-Öğrenci Tarifeleri Rehberi detayli anlatim---

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
-Öğrenci Tarifeleri Rehberi detayli anlatim---
Hizmet sağlayıcıların üzerine düştükleri büyük müşteri gruplarından biri de elbette öğrenciler. Kurumsal müşterilerden sonra belki de en çok konuşan/mesajlaşan grup. Durum böyle olunca operatörler pastadan aldıkları payı büyütmek istiyorlar. Öğrencilerin tercih edebileceği birbirine yakın şartlardaki beş farklı tarifeyi, Avea Mobil Öğrenci, GençAvea, Turkcell gençTarife, Vodafone Yeni Cep Öğrenci ve Vodafone Cep Özgür tarifesini bu yazıda ele alıyoruz.


Yeni Sisteme Dair

* Yeni sistemde kontör yerine TL yüklüyorsunuz, bir kontör 20 kuruş üzerinden hesaplandıktan sonra faturalandırmalarda gerekli değişiklikler yapıldığı için bazen durum çok kontör yükleyenlerin zararına olabiliyor.
* Ödediğiniz miktarda yine ne yazık ki iyi yönde bir değişme olmadı; önceden 3 kontör harcadığınız yere şimdi -zam gelmediyse tabi- 60 kuruş harcayacaksınız.
* Üzülerek söylüyorum ki yine kontör atış periyodunda herhangi bir değişikliğe gitmemiş operatörler. 15 dakikası 40 kuruşa konuşuyorsanız yine 40 kuruş baştan düşüyor, sonrasında ister konuşun isterse konuşmayın. Bu şekilde bir faturalandırmanın aldatıcı olduğunu düşündüğümü tekrarlayayım.

Çok fazla tarife olmadığından dolayı yüklenen kontör miktarlarına göre tarifeleri karşılaştıracağız. Faturalı öğrenci tarifesi zaten sadece Turkcell'de var. Kontörlü tarifelerde aylık periyotlarla belirli miktarlarda kontör yüklemediğinizde katlanmış fiyatlarla görüşmeye başlıyorsunuz aynı zamanda. Ayrıca bu yazıda mesaj gönderim şartlarını da ele almamız gerek zira öğrenciler oldukça fazla mesajlaşma trafiği oluşturuyor. Önce tabloyu görerek başlayalım, sonra tarifeleri yakından inceleyelim.






Tabloya Notlar:

1. Turkcell gençTarife'de 30 TL ve üzerinde yükleme yaparsanız 10 TL de hediye geliyor ve bu hediye ile her yöne 2 saat konuşma ya da 1000 SMS satın alabiliyorsunuz.
2. Turkcell faturalı gençTarife'de her ay sadece sabit ücret ödeyerek her yöne 2 saat ücretsiz konuşma hakkı kazanıyorsunuz .
3. Avea Genç Avea tarifesinde 30 TL üzeri yüklemede 3 saat şebeke içi konuşma; Avea'nın her iki tarifesinde de 50 TL üzeri yüklemede 150 her yöne SMS hakkı elde ediyorsunuz.
4. Vodafone Cep Özgür'de 30 TL üstü yüklemelerde 1 SMS sonrası 100 SMS bedava hakkınız oluyor, ayrıca Mayıs'a kadar Facebook ve Messenger hizmeti ücretsiz sunuluyor.

Şimdi tarifeleri yüklediğiniz kredi miktarına göre inceleyelim.

Faturalı gençTarife

14,5 TL aylık sabit ücretle size 2 saat her yöne konuşma süresi veriyor. Bu süre bittikten sonra tarife içerisinde 10 dakikası 12 kuruşa, Turkcell'in diğer tarifeleri de dahil herhangi bir yerle de dakikası 29 kuruşa konuşabiliyorsunuz. SMS 15 kuruş ve günlük 3 SMS'ten sonrası bedava. SMS ile işiniz çoksa Turkcell'in SMS paketlerinden satın alabilirsiniz, heryöne 100 SMS 11 ve 1000 SMS 23 TL. Diğer SMS paketlerine bakmak için buraya tıklayın.

SONUÇ: Günlük 3 kısa mesajdan sonrası bedava olduğu için ayda sınırsız mesaj gönderir ve 2 saat konuşursanız 37 liraya işinizi görürsünüz. 1000SMS paketini alsanız da hemen hemen aynı fiyata geliyor. 2 saatten daha fazla konuşacaksanız tarife içi konuşmadığınızda faturanız oldukça kabarabilir.
20 TL yüklediğinizde:

Avea Genç Avea tarifesinde size 50 kuruşa 5 dakika şebeke içi konuşma avantajını sunuyor. Diğer taraflara dakikası 40 kuruşa konuşabildiğinizden diğer hatlarla yapabileceğiniz görüşme 50 dakika ile sınırlı. 7,8 TL'ye her yöne 500 SMS alırsanız çok konuşmadığınız sürece mesaj gereksiniminizi yine de karşılayabilecektir.

Turkcell grup içi 15 dakikası 50 kuruşa konuşturuyor. (Önceden 2 kontördü, zam gelmiş.) Malesef ücretlendirme periyodu 900 saniye. Yani 'alo' der demez 50 kuruşunuzdan oluyorsunuz. Kontörlerinizle herhangi bir konuşma paketi almadığınızda tarifeniz dışındaki herhangi bir yeri aramanın dakikası 40 kuruş.(Bu da 3 kontördü, indirime gitmişler.) SMS 30 kuruş ve günlük 5 SMS'ten sonrası bedava.

Vodafone Cep Öğrenci tek fiyat uygulaması yapıyor, 100 kontör yüklediğinizde dakikası 30 kuruşa her yeri arayabiliyorsunuz. (Bir kontördü daha önce, %50 kadar ufak(!) bir zam yapmışlar.) Cep Özgür tarifesinde Vodafone numaraları ile 5 dakikası 40 kuruşa (bu da bir kontördü sevgili okurlar, %100 kadar daha da ufak bir zam görüyoruz), diğer operatörlerle dakikası 30 kuruşa konuşabiliyorsunuz. (İki kontördü normalde, %25 indirime gidilmiş.) İki tarifede de SMS 40 kuruş, ayrıca 7,8 TL'ye 3000 SMS satın alabiliyorsunuz. (35 kontördü, 4 de onlar hediye etmişler. 39 kontör karşılığı ücrete satın alacaksınız artık.)

SONUÇ: Konuşacaksanız grup içi uzun konuşmalar yapıyorsanız Turkcell uygun, diğer operatörleri de arayan biriyseniz Vodafone. SMS atıyorsanız Avea ya da Vodafone aynı şartları sağlıyor. Önceden Vodafone 4 kontör kadar daha hesaplıydı ancak şimdi eşitlemişler. Vodafone fırsattan istifade zam yapmış güzel bir şekilde.
30 TL yüklediğinizde:

Avea tarifeleri ile diğer operatörleri dakikası 40 kuruş ücretle arıyorsunuz. Genç Avea tarifesinde şebeke içi 10 dakikası 50 kuruş; buna karşılık MobilÖğrenci tarifesinde şebeke içi 10 dakikası 40 kuruş. Genç Avea avantajlı gözükse de SMS fiyatları sizin kullanma sıklığınıza göre farkı dengeleyebilir: Genç Avea tarifesinde SMS 25 kuruş iken MobilÖğrenci'de 50 kuruş. Ama yine bir bit yeniği var: 600 saniyelik kontör atış periyodu. Avea bir numarayı aradığınızda 10 sn konuşsanız da 10 dakika konuşsanız da aynı hesaba geliyor. Genç Avea tarifesinde 30 TL yüklediğinizde 3 saatlik şebeke içi konuşma süresi size bedava sunuluyor.

Turkcell size 10 TL daha hediye ediyor. Bu 10 TL'yi 2 saatlik her yöne konuşma paketi ya da şebeke içi 1000 SMS paketi almak için kullanabiliyorsunuz. Türkcell'i aramanın 15 dakikası 50 kuruş, sabit hatları aramanın dakikası 40 kuruş, diğer operatörleri aramanın dakikası 30 kuruş. SMS şartları 100 kontörde yazdıklarımızla aynı, kontör miktarına göre değişen birşey yok.

Vodafone Cep Öğrenci ile şebeke içerisinde 10 dakikası 30 kuruşa (5 dakikası 1 kontördü önceden, ucuzlamış) diğer operatörlerle ve sabit hatlarla dakikası 30 kuruşa (1 kontördü) konuşabiliyorsunuz. SMS şartları yine aynı,7,8 TL'ye her yöne 3000 SMS satın alabiliyorsunuz. Cep Özgür tarifesi ile ayda 30 TL yüklediğinizde Vodafone ile her konuşmanızda 40 kuruş düşüldükten sonra sınırsız konuşuyorsunuz. Diğer yönlerin 5 dakikası 40 kuruş.(dakikası bir kontördü, 5 dakikası 2 kontör'ün karşılığı olmuş şimdi) Ayrıca günlük 1 SMS'ten sonra 100 SMS bedava hakkınız oluyor, bol SMS atan biriyseniz bilginize. Faturayla alakalı değil ama Cep Özgür tarifesine abone olduğunuzda Facebook ve Messenger hizmetine bedava erişmeniz mümkün. Birkaç aydır sunulan bu hizmetin de son ayındayız bu arada; Mayıs'ta bitmiş olacak.

SONUÇ: Konuşmaya ağırlık veriyorsanız 2 saatlik her yöne konuşma paketiyle Turkcell öne geçiyor. Avea ağırlıklıysa 3 saatlik ücretsiz konuşma paketi sunduğu için Avea'yı tercih edebilirsiniz. Bol bol SMS atıyorsanız Vodafone'u tercih etmeniz yararınıza olur. Facebook ve Messenger'ı ücretsiz sağlamasını önceki aylarda bir artı olarak Cep Özgür hanesine yazmıştık ama bu ay son olduğu için çok da önem ifade etmiyor artık.




alinti
 
  • Beğen
Tepkiler: erdigutekin


-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
ayrıtılar çok güze olmuş teşekkürler
 
izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim kafasi karismis olanlara guzel hepsi goz onunde sec begen al
 

pampilo

Üye
sağol
 
izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
sende sagol
 
Paranoya

Paranoya

Üye
çok güzel açıklamışsın teşekkürler .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt