BTK'dan Adil Kullanım Kotası'na Yeni Düzenleme Geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

technogamer2345

Üye
    Konu Sahibi
BTK'dan Adil Kullanım Kotası'na Yeni Düzenleme Geliyor!
İlk olarak Change.org tarafında başlatılan kampanya büyük ses getirmiş ve BTK'nın Adil Kullanım Kotasını değiştirmesi için görüşmeler yapılmıştı. Bugün o görüşmeler sonuç verdi ve BTK müjdeli haberi paylaştı.

Kullanıcıların Adil Kullanım Kotası (AKK) olarak bildiği internet indirme limiti olarak tercüme edeceğimiz bu kota sorunu bugün BTK tarafından yeniden düzenlenerek 3 katına çıkartılma kararı alındı. AKK ile ilgili detaylar haberimizde.

BTK KOTAYI 3 KATINA ÇEKİYOR!

BTK 2016 yılının başında yeni bir iş planı oluşturarak hem de internette başlatılan kampanyaları göz önüne alarak almış olduğu kararlar doğrultusunda Adil Kullanım Kotası yeniden düzenleniyor. Listede yer alan ilgili açıklama maddesi ise şu şekilde;

"Yaşanan teknolojik gelişmeler ve artan tüketici talepleri göz önünde bulundurulduğunda sabit ve mobil internet erişimlerinde uygulanmakta olan Adil Kullanım Kotası sonrası hızın iyileştirmesi ve tüketicilere karşı şeffaflığın arttırılması amaçlanmaktadır." denildi.

ADİL KULLANIM KOTASI KAÇA ÇIKACAK ?

Yukarıda yer alan açıklamalar baz alındığında özellikle Chang.org'da başlatılan kampanyanın da çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Örnek vermek gerekirse bir kullanıcı Adil Kullanım Kotası'nda ortalama 50 - 75 GB arasında kullanılırken AKK sonrası hız tüm paketlerde 3 Mbps'e kadar düşüyor. Ardından bu interneti kullanmak çile haline dönüştüğü gibi, bir de AKK'niz ay başı dolduysa yandınız!

BTK yeni yapacağı düzenleme sayesinde 50 - 75 GB olarak AKK sınırı bulunan bir kullanıcı artık 150 GB'a kadar kullanım imkanına kavuşmuş olacak. Yayınlanan raporda planlama tarihi 18 Ağustos 2016 olarak belirlenmiş durumda. Gönül ister ki AKK tamamen kaldırılsın herkes rahat rahat kullansın ancak yaşanan bu ufak çaplı gelişme kullanıcıları yine iki sene kadar götürecektir.

Güzel oldu aslında.Yeterli sayılabilir fakat ilerleyen zamanlarda bi 3 kat daha çıkılması gerekecek. :thumbup:

KAYNAK : pchocasi

Murat.Demir

Murat.Demir

Üye
Bence bu saçmalığın ortadan kalkması gerek :bottom:

• Beğen
Tepkiler: serdar_gs
serdar_gs

serdar_gs

Üye
Bence bu saçmalığın ortadan kalkması gerek :bottom:
Kesinlikle kalkması gerek ama bizim ülkede kimse bunu yapmaz. En azından minimum 250 gb falan olması lazım 50 gb dediğin gerçekten gülünç kime sorsam 8 ila 10 günde akk sı dolmuş 3 mbps ile yerlerde sürünüyor. Günümüzde fiber dağıtırıyoruz diye bağırıyorlar 1-2 saatte doldurulacak imkanın olduğu yerde bütün ay 3 mbps mahkum olmak süper olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: reflex ve Murat.Demir
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Mobilde Kotalar Yüksek, Akk Birazdaha Hızlı Olsun İsteğimiz Bundan İbaret

Son düzenleme:
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Nerde yüksek? Benim kota 2 gb sonra hız 9kb/sn sende ne kadar?

Yüksek Derken Yükselmesini Kastettim Ben 1 Gb Kullanıyorum Genelde Wi-Fi İle Kullanıyorum Dışarıda Mobil İnternet Gerekli Oluyor İllaki Hız Düşmesi Kötü Birşey

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
Şimdi en az 150GB mı olacak?

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Yüksek Derken Yükselmesini Kastettim Ben 1 Gb Kullanıyorum Genelde Wi-Fi İle Kullanıyorum Dışarıda Mobil İnternet Gerekli Oluyor İllaki Hız Düşmesi Kötü Birşey
Pardon yanlış anlamışım. Wifi varsa sorun yok tabi bende evde wifi büroda wifi 2 gb olduğu gibi duruyor wifi yokken 2 gb 2 günde doluyor ama akk denen illetin tarihten silinmesi lazım :D
Şimdi en az 150GB mı olacak?
Kesin birşey yok 100-150 arası olması bekleniyor oda Ağustos ayını bulur imiş.

• Beğen
Tepkiler: KinG Tornado
0MG90

0MG90

Üye
Pardon yanlış anlamışım. Wifi varsa sorun yok tabi bende evde wifi büroda wifi 2 gb olduğu gibi duruyor wifi yokken 2 gb 2 günde doluyor ama akk denen illetin tarihten silinmesi lazım :D

Kesin birşey yok 100-150 arası olması bekleniyor oda Ağustos ayını bulur imiş.
Bizim zaten 100GB. Ayın yarısında bitiriyorum ben kotayı, yine yetmez bana.

• Beğen

technogamer2345

Üye
    Konu Sahibi
Bir süreliğine idare edecek bir gelişme.Bu süre içerisinde kullanıcılarda rahatlayacaktır.TürkTelekom ise bu zamanı iyi değerlendirerek yavaş yavaş AKK kaldırma konusunda çalışmalara başlasa iyi olur.Öte yandan bu kampanya olmasa TürkTelekom halinden gayet memnundu.Yine bizlerin el atması gerekecek gibi. : ?

Sende 100 gb varsa o zaman 300 gb olur bence bu gayet yeterli. :D

murat.122a

murat.122a

Üye
oncelikle iyi gunler diliyorum bilindigi gibi
gectigimiz gunlerde adsl icin adil kullanimdan
sonraki hiz dusumunu 3 mbit e çıkarilmistir bu
konu üzerinden gidildiginde mobil
operatorlerinde uyguladigi adil kullanimdan
sonraki hiz dusumleri günümüze göre hiçte adil degil .Teknoloji caginda hd yayinlar ve
videolardan bahsedersek durumumuz içler acısı
olur . Tek istegimiz 96 kb e dusurulen mobil
internet hızında iyilestirme yapılmasi suan 3g
baglanti hizi vaad edilen 7.2 mbit bizim
istedigimiz adil kullanimdan sonraki hiz en az 512 kbit olmali buda 10/1 e denk gelir. Lutfen
bizlere bu konuda yardimci olunuz.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
iyi duzenleme ama ancak hala yetersiz. sakaryanin merkezinde ayda 3 tb indirme yapilan yurda fiber verilmiyor. tt

phasan

phasan

Üye
Akk istemiyorsanız bence korsan flim ve oyun indirmeye agır ceza gelmeli ozaman 50 gb flan bitmez

0MG90

0MG90

Üye
İnternet hızım yine yükseldi. Ne yapmaya çalışıyorlar acaba :D

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Akk istemiyorsanız bence korsan flim ve oyun indirmeye agır ceza gelmeli ozaman 50 gb flan bitmez
Ne bitmeyecek hiç film oyun indirme sadece sosyal ağlara takıl üç beş müzik dinle bir ikide dizi izle download yapmadan aylık 50 gb rahat bulursun. Daha telefonuna uygulama oyun kuracaksın haberlere bakacaksın bla bla bla
İnternet hızım yine yükseldi. Ne yapmaya çalışıyorlar acaba :D
Aynısı benim evdeki internette oldu mesaj geldi adk doldurdunuz 3 e düştü diye düşürdüler ertesi gün 16 ya çıktı dün baktım yine 3 e düşmüş.

murat.122a

murat.122a

Üye
4.5G nedeniyle kota aşım sonrası hız
düzenlemesi yapılacak, dün başlayan
çalışmalar ay sonuna kadar sürecek, heyecan
yapmayın, kota felan kalkmıyor

• Beğen
Tepkiler: executioner92 ve phasan
punisioner92

punisioner92

Üye
beyler bu adil kullanım kotasının durumu nedir şuan (özellikle ttnet için) ben ttnet çiftetelli paketiyle 75 gb paketim var ay başında narutonun oyununu indirdim(yaklaşık güncellemelerle birlikte 37-40 gb yi buldu 35 gb civarıda öyle böyle bitti hızım ayın 6sında filan 3mbite düştü şuan(17 mart) oyun indiriyorum gene 1-1.5 mbite çıktı iyileştirme şimdi oldumu yoksa ttnette bi açık oluştu o yüzden mi...cevaplarsanız sevinirim

phasan

phasan

Üye
beyler bu adil kullanım kotasının durumu nedir şuan (özellikle ttnet için) ben ttnet çiftetelli paketiyle 75 gb paketim var ay başında narutonun oyununu indirdim(yaklaşık güncellemelerle birlikte 37-40 gb yi buldu 35 gb civarıda öyle böyle bitti hızım ayın 6sında filan 3mbite düştü şuan(17 mart) oyun indiriyorum gene 1-1.5 mbite çıktı iyileştirme şimdi oldumu yoksa ttnette bi açık oluştu o yüzden mi...cevaplarsanız sevinirim
Bu aralar sorun oluşmaya başladı ttnet te bence cok kullanmayın malum faturaya yansıtır bu ttnet

• Beğen
Tepkiler: executioner92
punisioner92

punisioner92

Üye
Bu aralar sorun oluşmaya başladı ttnet te bence cok kullanmayın malum faturaya yansıtır bu ttnet
büyük ihtimal öyle olur duyduğuma göre 4.5 G için ayarlamalar yapıyorlarmış o yüzden hız akk öncesi hız gibi oluyormuş
4.5G nedeniyle kota aşım sonrası hız
düzenlemesi yapılacak, dün başlayan
çalışmalar ay sonuna kadar sürecek, heyecan
yapmayın, kota felan kalkmıyor
malesef haklısın öyle gibi

phasan

phasan

Üye
büyük ihtimal öyle olur duyduğuma göre 4.5 G için ayarlamalar yapıyorlarmış o yüzden hız akk öncesi hız gibi oluyormuş

malesef haklısın öyle gibi
bende kota takılı kaydıydı ayarlattım mh den 2 günde 70 gb gorunuyordu guncellemeyı unutmuşlar

Üst Alt