Abi keşke senin dediklerini yapacak vizyon bu adamlarda olsa. 2016 yılında bile senin en çok satılan cihazın Lumia 520 ise (bunu ben değil bizzat AdDuplex verileri söylüyor), senin de mobilde en önemli gördüğün güncellemeyi birinci nesil cihazlara vermeme konusunu 1 değil 100 kere düşünmen lazım. Çünkü sistemin bel kemiğini bu telefonlar oluşturuyor. 1520, 930, 830 kullananları 1020, 820, 920 kullananlara oranladığın zaman bu fark net olarak ortaya çıkacaktır ama dediğim gibi bu adamlarda -özellikle Joe Belfiore gittikten sonra- vizyon kaybı had safhada.Microsoft, şu anda oluşan durum nedeni ile ciddi bir prestij kaybına uğrayacak. Resmi olarak "Tüm özellikleri desteklemese de" Tüm cihazların Windows 10'a yükseltileceğini açıkladıktan sonra "sebebi ne olursa olsun" Windows 10 Mobile destekleyen cihazların listesi bu şekilde değiştirilmemeli.
Windows Phone 8 cihazların donanım desteklememesi nedeni ile Windows 10 Mobile güncellemesini gerçek Windows 10 Mobile deneyimi yaşatmayacağı sebebi ile bazı cihazlara veremeyebilirisiniz. Ama bunu umut ve söz verdiğiniz yaklaşık 50 milyon insana açıklamanız gerekir. Fakat ortada WDG grubunun ciddi bir iletişim sorunu olduğu görülüyor.
Eski cihazların işlemci, ram veya Depolama özellikleri nedeni ile bir sorun oluşmuşsa da bu sorunu müşterilerine en aza indirgeyerek yansıtmak Microsoft gibi büyük bir firmanın atacağı en doğru adım olmalıydı.
Bu noktadan sonra Microsoft'un yapacağı tek şey Windows Phone 8 cihazlarda sorunsuz çalışacak seviyede isteğe bağlı bir güncelleme yayınlamak olacaktır.
Ya şu ekranın kendi kendine dokunma olayı beni çıldırtmaya başladı. 8.1'e döneceğim ama uygulamayı kurarken karma değer hatası veriyor. Sıkıştım kaldım W10'da.
Hayırlı olsun bu kadar para vererek risk almışsın fakat yağ gibi akan bir sistem seni bekliyor olacak. Umarım çok uygulama ve oyun arayan biri değilsindir. Çünkü mağazamız o kadar geniş değil maalesef ama facebook twitter instagram var allah'a şükürarkadaşlar bugün 950 xl siparişi verdim 2 güne gelir.Geldiğinde neler yapmalıyım?
Güzel günlerde kullan 
1520 3 yıldır kullanıcılarına sıkıntı çıkartmadı. Lumia 920 de 3 yıl sıkıntı çıkartmamıştı , sende rahat sıkıntısız en az 3 yıl kullanırsın cihazını. hayırlı uğurlu olsunarkadaşlar bugün 950 xl siparişi verdim 2 güne gelir.Geldiğinde neler yapmalıyım?

Uzun bir süre bu sistemin kahrını çekmiş insanlara W10 verilmemesi büyük bir haksızlık ama belli ki yeni sistemi eski nesil cihazlara optimize edemediler. Bu şekilde verseler ilk nesil Lumia kullanan %50 kesim her gün sorunlarla boğuşacak ve kötü reklam olacak. Bu da MS'in prestijine ve marka değerine büyük darbe vuracak. Tabiki halihazırda elimde bulunan cihazımda W10 deneyip görmek isterdim. Ama cihaz üç yıllık. Cihazda hem yorgunluk var hem demodelik. Ağır hantal cihazlar. Kamera teknolojileri yeni cihazların gerisinde kaldı. Donanım yönünden de eski nesiller. 512 Mb, 1 Gb bellekler geride kaldı. Düşük donanım ucuz cihazlar kullandık. Hem de bir çok amiral geminin iki katı ömründe kullandık bu cihazları. Hatta cihazların düşük donanımlı olmasıyla övündük. Düşük ram'de bile stabil kullanım deneyimi var dedik. Stabil olması gayet normaldi çünkü yüksek donanım isteyecek uygulamalarımız yoktu. Var olan uygulamalarda da özellik yoktu. Şimdi çıta yükseldi. Evrensel uygulamalar sürecine geçildi. Eski nesil cihazlarımızın bu platformda yeterli gelmeyeceği aşikar. Beklentimiz vardı evet bizi de umutlandırmışlardı bütün cihazlara vereceğiz diye. Ama W10 bir yıl önce gelseydi ve ilk nesil cihazlara vermeyeceğiz deselerdi o zaman tepkilere daha fazla hak verirdim. Ancak şuanki durumda MS'e de hak veriyorum. Eski nesil cihazlarla uğraşmak istemiyorlar. Ama umarım bir formülünü bulup eski kullanıcılarını haksızlığa uğratmazlar. Onlar da bu kitlenin WP'ye gönül verdiğini muhakkak biliyorlardır.
820 920 de 1 gb ramli. Ya bana sorarsan adamlar uğraşmak istemediler. Kendileri için vakit kaybı olarak gördüler eski cihazlara optimize etmeyi. Olay kısaca bu. Ellerinde imkan yoktu demekki adam yoktu yeterli zaman yoktu demek ki. Ama bunlar bizim için bahane olamaz bence.parana yazık olmuş kardeş açık ve netarkadaşlar bugün 950 xl siparişi verdim 2 güne gelir.Geldiğinde neler yapmalıyım?
şuan piyasadaki tüm telefonları yer bitirir. kimsenin lafına bakma. windows 10 önü açık bi sistem ve gelişecektir. sistem geliştikçe de 950xl gibi bir canavar da gelişecektir. pişman olmayacaksın emin ol. hayırlı olsun.Öbür telefonlarla fazla bir fark yok çok araştırdım
Ben size kesinlikle katılmıyorum. İsteselerdi bal gibi güncelleme verirlerdi. 1320 WP8'le çıkmış bir telefon, 8.1'de yağ gibi akıyor kullanırken. Yine isteseler W10M'de bunu aynı seviyeye getirirler. Sözde yazılım deviler. Apple'dan örnek vereceğim iPad2 512mb'lık versiyonunu kullanıyorum. iOS6'da akıcı, stabil artık neler denirse çalışan cihaz iOS9'da öldü gibi. Ayarlara tıklıyorum 1,5 saniye bekliyorum. Eski cihaz ama kameraya olan yeniliklerden birkaçı hala güncellemelerle geliyor. Bazen kasıyor mu kasıyor. Apple'ın satış politikası da bu eski cihazları güncellemelerle öldürür yenisini al der. Ama bunu Microsoft şu anki haliyle yapamaz. WP 8.1'den 10 finale geçiş eminim çok düşüktür. İş her zaman yazılımda biter. Eski cihazlar için çıkarılan RemixOS'a bakın anlarsınız.Uzun bir süre bu sistemin kahrını çekmiş insanlara W10 verilmemesi büyük bir haksızlık ama belli ki yeni sistemi eski nesil cihazlara optimize edemediler. Bu şekilde verseler ilk nesil Lumia kullanan %50 kesim her gün sorunlarla boğuşacak ve kötü reklam olacak. Bu da MS'in prestijine ve marka değerine büyük darbe vuracak. Tabiki halihazırda elimde bulunan cihazımda W10 deneyip görmek isterdim. Ama cihaz üç yıllık. Cihazda hem yorgunluk var hem demodelik. Ağır hantal cihazlar. Kamera teknolojileri yeni cihazların gerisinde kaldı. Donanım yönünden de eski nesiller. 512 Mb, 1 Gb bellekler geride kaldı. Düşük donanım ucuz cihazlar kullandık. Hem de bir çok amiral geminin iki katı ömründe kullandık bu cihazları. Hatta cihazların düşük donanımlı olmasıyla övündük. Düşük ram'de bile stabil kullanım deneyimi var dedik. Stabil olması gayet normaldi çünkü yüksek donanım isteyecek uygulamalarımız yoktu. Var olan uygulamalarda da özellik yoktu. Şimdi çıta yükseldi. Evrensel uygulamalar sürecine geçildi. Eski nesil cihazlarımızın bu platformda yeterli gelmeyeceği aşikar. Beklentimiz vardı evet bizi de umutlandırmışlardı bütün cihazlara vereceğiz diye. Ama W10 bir yıl önce gelseydi ve ilk nesil cihazlara vermeyeceğiz deselerdi o zaman tepkilere daha fazla hak verirdim. Ancak şuanki durumda MS'e de hak veriyorum. Eski nesil cihazlarla uğraşmak istemiyorlar. Ama umarım bir formülünü bulup eski kullanıcılarını haksızlığa uğratmazlar. Onlar da bu kitlenin WP'ye gönül verdiğini muhakkak biliyorlardır.
bundan 3 yıl önce de böyle diyordukşuan piyasadaki tüm telefonları yer bitirir. kimsenin lafına bakma. windows 10 önü açık bi sistem ve gelişecektir. sistem geliştikçe de 950xl gibi bir canavar da gelişecektir. pişman olmayacaksın emin ol. hayırlı olsun.
şuan piyasadaki tüm telefonları yer bitirir. kimsenin lafına bakma. windows 10 önü açık bi sistem ve gelişecektir. sistem geliştikçe de 950xl gibi bir canavar da gelişecektir. pişman olmayacaksın emin ol. hayırlı olsun.
bundan 3 yıl önce de böyle diyorduk
ilerlemeyi boşver üçte bir oranında geriledik hatta daha fazla
Ben yayınlandığından beri kullanıyorum bir sıkıntım yok, bence beklemenin bir anlamı yok .Şu an elimde 1520 8.1 var kararlı sürümü indirdim ama henüz güncellemedim telefonu. İyileştirme için güncellemeleri beklesem mi diyorum. Özellikle 1520 kullananlar var ise cevaplayabilirler mi ? Kararlı sürümü yüklesem günlük kullanımda beni çok etkileyen sıkıntılar var mı ? Yoksa beklesem mi ? Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden.
Değişimden gelen 640xl telefonum şimdi elime geçti 10 güncellemesini görmüyor denim de güncel diyor sorun ne olabilir arkadaşlar
Upgrade Advisor ile yükleniyodu o yüklümü?
Ben yayınlandığından beri kullanıyorum bir sıkıntım yok, bence beklemenin bir anlamı yok .