Haber LG G5'e Dair Yeni Detaylar

Sponsorlu Bağlantılar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Peki bu telefon suya dayanıklı değil dime? Bende merakla bekliyorum açıkçası. Tasarımından şüphem yok çünkü herkesin beklentisi büyük

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Telefonun çıplak halini hala göremedik ama kılıflı resimler gelmeye devam ediyor.
Bu da Spigen firması tarafından üretilen kılıf...

Ekli dosyalar

0MG90

0MG90

Üye
Bunlar sızan birkaç fotoğrafa göre yapıyorlar bunu. Çünkü M9'un tasarımını da tanıtılmadan önce başka şekilde paylaşmışlardı.

byAndroid

byAndroid

Üye
Ben g2 deki tasarım kadar konuşulacak diyorum. Yani onun kadar iyi olacak. G3 ve g4 cidden beğenmedim kasa olarak. G2 çok daha hoş. Ve bu çizimler aşa yukarı doğru cihaz böyle gelecek.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Ben g2 deki tasarım kadar konuşulacak diyorum. Yani onun kadar iyi olacak. G3 ve g4 cidden beğenmedim kasa olarak. G2 çok daha hoş. Ve bu çizimler aşa yukarı doğru cihaz böyle gelecek.

LG bu sefer çok iddialı geliyor.
Tanıtım gününü de özellikle Samsung'un S7'yi tanıtacağı güne denk getirdi.
21 Şubat öğlen saat 14:00'te LG'nin etkinliği var, ondan 4-5 saat sonra da Samsung'un...

Ben LG'nin G5'inin daha çok ses getireceğini düşünenlerdenim.

Bir aksilik olmazsa almayı da düşünüyorum açıkçası...

byAndroid

byAndroid

Üye
Bencede lg daha çok ses getirecek çünkü farklı bişey yaptılar bu sefer. S7 bi s6 şeyi uyandırmayacak çünkü tasarım aynı zaten donanımda değişiklik olacak işte vs.

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
inşallah bu sefer g5'in batarya sorunu hallederler inşallah g4 ve v10 o kadarda iyi değildi süre olarak :)

onurcngzhn34

onurcngzhn34

Üye
g3 un tasarimi guzeldi. g4 hoş degildi. umarim bu iyi olur.

boran9999

boran9999

Üye
Buda Galaxy S7 edge ayıt olduğu söylenen fotoğraf

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
LG'nin G5'te kullanacağı çift arka kamera, akıllı telefon dünyasına yeni bir soluk getirecek.
Biri geniş açılı olduğu tahmin edilen söz konusu çift kameranın, büyük olasılıkla optik zoom kabiliyeti sunacağı tahmin ediliyor.

Bildiğiniz gibi günümüz akıllı telefonlarının çoğu dijital zoom kullanıyor.
Yani sadece çekilen görüntüyü yaklaştırıyor, bu da yaklaştırma sırasında resimde gömülü piksellerin ayrışmasına ve görüntünün bulanıklaşmasına neden oluyor.
Optik zoom'da ise yakınlaştırma lensler üzerinden yapıldığından, kolay kolay bulanıklaşma görülmüyor ve resmin herhangi bir yerine kayıpsız yakınlaştırma ve odaklama yapmak mümkün olabiliyor.

Çift kamera sisteminde her biri kendi sensörüne sahip biri geniş açılı iki adet kamera bulunuyor.
İki kamera tarafından yakalanan görüntü, sistemde işlenerek birleştiriliyor. (Elbette bunun için telefon işlemci ve raminin belli bir düzeyde olması gerekiyor.)
Birleştirme işleminde ağırlık, kullanıcının seçtiği zoom düzeyine göre lensin birine veya ötekine veriliyor.
Bu şekilde yapılan çekimde oldukça iyi çözünürlüklü ve kaliteli fotoğraflar elde etmek mümkün olurken, çekim sonrası fotoğrafın istenen herhangi bir yerine kayıpsız zoom yapma imkanı elde ediliyor.

Bakalım LG G5 ile akıllı telefon dünyasında ne gibi gelişmelere tanık olacağız, bunu öğrenmeye sadece 12 gün kaldı.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: boran9999
0MG90

0MG90

Üye
Kamera sensörü kime ait acaba?

Koradam

Üye
Kamera sensörünün büyük olacağını sanmıyorum.Rakiplerine göre düşük olacaktır.Bu yüzden kalitesi düşük olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca İS de olmayabilir...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Kamera sensörünün büyük olacağını sanmıyorum.Rakiplerine göre düşük olacaktır.Bu yüzden kalitesi düşük olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca İS de olmayabilir...

Sensör büyüklükleri:

• 1/3.0-inch (4.89×3.67mm) — iPhone 6 Plus , iPhone 6s Plus
  • 1/2.6-inch (5.79×4.01mm) — Galaxy S6 edge, LG V10, Galaxy Note 5
  • 1/2.3-inch (6.17×4.55mm) — Google Nexus 5X, Google Nexus 6P Xperia Z5 Premium
  • 1/2.0 inch (6.40 x 4.80mm) - LG G5
  • 1/1.5-inch (8.80×6.60mm) — Lumia 1020
  • 1/1.2-inch (10.67×8.00mm) — Nokia 808 Pureview
LG G5'in çok büyük bir sensörü var. Bu sensöre 10-12 MP kamera bile ideal. Ancak LG'nin 16 yada 20MP kullandığı söylentiler arasında.

Bu arada G5'i siteye eklemişler.
Ancak resmi tanıtım henüz gerçekleşmediğinden görsel ve teknik bilgilere henüz yer verilmemiş.

Ekli dosyalar

BelaMonte

BelaMonte

Üye
çift kamera mükemmel fikir. Şimdiye kadar yapmamaları hata. Bende böyle bir sistem düşünüyordum keşke patent alsaydım :ehe Bakalım nasıl bir etki olacak

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
eğer optik zoom olursa fiyatı iphone fiyatı ile yarışabilir :ehe

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Lg ve Sonyin Şaha kalkmasını bekliyoruz artık :hmmm

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
çift kamera mükemmel fikir. Şimdiye kadar yapmamaları hata. Bende böyle bir sistem düşünüyordum keşke patent alsaydım :ehe Bakalım nasıl bir etki olacak

Muhtemelen yıl sonu veya gelecek yıldan itibaren diğer markaların amiral gemilerinde de çift kameralı modeller göreceğiz.
Akımı ilk başlatan LG oldu.
Çift kameranın getirdiği özellikleri 21 Şubat'ta daha yakından görebileceğiz.
Kaldı 11 gün...

0MG90

0MG90

Üye
Muhtemelen yıl sonu veya gelecek yıldan itibaren diğer markaların amiral gemilerinde de çift kameralı modeller göreceğiz.
Akımı ilk başlatan LG oldu.
Çift kameranın getirdiği özellikleri 21 Şubat'ta daha yakından görebileceğiz.
Kaldı 11 gün...
One M8?

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
lg g5'te ekran daima açık özelliği olacakmış
LG daha önceki G serisi modellerde olduğu gibi G5 için de resmi kanallar aracılığıyla bilgiler vermeye başladı. Güney Koreli teknoloji devinin 21 Şubat’ta resmen açıklayacağı LG G5’te “Ekran daima açık” özelliğinin yer alacağı doğruland. Yeni ekran modu sayesinde LG G5’in ekranı sürekli aktif kalacak ve kullanıcılar açık ekranda saati, cevapsız aramaları, mesajları, e-posta ya da diğer bildirimleri ekran üzerinde sürekli görebilecek.

Benzer özellik daha önce Moto X ve yeni Nexus modellerde de yer buldu. Yeri gelmişken, ekran daima açık özelliğinin Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’de de kullanılması bekleniyor. Ekran daima açık modu, geleneksel ekran aydınlatma tekniğinin aksine sadece ekranda belirli alt pikselleri harekete geçirerek güç tasarrufu sağlamayı başarıyor. “Ekran daima açık” özelliğinin G5'te yer alacak olması, "Telefonda AMOLED ekran mı kullanılacak?" sorusunu akıllara getirmiyor değil.

Üst Alt