Klavye de titreşim yok

Sponsorlu Bağlantılar

MrBekir

MrBekir

Üye
    Konu Sahibi
Klavye de titreşim yok
Merhaba samsung a5 2016 var elimde android 6 yüklü. Naptıysam bu telefonda klavye titreşimini açamadım daha doğrusu bulamadım. Harici bir klavye de yüklemek istemiyorum acil önerilerinizi bekliyorum vesselam.

kralberk13

kralberk13

Üye
  1. Cihazınızın "Ayarlar" bölümüne giriş yapın.
  2. Ayarlar menüsündeki "Dil ve giriş" seçeneğine dokunun.
  3. "Google Klavye" seçeneğine dokunarak klavye ayarları sayfasına geçiş yapın.
  4. "Tercihler" bölümünde yer alan "Tuşa basıldığında titret" ve "Tuşa basıldığında ses çıkar" özelliklerini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
dip not:yazılar alıntıdır

MrBekir

MrBekir

Üye
    Konu Sahibi
Hocam google klavye yok bunda samsung klavye var. Haliyle dediğiniz ayar bölümü de yok :) google klavye yüklesem onda da türkçe karakter yok.

kralberk13

kralberk13

Üye
Ayarlar---dil ve klavye ----touch input ----metin girisi--- yazarken titret seçeneğini deaktif et.

Ayrıca telefonun alt kısmında bulunan dokunmatik tuşlardaki titreşimi kapatmak için: (Ana Sayfa, Menü, Geri, Arama gibi dokunmatik tuşlar)
Ayarlar > Ses > Titreşimli Geri Bildirim (en aşağıda-işaretsiz olacak)
buna bak bakiyim

MrBekir

MrBekir

Üye
    Konu Sahibi

Böyle daha anlaşılır olur sanırım. Bahsettiğiniz hiç birşey yok buna benzer.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Demek ki yok. Sony klavyede ses ve karakterin haricinde titreşim de var. Ses ayarlarındaki titraşim de sadece geri menü ev tuşu için heralde ama bi deneyin belki klavyede de titreşim yapar

• Beğen
Tepkiler: MrBekir
MrBekir

MrBekir

Üye
    Konu Sahibi
Onu da denedim hocam yemiyor. İşin tuhaf yanı titreşim olmadan düzgün yazamıyorum. Ses olunca da yazabiliyorum ama akşamları da ev halkını rahatsız etmenin âlemi yok :) yardım beklemekteyim hâlâ.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Sesi hiç sevmem ben de. Ve benim klavyede türkçe karakterler açık hoşuma gidiyor ama alışamadım çok hata yapıyorum titreşim denemek lazım:D siz de başka klavyete yönelin en iyisi ama orjinal klavye daha güzel duruyor
Denedim olmadı ve titreşim beni rahatsız etti. Sürekli kullansam sensör de bozulur bence

MrBekir

MrBekir

Üye
    Konu Sahibi
Abicim suan google klavye ile yaziyorum. Bu malin orjinali kullanmadiktan sonra bir anlami kalmaz. Google klavyede titresim var ama gorundugu gibi turkce karakter yok. Samsung batirdi bu konuda kendini...
Sonunda kendime klavye buldum :) Xperia klavye de herşey var ;)

• Beğen
Tepkiler: mcnpl4
kralberk13

kralberk13

Üye
Abicim suan google klavye ile yaziyorum. Bu malin orjinali kullanmadiktan sonra bir anlami kalmaz. Google klavyede titresim var ama gorundugu gibi turkce karakter yok. Samsung batirdi bu konuda kendini...
Sonunda kendime klavye buldum :) Xperia klavye de herşey var ;)
hadi hayırlı olsun konuda bitmiş olur :)

MrBekir

MrBekir

Üye
    Konu Sahibi
Gönül isterdi ki orjinali kullanalım :) sorunu çözen olursa beklerim yine.

kralberk13

kralberk13

Üye
@TheLastRevolution @cihanata_1 hocalarımzı belki yardımcı ola bilirler diye düşünüyorum

cihanata_1

cihanata_1

Üye
titreşimle ilgili bulabildiğiniz her türlü ayarı aktif edin:)

cihanata_1

cihanata_1

Üye
bir yerde samsung klavyenin verilerini silmeyi ve güç tasarruf modunu kapatmayı önermişler bu sorun için:)

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Merhaba samsung a5 2016 var elimde android 6 yüklü. Naptıysam bu telefonda klavye titreşimini açamadım daha doğrusu bulamadım. Harici bir klavye de yüklemek istemiyorum acil önerilerinizi bekliyorum vesselam.

kardeş samsung klavyede sol alt köşede , veya ayar işareti olması gerek ona basılı tutarak klavye ayarlarına gir oraları biraz kurcala bulursun ( elimde cihaz yok yoksa bakar SS vs atardım... )

• Beğen
Tepkiler: cihanata_1
MrBekir

MrBekir

Üye
    Konu Sahibi
Cihan hocam ve TheLastRevolation arkadaşım vallahi aktif etmediğim yer, denemedim şey kalmadı. Xperia klavyede sıkıyor...
bir yerde samsung klavyenin verilerini silmeyi ve güç tasarruf modunu kapatmayı önermişler bu sorun için:)
Veri silmeyi denemedim de, güç tasarruf modu kapalı zaten

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Cihan hocam ve TheLastRevolation arkadaşım vallahi aktif etmediğim yer, denemedim şey kalmadı. Xperia klavyede sıkıyor...

Veri silmeyi denemedim de, güç tasarruf modu kapalı zaten

kardeş o zaman dene derim her cihaz değiştirdiğimde cihazın kendi klavyesini kaldırıp bunu kurarım ve alışınca gerçekten mükemmel bir klavye

MrBekir

MrBekir

Üye
    Konu Sahibi
A
kardeş o zaman dene derim her cihaz değiştirdiğimde cihazın kendi klavyesini kaldırıp bunu kurarım ve alışınca gerçekten mükemmel bir klavye
Abicim haklısında türkçe dili olmayınca ne anlamı olur. Türk adamız :)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Türkçe harfler basılı tutunca açılıyor da uzun iş. T9ds türkçe dil desteği vardı. Ayrıca bi çok klavye uygulaması var türkçe karakter içeren ve güzel temalı. Bakınayım ben de beğendiğim olurda önereyim sana da

exp_l0it

exp_l0it

Üye
ben bilgisayarda bile turkce kullanmiyorum, skinti yok

Üst Alt