Preloader
Üye
Xperia M5 Stamina Sorunu
Kağıt üstünde özelliklerini görüp aldığım Xperia M5'in batarya sorunları ilk günden beri bitmedi. Sabah 6da kalkıp, akşam eve 5de girdiğimi varsayarsak 11 saat gibi bir sürede şarj tamamen bitiyor. Şarj konusunda Z2'den yakınırdım ama bu cihaz daha da kötü durumda
(Aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış.)
Cihazı nerdeyse hiç kullanmazken bile %20 batarya kaybı yaşıyorum. Akşam %100le bıraksam sabah kalktığımda %80-85te oluyor cihaz. Kendi şarj aletiyle 3 saat gibi bir sürede tam şarj oluyor. %100 olan şarj 2 saatlik filmde %15e düşüyor. Gibi sorunları var.
PC Companionla onardım işe yaramadı. Rootlayıp kalibrasyon uygulmalarını denedim batterystats dosyalarını sildim yine işe yaramadı.
Ya hadi her şeyi geçtim;
Stamina Açık iken: Bekleme modunda 16 saat diyor.
Stamina Kapalı iken: Bekleme modunda 20 gün diyor.
Ya bu nasıl iş zaten şarj iyi gitmiyor herşeyi kısıyoruz ne yapacağımı şaşırdım.
Bunca laftan sonra soruma geliyorum
Sizce cihazı Stamina açık mı kullanmalı kapalı mı? Önerebileceğiniz farklı bir yöntem var mı?
Stamina Kapalı
Stamina Açık
(Aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış.) Cihazı nerdeyse hiç kullanmazken bile %20 batarya kaybı yaşıyorum. Akşam %100le bıraksam sabah kalktığımda %80-85te oluyor cihaz. Kendi şarj aletiyle 3 saat gibi bir sürede tam şarj oluyor. %100 olan şarj 2 saatlik filmde %15e düşüyor. Gibi sorunları var.
PC Companionla onardım işe yaramadı. Rootlayıp kalibrasyon uygulmalarını denedim batterystats dosyalarını sildim yine işe yaramadı.
Ya hadi her şeyi geçtim;
Stamina Açık iken: Bekleme modunda 16 saat diyor.
Stamina Kapalı iken: Bekleme modunda 20 gün diyor.
Ya bu nasıl iş zaten şarj iyi gitmiyor herşeyi kısıyoruz ne yapacağımı şaşırdım.
Bunca laftan sonra soruma geliyorum

Sizce cihazı Stamina açık mı kullanmalı kapalı mı? Önerebileceğiniz farklı bir yöntem var mı?
Stamina Kapalı
Stamina Açık