Yıl: 2002
Orta ikinci sınıf haziran zamanı yıl sonu. Herkes şamata hocalar yok ne olsa karne almaya az kalmış.
Ben sıraya FA diye yazıyorum. (isim ve soyismimin baş harfleri)
Sevgili falan değil hemen bir yerlere çekmeyin

Hatta ona bir font bile tasarladım.
O günlerde çok hayalci biriydim.
Bu 1 liraya minik radyolar çıkmıştı o zamanlar yaşı müsait olanlar hatırlar.
Ben onlardan alıp her gece yatağıma yatıp hayaller kurardım. FA hayalimde üstün güçleri olan ve bu güçlerini Bursa'dan başlayıp önce Türkiye sonra tüm insanlık için harcayacak olan benden oluşan bir karakterdi. Adeta sıfırdan başlayıp bir film senaryosu gibi FA ile ilgili her akşam kaldığım yerden devam ederek hayal kurdum

2002-2003 yılları geceleri uykuya dalana dek böyle masalsı bir dünyada geçirdim.
Sonra lise yani gerçek hayatla tanışmaya başladık. Hepimiz için öyle değil midir? Lise yılları bambaşkadır. Şehrini, insanları, hayatı gerçekten ilk liseli yıllarda tanımaya başlarsın. Adeta kabuğunun kırılıp oradan dışarı adım attığın dönemdir.
Türkiye de internet 2002 yılında yayılmaya ve 2003 te internet kafeler adı altında popüler ve yaygın kullanıma ulaşmıştır. Msn denen uygulamayı kullanmayan var mıdır, bizim dönemimizin Facebook'u oydu.
Herkes değişik şekilli havalı isimlerle msn açma yarışındaydı.
İşte Cezzbedici de bu dönemde doğdu ama kesinlikle kafamda düşünüp bulduğum bir isim değil.
Gerçekten çok farklı bir şekilde karşıma çıktı. Birden kendiliğinden geldi diyebilirim.
Cezzbedici'nin hikayesine geçmeden önce belirtmeliyim ki öncesinde bir kaç denemem oldu tabi onlar hep kendi uydurmalarımdı o yüzden hiçbirine gerçekten ısınmamış ve kendime çokta yakıştırmamıştım.
Gladiator - Lifestyle gibi özenti isimlerdi ama bana hep beni, hayaldünyamı, hem bugün hem yıllar sonra bile aynı hislerle anlatabilecek bir isim lazımdı.
Haa şunu asla atlamayalım; FA muhteşem bir isim ve muhteşem bir hikayesi var ama o gerçek hayatta yapmak istediklerimin hayaldünyasında fantastik öğelerle desteklenmiş hali olduğundan benim için bir markaydı. Ve her markanın bir model ismi olur. İşte bu yüzden FA dışında beni internette temsil edecek ikinci bir tanıma ihtiyacım vardı.
Devamı gelecek..
Anlatılacak şeyler öyle fazla ki hem sizi sıkmadan hemde bir sonraki için iştah kabartsın diye böyle gün gün yazacağım. Arada muhabbet ederiz o ayrı tabi
Bu arada konunun başındaki yoğun gırgırdan dolayı konu taşınması reddedilmiştir. Nasip burasıymış

O halde şamataya devam