ek araçlar drive linkinde hangi cihazın olduğu yazmıyor örneklerinden biri "s^3 opp rom" yazan çözerseniz iyi olur :bigstar:
's^3 opp rom' 2012'de piyasaya çıkan Sharp SH-03E'nin ROM ve Z sürücü klasörünü içeren bir dosya. Ne yazık ki şuan EKA2L1 bunu desteklemiyor. Yinede arşivin en değerli parcalarından. Göz atın isterseniz. 🙂 Müsait bir vakit SDK ve yeni elde ettiğim öğelerinde eklemeye çalişacağım. EKA2L1 romları ise farklı klasörde, ilk önce Symbian surümü ardından Hangi cihazın olduğunu yazarak koydum. Tabi tavsiyem eka2l1 için N-gage, N70, 5320 ve X7 romlarına sadık kalmanız. EKA2l1 bunlarla daha iyi çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
vay be ne uğraşırdık zamanında. forumda birisi vardı N9 cu sürekli androidi atmaya çalışırlardı baya uğraşırlardı neydi onun ismi unuttum onu

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
vay be ne uğraşırdık zamanında. forumda birisi vardı N9 cu sürekli androidi atmaya çalışırlardı baya uğraşırlardı neydi onun ismi unuttum onu
N9'da batsız oldu. Yolun başında öldürdüler. Doğrusu mirası hala Sailfish ve Tizen ile hayata tutunmaya devam etsede. N9'un kendisi baya arafta kaldı. Normalde MeeGo yerine Symbian'nı savunan nadir insanlardanım ama MeeGo/Maemo'nun sonuda böyle olmamalıydı.

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve Silinen Üye 2506669
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
N9'da batsız oldu. Yolun başında öldürdüler. Doğrusu mirası hala Sailfish ve Tizen ile hayata tutunmaya devam etsede. N9'un kendisi baya arafta kaldı. Normalde MeeGo yerine Symbian'nı savunan nadir insanlardanım ama MeeGo/Maemo'nun sonuda böyle olmamalıydı.
destek olmadıkça müşteri kullanmadıkça sonu normaldır...

• Beğen
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
destek olmadıkça müşteri kullanmadıkça sonu normaldır...
Maalesef. En azından mirası devam ediyor. Aslında N9 dışında bazı Laptoplarda MeeGo kullanıyordu. Hatta Arabalar için Multimedya sistemi olarakta konsepti vardı. Neden Intel, Nokia çekildikten sonra sürdürmek yerine dönüştürdü (Tizen) ilginç bir durum.

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
Notxr

Notxr

Üye
tizen kaldımıda o bitmedimi salfish zaten çok popüler değil

• Beğen
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
tizen kaldımıda o bitmedimi salfish zaten çok popüler değil
Yanılmıyorsam TV ve Buzdolabı gibi aletlerde hala devam ediyor. Ama kalan tüm alanlarda yerini Android'de bıraktı gibi. Sailfish ise hala ayakta durması şaşırtıcı. Daha doğrusu Jolla'nın

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2506669 ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
Yanılmıyorsam TV ve Buzdolabı gibi aletlerde hala devam ediyor. Ama kalan tüm alanlarda yerini Android'de bıraktı gibi. Sailfish ise hala ayakta durması şaşırtıcı. Daha doğrusu Jolla'nın
tv yide bırakmadımı buzdolabı varda

• Şaşırdım
SymPsion

SymPsion

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi sen böyle diyince bende şüpheye düştüm kardeşim. Bir bakmam lazım. Anlaşılan heptan öldürmeye başladılar Tizen'nı
Mesaj birleştirildi:

galiba hala TV ve Ev aletlerinde yaşamaya devam ediyor.

• Beğen
Tepkiler: Notxr

Üst Alt