30 bin civarı mesaj yazmışım, ama hiç bir mesajımda şöyle güzel olacak, böyle süper olacak tarzı ucu açık bilgi vermedim. Ben bir özellik duyarsam veya bilgisini alırsan direk olarak onu belirten bir mesaj paylaşırım. Mesela bildirim merkezi haberini Türkiye’de ilk ben paylaştım. Bunun gibi bir çok haber paylaştım ama hepsinde olacaklarını tahmin ettiğim ya da duyum aldığım şeylerin adını koyarak paylaşırım. Muallakta olan bir şeyi söylemem söz konusu değil.
Ayrıca son zamanlarda bakıyorum bie çok arkadaşımız sanki Windows 10 Mobile güncellemesi hiç bir şey getirmemiş de sadece fotoğrafı makyajlanmış görüntü oluşturuyor. Kimse üstüne alınmasın ama burada arka plana fotoğraf koyabilmek için güvercin takla atan arkadaşlar gördük. O zamanların istekleri ile şimdiki istekler aynı değil normal olarak. O yüzden hiç bir şeyi abartmaya gerek.
Hepimizin istediği şeyler vardı. Bir çoğu geldi. Neydi onlar? Mesela bildirim merkezi, arka plana ve canlı karolara fotoğraf koyma, Tüm uygulamalar listesinde arka plan desteği,Hızlı ayarlar menüsü, ayrılmış ses kontrolleri vs vs vs...
Şimdi bunlar geldikten sonra insanoğlu doğası gereği daha fazlasını ister ve istemeliyiz de. Hele ki para verip aldığımız bir şeyse.
Şimdi Windows 10 platformunun en tepesindeki adam! Kim bu? Gabriel Aul! Ne diyor? Bir kaç yapı sonra Windows 10 için UI (kullanıcı arayüzü- User Interface) ve UX (Kullanıcı deneyimi- User Experiments) değişikliklerini, özellikleri hazırlayan ekipler de hazır olursa Windows Insider ile sunmaya başlayacağız diyor. Bu ne demek?
Yani diyor ki; yeni özellikleri ve ara yüzdeki değişiklikleri bir kaç yapı sonra sisteme entegre edip Windows Insider kullanıcılarının test etmesi için yayınlayacağız. Bu süre içinde Windows 10 Onecore çekirdeği üzerinde uyumluluk geliştirmeleri yapılacak.
Son olarak aldığım bazı bilgilere göre Onecore çekirdeği üzerindeki çalışmalar tamamlanmış. Yani artık şu anda internal Ring dedikleri şirket içi test ekipleri muhtemelen kullandıkları cihazlarda yeni özellik-ler içeren bir yapıyı test ediyor olabilirler. Bu yapının bize ne zaman geleceği ise kesin olmamakla birlikte benim hesaplarıma göre en az bir ay. Bu süre içinde biz de muhtemelen 11105 gibi bir yapıyı insider üzerinden almış oluruz.
Ulan bu kadar şey yazdık bir tane yeni özellik bilgisi vermedik. En azından yeni kilit ekranı hakkında bişeyler diyeydik