harddiskten olduğunu düşünmüyorum ama birleştirme işlemini başlattımHDD kullanıyorsanız disk birleştirme yapın ve tekrar deneyin
Oyunu harici ekran kartınızla açtığınızdanda emin olun.harddiskten olduğunu düşünmüyorum ama birleştirme işlemini başlattım
yeni format attım zaten pcye driverları falan kurdum..zaten harici ekran kartına geçtiği için kasıyor benimde şüphem o yönde acaba ekran kartı çipimi arızalıOyunu harici ekran kartınızla açtığınızdanda emin olun.
Hddlerde disk temizliği ve birleştirmesi önemlidir.
Zamanla sistem diskinin aşırı dolması programların ve oyunların başlangıçta takılarak çalışmasına neden olur.
Güç tasarrufu modundaysa yüksek performansa alın. Arıza olsa sürücüleriniz yüklenmez zaten. Yeniden başlat yapınzaten harici ekran kartına geçtiği için kasıyor benimde şüphem o yönde acaba ekran kartı çipimi arızalı
yaptımGüç tasarrufu modundaysa yüksek performansa alın. Arıza olsa sürücüleriniz yüklenmez zaten. Yeniden başlat yapın
toz bulamazsın kasada tertemiz yeni format attım zatenLaptobunun içini temizlet. Belki içine toz kir birikmiştir, sistemine düzenli bakım yap. Gereksiz ne kadar dosya program varsa hepsini temizle.
ssd farkını biliyorum ikinci harddisk olarak kullanıyorum eski pc mden çıkardım 240 gb kingston ssdÇift ekran kartıyla çalıştığı için intelden nvidia alın. Benim laptopta 12 gb ddr4 ram var. 4gb ekran kartı kullanıyorum. Fakat nasıl bir şeyse hdd 5400 lük olduğu için bilgisayarın açılması 4-5 dakika sürüyor. Fps yi bile etkiliyor. Ssd 250gb lık aldım 8 saniyede bilgisayar açılıyor herşey saniyesinde giriyor ve kasmıyor. Bilgisayarı satçaktıl. Aşık oldum resmen. Dene derim![]()
Arkadaşım toz yok diyorsun format attım diyorsun o zaman bilgisayarında virüs vardır ya da ekran kartın bozulmuştur. En son kurduğun işletim sistemi belki bozuk kurulmuş olabilir. Bazen işletim sistemleri hatalı kurulabiliyor. Bunlara rağmen daha da kasıyor diyorsan tamirciye götüreceksin o zaman.yaptım
toz bulamazsın kasada tertemiz yeni format attım zaten
ssd farkını biliyorum ikinci harddisk olarak kullanıyorum eski pc mden çıkardım 240 gb kingston ssd
SSD'ler hızlı olabilirler, ancak hem pahalılar hem de kapasiteleri düşük. Eğer bilgisayarını düzgün kullanırsan normal hdd ile de 8 saniye de sistem açılışı alabilirsin. Geçmişte ben bunu çok yaptım. 10 saniyede açılan bilgisayarım vardı.yaptım
toz bulamazsın kasada tertemiz yeni format attım zaten
ssd farkını biliyorum ikinci harddisk olarak kullanıyorum eski pc mden çıkardım 240 gb kingston ssd
win10 hızlı başlat aktifken en fazla 30sn, normal başlatma aktifken en fazla 1,5 dk sürer. 5 dk çok uzun süre.Fakat nasıl bir şeyse hdd 5400 lük olduğu için bilgisayarın açılması 4-5 dakika sürüyor.
win10 hızlı başlat aktifken en fazla 30sn, normal başlatma aktifken en fazla 1,5 dk sürer. 5 dk çok uzun süre.
Eski 5400rpm hddlerde bile 10-15 saniye civarı sürüyor açılış. SSD farkı sadece açılışta değil, asıl kullanımda kendini gösterir.
Normal değil, internette bununla ilgili bol miktarda çözüm yöntemi mevcut araştırın biraz çözümü zor değil, kolay gelsin...Hızlı başlat aktifti. Laptopta yeni. 7200ler 30 saniyede açılabilir. Fakat bunu 5400lüklerde diyemem. Windows 10 son güncellemeden sonra disk kullanım %100 den inmiyor. Yarım saat 1 saat geçmesi gerekiyor ve sonradan %20 lere iniyor.
windows 7 adamdır. bunu hem kürşat hem de hakan olarak söylüyorum memoliWindows 7 kullanıyorum senelerdir, hiçbir sorun yaşamadım. Windows 10 daha sorunlu bir sistem. Birçok hatası ve sorunları var. Şahsi görüşüm Windows 10 o kadar aman aman bir sistem değil. Windows 7 tamamen ölene kadar işletim sistemini değiştirmeye niyetim yok.

Bu aralar uslu duruyorsundur inşallahwindows 7 adamdır. bunu hem kürşat hem de hakan olarak söylüyorum memoli![]()