Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sonuçta hala popüler olan bir uygulamanın Windows 10'la beraber mağazaya gelecek olması sizce de uygulama geliştiricilerinin 10'la beraber uygulamalarına daha da özen göstereceği habercisi değil midir? Bence öyle.
Masaüstü windows 10 piyasada yaygınlaştıkça firmalar ve gelistiriciler uygulamalarını ona uyarlamaya başlayacaklar.
Uyarlarken uygulamanın mobilde de çalışması için (yani uygulamanın universal olması için) zahmetsizce ve ayrı bir işleme gerek kalmadan SDK'da bu seçeneği işaretlemeleri yeterli olacak. Böylece masaüstü uygulamalar yenilenirken veya yeni uygulamalar yazılırken mobil mağaza da büyümüş olacak. Her uygulama masaüstü ile birlikte mobile de gelecek. İşte universal uygulamanın en büyük faydası bu. Ancak dediğim gibi masaüstü w10'un yaygınlaşması gerek.

Buna ek olarak android ve ios uygulamalarının kolayca w10M sistemine portlanabilmesi için geliştiricilere araç yayınlanacak. Bununla geliştirici günlerce farklı kodlar yazmaya uğraşmadan uygulamasını bir iki küçük düzeltme ve tek tıklamalayla w10m uygulamasına dönüştürüp mağazada yayınlayabilecek.

Kısacası microsoft gerekli zemini hazırlıyor. Masaüstü W10 kısa zamanda yaygınlaşacak ve portlama araçları da muhtemelen bu ay sonunda hazır olacak. Yine mobil sürümün finali de bu ay bitiyor.

Bundan sonrası biraz sabretmek.

• Beğen
Tepkiler: serinaga, ...decode..., sahanemir ve 2 diğerleri

remzi33

remzi33

Üye
Masaüstü windows 10 piyasada yaygınlaştıkça firmalar ve gelistiriciler uygulamalarını ona uyarlamaya başlayacaklar.
Uyarlarken uygulamanın mobilde de çalışması için (yani uygulamanın universal olması için) zahmetsizce ve ayrı bir işleme gerek kalmadan SDK'da bu seçeneği işaretlemeleri yeterli olacak. Böylece masaüstü uygulamalar yenilenirken veya yeni uygulamalar yazılırken mobil mağaza da büyümüş olacak. Her uygulama masaüstü ile birlikte mobile de gelecek. İşte universal uygulamanın en büyük faydası bu. Ancak dediğim gibi masaüstü w10'un yaygınlaşması gerek.

Buna ek olarak android ve ios uygulamalarının kolayca w10M sistemine portlanabilmesi için geliştiricilere araç yayınlanacak. Bununla geliştirici günlerce farklı kodlar yazmaya uğraşmadan uygulamasını bir iki küçük düzeltme ve tek tıklamalayla w10m uygulamasına dönüştürüp mağazada yayınlayabilecek.

Kısacası microsoft gerekli zemini hazırlıyor. Masaüstü W10 kısa zamanda yaygınlaşacak ve portlama araçları da muhtemelen bu ay sonunda hazır olacak. Yine mobil sürümün finali de bu ay bitiyor.

Bundan sonrası biraz sabretmek.
Türkiye piyasasında satışa sunulduğu gün L920 almış ve mart ayında L930 almış biri olarak yeterince beklediğimi ve MS'ye para kazandırdığımı düşünüyorum. Ayrıca çevremdeki herkesin bilgisayarına W10 yükleyerek de resmen satış personeli oldum MS'ye. Daha ne yapayım ben :)

• Beğen
Tepkiler: merlin19, suyunsesi, enessrsy ve 2 diğerleri
sahanemir

sahanemir

Üye
Benim resim neden silindi kullanıcılara resim kalitesi hakkında bilgi edinmelerini arzulamıştım yoksa doğru yer olmadığını biliyordum. Neyse artık..

Bay H

Bay H

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

ersncak42

Üye
Arkadaşlar ben 12.yapıyı kurdum bütün güncelleştirmeleri yaptım bana bidaha güncelleme geldi fast insider felan onu da yükledim çarklar geldi yedekleme felan geldi telefon açıldı şimdi benim uygulamalarımın hepsinin altında beklemede yazıyor ne yapcam

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Arkadaşlar ben 12.yapıyı kurdum bütün güncelleştirmeleri yaptım bana bidaha güncelleme geldi fast insider felan onu da yükledim çarklar geldi yedekleme felan geldi telefon açıldı şimdi benim uygulamalarımın hepsinin altında beklemede yazıyor ne yapcam
Bekleyin mağazadan indiriyor 10-15 dakika telefona dokunmayın

ersncak42

Üye
Bekleyin mağazadan indiriyor 10-15 dakika telefona dokunmayın
Dediğin gibi oldu kardeşim bi de bişey daha sorcam bazı uygulamaların simgesi yok neden

bu arada ben çok sevdim bu yapıyı kasma donma yok eski nesil lumia 925 de bile bu da ekran görüntüsü:)

Şunu diyorum neden simgeler gözükmüyor ki

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Dediğin gibi oldu kardeşim bi de bişey daha sorcam bazı uygulamaların simgesi yok neden

bu arada ben çok sevdim bu yapıyı kasma donma yok eski nesil lumia 925 de bile bu da ekran görüntüsü:)

Onun çözümü büyük ihtimalle telefonu kapatıp açınca düzeliyor diyorlardı.Bende karşılaşmıştım ama önemsemediğim için birşey yapmadım

skynet

Üye

Hocam aynı simgeler bende de boş görünüyor ve tek çözüm telefonu sıfırlamak

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye

tüm güncellemeleri yapın telefonu kapatıp açın düzeliyor.

cadde19

cadde19

Üye
Beyler 12. Yapıyı yüklemeli miyim yoksa bekleyelim mi Rtm yi ?

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
Arkadaşlar abimin 640 ı sıfırladık herşey gitti ayarlar mağaza vs gitti, tuş kombinasyonu neydi bu ms imzalı tellerde? Malum kamera tuşu yok ses açma kısma ve açma kapama tuşu var. Yardım acil

dakamon

dakamon

Üye
Arkadaşlar ana ekranın arka planına ayrı uygulama lstesinin arka planına ayrı foto koymak yok dimi.

skynet

Üye
Arkadaşlar abimin 640 ı sıfırladık herşey gitti ayarlar mağaza vs gitti, tuş kombinasyonu neydi bu ms imzalı tellerde? Malum kamera tuşu yok ses açma kısma ve açma kapama tuşu var. Yardım acil
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: kimbilir_01
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Vay bee uğraşa uğraşa, araştıra araştıra WDRT'nin neden karma değer hatası verdiğini çözdüm @Sensation @papakudioflu
Boşuna sıfırlamışım bilgisayarı...

Şimdi olaya dönersek.
En baştan beri hatanın bulunduğu log dosyasını inceliyorum; her seferinde hatanın uygulama kurulurken arka planda indirilip kurulan 3 dosyadan biri olan WinUsbDriversExt'den kaynaklandığını görüyorum. Bu dosyanın bütünlük doğrulamasında hatayla karşılaşıyor.

O üç dosya:
WinUsbCompatIdInstaller
WinUsbCoInstallers
WinUsbDriversExt

Üçünü de WDRT'den ayrı olarak indirip tek tek kuruyorum bana mısın demiyor.
İnternette belirtilen çözümleri deniyorum, tık yok.
O kadar uygulamayı, belgeyi kaybetmeyi göze alıp bilgisayarı sıfırlıyorum yine sonuç yok.
Bilgisayarı 10586'ya güncelledim, o arada WDRT'nin de 3.1.2 sürümü çıktı onu indirdim, yine yok.
Sürekli karma değer hatası.

En son şunu okudum:
Fixed!!! It was due to some internet problem. The same I tried installing by connecting to different internet (mobile hotspot) and successfully able to complete the installation. So this error is due to some internet service provider issue. Not with our system or the file. So try installing by connecting to alternate internet provider, it may solve your problem. All the Best!!!

Ve denedim.
Olay gerçekten internet servis sağlayıcıdan kaynaklanıyor... (Benimki Superonline)
WinUsbDriversExt telefondan hücresel veriyi kullanarak indirip bilgisayara attım.
Denetim masasından önceki sürümü kaldırdım ve yeni indirdiğimi kurdum.
Olay çözüldü, WDRT sorunsuz kuruldu.
Olay Superonline'ın söz konusu dosyayı bütünlük değerini koruyarak indirememesinden kaynaklanıyor.
Kurulurken aranan bütünlük (hash) değeri örtüşmediği için de kurulum sürekli hata veriyor.
Farklı bir internet yoluyla indirince mesele çözüldü.

• Beğen
Tepkiler: flutewoddy, 4MaGuS, sfgnrl ve 6 diğerleri
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Vay bee uğraşa uğraşa, araştıra araştıra WDRT'nin neden karma değer hatası verdiğini çözdüm @Sensation @papakudioflu

Şimdi olaya dönersek.
En baştan beri hatanın bulunduğu log dosyasını inceliyorum; her seferinde hatanın uygulama kurulurken arka planda indirilip kurulan 3 dosyadan biri olan WinUsbDriversExt'den kaynaklandığını görüyorum. Bu dosyanın bütünlük doğrulamasında hatayla karşılaşıyor.

O üç dosya:
WinUsbCompatIdInstaller
WinUsbCoInstallers
WinUsbDriversExt

O kadar uygulamayı, belgeyi kaybetmeyi göze alıp bilgisayarı sıfırlıyorum yine sonuç yok.
Bilgisayarı 10586'ya güncelledim, o arada WDRT'nin de 3.1.2 sürümü çıktı onu indirdim, yine yok.

En son şunu okudum:
Fixed!!! It was due to some internet problem. The same I tried installing by connecting to different internet (mobile hotspot) and successfully able to complete the installation. So this error is due to some internet service provider issue. Not with our system or the file. So try installing by connecting to alternate internet provider, it may solve your problem. All the Best!!!

Ve denedim.
Olay gerçekten internet servis sağlayıcıdan kaynaklanıyor... (Benimki Superonline)
WinUsbDriversExt telefondan hücresel veriyi kullanarak indirip bilgisayara attım.
Olay Superonline'ın söz konusu dosyayı bütünlük değerini koruyarak indirememesinden kaynaklanıyor.
Kurulurken aranan bütünlük (hash) değeri örtüşmediği için de kurulum sürekli hata veriyor.
Ben Superonline ile indirip kurdum:hmmm

serinaga

serinaga

Üye

Şimdi olaya dönersek.

O üç dosya:
WinUsbCompatIdInstaller
WinUsbCoInstallers
WinUsbDriversExt

En son şunu okudum:

Ve denedim.

Alkışlıyorum seni Özgür, kaç zamandır sürekli bu hatayı alıpta çözüm bulamayanlar için ilaç oldu, hoş ben hiç karşılaşmadım ama yine de paylaşım için teşekkürler ...

mTalk'tan Lumia 1520 ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ben Superonline ile indirip kurdum:hmmm
Ben access point kullanıyorum, onun da etkisi olabilir.
Ama sonuçta olay internet servis sağlayıcı ile ilgili.
O dosyayı farklı bir internet kaynağıyla indirip kurduğun zaman wdrt sorunsuz kuruluyor.

• Beğen
Tepkiler: ON9

Üst Alt