laptop hiç açılmıyor

Sponsorlu Bağlantılar

djfancy07

Üye
    Konu Sahibi
laptop hiç açılmıyor
Asus X54c marka dizüstü bilgisayarım hiç açılmıyor. 119 tl ye adaptör aldım salak gibi adaptör bozuldu sandım yine açılmadı. bataryalı bataryasız denedim yine olmadı. sanırım ana kart yandı.
Not : bataryasız kullandım son 1 yıl.
Sizce anakart alsam çalışır mı teşekkürler

vedat1966

vedat1966

Üye
Anakart fiyatını (anakart yanmışsa) öğrenip değip değmediğine karar verin.

SM-N910G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

PALA.

PALA.

Üye
Garantisi devam ediyorsa servise verin. Laptop anakartını söküp toplamak masaüstü sisteme göre çok zordur...
Genelde hiç açılmama olayı ram den kaynaklanabiliyor bazı laptoplarda başıma gelmişti... Sorun adaptörde sanmanız gibi anakartta sanıp anakart alırsanız bu işin içinden çıkamazsınız...
Söylemekten bıktım ama yine söyleyeyim bataryaların ömrü yaklaşık 10 yıl cihazın ömrüde o civarda yani doğru olan bataryayı kullanman 100 liralık bataryan çekmecede dursun milyarlık pc den daha mı önemli...
Bir aradaşım aynı senin gibi yaptı asus laptopa sonra tövbe etti bataryasız kullamamaya. Sen en iyisi servise yada tecrübeli usta git ana kartlar 1000 lira civarıdır belkide içinde basit bir arızası var bilemeyiz....

• Beğen
Tepkiler: TheNightMare.

djfancy07

Üye
    Konu Sahibi
tşk ederim. bilgisayar çok eski. 2010 ocak ayında almıştım . tam 8. sene olacak 1 hafta sonra. anladığım kadarıyla benzin dökü yakmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: ByEmre221
ByEmre221

ByEmre221

Üye
tşk ederim. bilgisayar çok eski. 2010 ocak ayında almıştım . tam 8. sene olacak 1 hafta sonra. anladığım kadarıyla benzin dökü yakmakta fayda var.
Evet baya yaşlanmıştır yeni bir bilgisayar alın 6 7 sene sıkıntısız kullanın bende asus kullanıyorum x550vx 16gb modeli bataryayla kullanıyorum bizim oralarda elektrik gidip gelmesi sık oluyor anakart zarar görmesin :)

ibrother

ibrother

Üye
Bozuk pc yi tamir etmek her zaman daha masraflı oluyor, anakart öyle hemen yanacak birşey değil, ram vidasını açıp ram i sök tak, olmazsa bir tamirciye göster, masrafı çok giderse yaptırma, çünkü ;ciddi bir sorunu vardır, yani sana ileride başka masraflar da çıkarır. Pc i5 yada üstü ise yaptır onlar iyidir.

djfancy07

Üye
    Konu Sahibi
Bozuk pc yi tamir etmek her zaman daha masraflı oluyor, anakart öyle hemen yanacak birşey değil, ram vidasını açıp ram i sök tak, olmazsa bir tamirciye göster, masrafı çok giderse yaptırma, çünkü ;ciddi bir sorunu vardır, yani sana ileride başka masraflar da çıkarır. Pc i5 yada üstü ise yaptır onlar iyidir.
çok tuhaf ama ram yok

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Ramlerin BGA olarak anakartına takılmış olabilir
büyük ihtimal cpu ve gpu da bga şeklindedir

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Sorunun Kaynağı Tam Olarak Ney Onu Öğrenmek Gerek.En Son Ne Olduda Yandı? Bataryayi Çıkartıp Denediniz Mi? Genelde Giriş Besleme Devrelerinde Arıza Oluyor.İşinin Ehli Birisine Gönderin. Ankaradaysanız Adres Vereyim

PALA.

PALA.

Üye
Eğer bu senin laptopun aynısı ise videodaki 1,20. saniyeye iyi bak, adam RAMi söküyor.
Galiba birisi RAMi, senden habersizce götürmüş...
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Eğer bu senin laptopun aynısı ise videodaki 1,20. saniyeye iyi bak, adam RAMi söküyor.
Galiba birisi RAMi, senden habersizce götürmüş...
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ramde Sorun Olsa Açılır Görüntü Gelmez.Hiç Açılmıyo Diyo Adam :D

PALA.

PALA.

Üye
Son düzenleme:
PALA.

PALA.

Üye
Hırkız kim acep :hmmm
Gırkız her kimse, yakından biri galiba :hmmm
Eğer konu sahibinin cihazı videodaki ile aynı ise...

Bazı modellerinde anakarta gömülü ram olabilirde, direk suçlama yapmakta istemiyorum videodaki sodimm ram olabilir...

• Beğen
Tepkiler: ibrother

Üst Alt