Çaktırmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

eflatun987

eflatun987

Üye
    Konu Sahibi
Çaktırmayın.
selam
Türk lirasından 1 sıfır silme zamanı gelmiştir.
bir ürünü alırken fiyatından 1 sıfır atarak değerlendirin.
mesela
2019 yılında 50 kuruşa 1 yumurta alınırken
(30 yumuta 15 tl idi.)
ramazandan önce 5 tl 1 yumurta alınıyordu.
(30 yumurta 150 tl oldu.)
askari ücret 2019'da 2.020 tl idi.
2025'te 22.104 tl oldu.
(yani sıfır atarsak 2.210,40 tl olur.)
piyasada fiyatların artmaması için çaktırmayın.
Yoksa zam yaparlar.
:zuhaha:

Baydırman

Baydırman

Moderator
Yumurta 170 olmuş ordan bile gol yedik :ehe

• Kahkaha
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
Bu millete bu zam fazla bile diyorsun yani, haklısın. Yok ekonomi iyi diyorsan, haksızsın.

O zaman 500 lira olan ev kirası, bugün 20 bin lira oldu. Hey gidi eskiden Gonyalı yapardı böyle :ehe
2019 da 1 kilo kıymayı 40 liradan alırken, geçen gün aynı kasaptan 550 liraya indirimli aldım, düzelen bişey yok be, boşuna avutmak çözüm değil, üretmedikçe 100 yıl sonrada farklı olmaz.
Bu arada yumurta geçen gün 150 liraya düştü, geçen sene bu fiyata köy yumurtası alınıyordu...

En iyisi mi benim yöntem, keklik, domates, yumurtayı bedavaya getiriyorum, devlete yüklüğümüz bari olmasın (h)
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Kahkaha
Tepkiler: Baydırman
Baydırman

Baydırman

Moderator
140 liraya düşmüş koşun :kac:

• Kahkaha
Tepkiler: PALA.
eflatun987

eflatun987

Üye
    Konu Sahibi
Yumurta 170 olmuş ordan bile gol yedik :ehe
ben zaten ramazandan önce demedim mi.
Mesaj birleştirildi:

Bu millete bu zam fazla bile diyorsun yani, haklısın. Yok ekonomi iyi diyorsan, haksızsın.

O zaman 500 lira olan ev kirası, bugün 20 bin lira oldu. Hey gidi eskiden Gonyalı yapardı böyle :ehe
2019 da 1 kilo kıymayı 40 liradan alırken, geçen gün aynı kasaptan 550 liraya indirimli aldım, düzelen bişey yok be, boşuna avutmak çözüm değil, üretmedikçe 100 yıl sonrada farklı olmaz.
Bu arada yumurta geçen gün 150 liraya düştü, geçen sene bu fiyata köy yumurtası alınıyordu...

En iyisi mi benim yöntem, keklik, domates, yumurtayı bedavaya getiriyorum, devlete yüklüğümüz bari olmasın (h)
2019'da 40 lira diyon.
2025'te 550 lira yani
benim hesapla 55 tl...
Ev kirasına gelince o hesabı bozuyor. Nedeni 11 ilimizi etkileyen depremde, suriye ve etrafından gelen göç nedeniyle kira talebini karşılayamadı ve fırsatçılıktan dolayı oldu.
Mesaj birleştirildi:

maliyetlerin yükselmesinden dolayı üretimi azaltarak az ürünle çok kazanmanın hesabını yaptıkça daha çok :agla :agla2:

Son düzenleme:
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
rusyada filanda yüksek birimler onlara dönmesek iyiydi maaş çekeceksin bi tomar para oluyor valla

PALA.

PALA.

Üye
Al işte dolar fırladı, paramız nasıl bir değer kaybediyorsa, gerçi kur sabitleme yapmışlardı, bayramdan sonra zamlar yolda.

PALA.

PALA.

Üye
Ehonomü iyiymiş, 150 liraya yumurta ucuzmuş.
Git bak bakim şimdi, 🥚 🥚 🥚 al kırdın kırdın :ehe

• Kahkaha
Tepkiler: Baydırman
Baydırman

Baydırman

Moderator
190 falan :islik

PALA.

PALA.

Üye
Gittim bime 140 kayme verip Zülf olalım dedim, indirimli hali 169 liradan 2 koli aldım lazım olur diye indirim falan hikaye. Kasapda 600 yapmış eti kıymayı. 200 lira en büyük paramızla 1 koli yumurta alınmaz olmuş indirim kovalamak bana göre değil, yine Hüsrev Ağa'nın kümesten devam (h)