Format Atmadan Win10u Win8/Win7 Yapılır Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

mta122003

mta122003

Üye
    Konu Sahibi
Format Atmadan Win10u Win8/Win7 Yapılır Mı?
Merhaba Format Atmadan Win10u Win8/Win7 Yapmak İstiyorum Nasıl Yapabilirim
windows 10 1 ayı geçti kullanalı

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye

İllaki format atmana gerek yok. CD'yi takıp Windows'u yeniden başlatınca Bootable seçeneğini kullan.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bildiğim Kadarıyla Evet.SOn SÜrümlerden Eski SÜrümlere Geçmiyor Sanırım

• Beğen
Tepkiler: Bab-ı Umut
mta122003

mta122003

Üye
    Konu Sahibi
Yani pcyi windows 10dan 7ye tekrar döndüremezmiyiz

Cadillac34

Üye
C sürücüsündeki "Windows.old" silinmediyse eski sürüme dönüş yapılabilir. Fakat bunun için Recovery yapmakta fayda var. Ayrıca dosyaları yedeklemek gerekir. Recovery yeni nesil bilgisayarların çoğunda var.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
C sürücüsündeki "Windows.old" silinmediyse eski sürüme dönüş yapılabilir. Fakat bunun için Recovery yapmakta fayda var. Ayrıca dosyaları yedeklemek gerekir. Recovery yeni nesil bilgisayarların çoğunda var.
O Klasörün Oluşması İçin Aynı Sürümü Yada Üst Sürümü Yüklemen Gerek :)

Cadillac34

Üye
O Klasörün Oluşması İçin Aynı Sürümü Yada Üst Sürümü Yüklemen Gerek :)
Farkındaysan silinmediyse yazdım, dikkatini çekerim. ;) Zaten kolay kolay silineceğini de sanmıyorum. Recovery yapınca fabrika ayarlarına dönüyor (bilgisayarın ilk alındığı hali). Windows açılmazsa o zaman temiz kurulum yapılabilir.

Son düzenleme:
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Farkındaysan silinmediyse yazdım, dikkatini çekerim. ;) Zaten kolay kolay silineceğini de sanmıyorum. Recovery yapınca fabrika ayarlarına dönüyor (bilgisayarın ilk alındığı hali). Windows açılmazsa o zaman temiz kurlum yapılabilir.
Pardon Detaylı Okumadım Yorumunu

• Beğen
Tepkiler: Cadillac34
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
@mta122003
Denemedim ama windows 10 versiyonlarında belki yapılabilir.
Eğer sizin için bilgisayarda değişiklik yapmak önemli bir sıkıntı oluşturmayacak ise
1- Windows.old klasörünü HD de yedek bir bölüm açarak oraya kopyalayın.
2- Bilgisayarınızdaki size lazım olan bilgileri harici bir ortamdaki Disk'e copyalayın.
3- Windows 8 yüklü bir cd yi bilgisayara takarak
kurulum yapmayı deneyin.
Kurulum yapıldıktan sonra donanım tanıtımlarında sorun olanlar için Bilgisayarım + Sag Click + YÖNET ve oradan da AYGIT YÖNETİCİSİ ayarlarına gelerek ? işareti ya da ÜNlem olanların üzerinden Donanım değişiklikleri bölümünden Windows.old ve oranın içerisinde System32 içerisini göstererek tanıtım yapabilirsiniz.
NOT: bilgisayarda Windows 10 Professional yüklü iken ve windows ekranında iken Windows 10 EnterPrise yükledim. Her hangi bir sorun çıkmadı. Bunun windows 8'i yüklemeyi de denemek lazım..

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Yazılanların hepsi sağdan soldan alınma bilgiler hiçbirini deneme bile. Windows 10 temmuz ayında bedava dağıtıldığında memnun kalmadığın zaman 1 ay içerisinde eski işletim sistemine geri dönmene izin veriyordu. 1 ay geçtikten sonra geri dönüş yapamıyorsun. Downgrade yapamazsın. Temiz kurulum yapman gerekiyor.

Cadillac34

Üye
Yazılanların hepsi sağdan soldan alınma bilgiler hiçbirini deneme bile. Windows 10 temmuz ayında bedava dağıtıldığında memnun kalmadığın zaman 1 ay içerisinde eski işletim sistemine geri dönmene izin veriyordu. 1 ay geçtikten sonra geri dönüş yapamıyorsun. Downgrade yapamazsın. Temiz kurulum yapman gerekiyor.
Ne demek istiyorsun arkadaşım? Biz sallama bigiler mi veriyoruz?

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ne demek istiyorsun arkadaşım? Biz sallama bigiler mi veriyoruz?
O zaman doğru bilgi verinde bizde bilelim oraya windows old. klasörünü başka bir yere kopyalayıp çalıştırmasından bahsetmiş. Windows old. klasörü önceki windows dosyalarını içerir ve sistem temiz kurulum yapılmadan çalıştırmazsınız çünkü açılırken gereken boot dosyaları yoktur. Okuduklarımın içinde bir tane düzgün cevap bulamadım? Windows 7'ye tek geri dönüş temiz formattır başka türlü geri dönüş olamaz artık. Benimde bilmediklerim olabilir ancak arkadaşa düzgün bilgi vermemiz daha mantıklı değil midir? Adam denemedim diyor üstelik. Windows.old klasörü silinebilir ben Windows 10'a yükselttiğimde silmiştim.

• Beğen
Tepkiler: mta122003 ve Esendağlı

Cadillac34

Üye
Biz ne dedik? Mesajları iyi okumamışsın anlaşılan. Tekrar tekrar mı yazalım illa? "Silinmediyse" geri dönüş yapılabilir dedik. Eğer Windows açılmazsa USB veya CD'den temiz kurulum yapılabilir. Biz kafamıza göre yazmıyoruz.

mta122003

mta122003

Üye
    Konu Sahibi
O zaman doğru bilgi verinde bizde bilelim oraya windows old. klasörünü başka bir yere kopyalayıp çalıştırmasından bahsetmiş. Windows old. klasörü önceki windows dosyalarını içerir ve sistem temiz kurulum yapılmadan çalıştırmazsınız çünkü açılırken gereken boot dosyaları yoktur. Okuduklarımın içinde bir tane düzgün cevap bulamadım? Windows 7'ye tek geri dönüş temiz formattır başka türlü geri dönüş olamaz artık. Benimde bilmediklerim olabilir ancak arkadaşa düzgün bilgi vermemiz daha mantıklı değil midir? Adam denemedim diyor üstelik. Windows.old klasörü silinebilir ben Windows 10'a yükselttiğimde silmiştim.
Helal Be Kardeşim Olmasa Bile Denemesem Bile Helal Adamsın

Sarangni

Sarangni

Üye
Tak Windows 7 CD çak formatı. Buralar da boşuna enerjini tüketme. [emoji16]

Note 3 N9005 LTE cihazımdan Tapatalk ile gönderildi

cihanata_1

cihanata_1

Üye
bencede temiz kurulum en iyisi:oke:

Üst Alt