Haber Microsoft 1.000 kişiyi işten çıkardı

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft 1.000 kişiyi işten çıkardı
Microsoft açısından 2015’de işler pek de beklenildiği gibi gitmiyor.

Teknoloji dünyasında, özellikle de son dönemde mobil platformda faaliyetlerini arttıran dev firma Microsoft, kısa bir süre önce yeni işletim sistemi Windows 10’u sunmuş ve ayrıca yeni bazı önemli cihazlarını duyurmuştu.

Microsoft’un bu yeni modelleri arasında Lumia 950 amiral gemisi yer alırken, ayrıca Lumia 950 XL ve Lumia 550 adında iki yeni akıllı telefon duyurusu gelmiş ve ayrıca Surface Book adında yeni küçük ama güçlü noetbook modelini ve Surface Pro 4 olarak da yeni tablet modelini gün yüzüne çıkarmıştı.

Microsoft cephesinde bir taraftan bu yeni cihaz duyuruları gelirken, diğer taraftan da bazı çalışanları ile yolları ayırdığı haberleri de gelmekte. Geçtiğimiz bir kaç ay önce Microsoft 7.800 çalışanını işten çıkarmıştı.

Şimdi de yeni bir işten çıkarma operasyonu daha gelirken, bu sefer sayının 1.000 olduğu kaydedilmekte. Bu rakam Cupertino merkezli firmanın toplam iş gücünün %1’lik kısmına denk gelmekte.

Microsoft ayrıca 2015 3. çeyrek finansal sonuçlarını da açıklarken, geçtiğimiz sene aynı döneme göre cep telefonu bölümünün %54 oranında düşüş yaşadığı açıklanmıştı.

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
daha da ağırdan alsın işleri bakalım ne olacak sonumuz

yeumyang

yeumyang

Moderator
İşletim sistemini daha hızlı geliştirmesi gerekiyor çok agır davranıyor

BRKTNL

BRKTNL

Üye
Yaprak dökümü başlar...

BRKTNL

BRKTNL

Üye
Bulsunlar bir zahmet hocam, bilgisayar piyasasının ana damarı

yeumyang

yeumyang

Moderator
windows pc işletim sisteminden daha iyi sistemler var fakat para microsofta
Açıkçası nokıa dan fazla bir beklentim kalmadı hereyi bile sattılar telefon bölümü çok karışık htc bile zarar ediyor nokıa nın tutunması çok zor gibi

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Açıkçası nokıa dan fazla bir beklentim kalmadı hereyi bile sattılar telefon bölümü çok karışık htc bile zarar ediyor nokıa nın tutunması çok zor gibi
nokia diyen oldu mu?

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
benim derdim bilgisayarda değil zaten. Microsoft gayet iyi bilgisayar sistemi konusunda. Ama neden aynı istikrarı mobil sürümde göstermiyor? Allahınızı severseniz windows mobile10 tp sürümüne çoğumuz 2. yapı ile katıldık. 11. yapıya geldik şuan. Bir düşünür müsünüz bu süreçte bizim elimize şeffaf karolardan, birazcık değişmiş ara yüzden başka ne geçti? Yapı üstüne yapı geliyor ama hala yapılarda ya bir öncesinde düzgün olan şey bozuluyor ya da yeni bir şey bozuluyor. Resmen oyalanıyoruz ya.

xmustx

xmustx

Üye
Öz eleştiride bulunmanızı tebrik ederim.Yavaş yada yanlış giden hiçbir şeyi görmezden gelmemeliyiz.Wp kullanan forum sakinleri hep işe umutla baksada görünüyor ki mobil sektörde bu gidişat iyi değil..

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
MS nin en büyük sıkıntısı geliştiricilere ettiği sözler, (bizim kimseye ihtiyacımız yok biz herşeyin üstesinden geliriz) demesi oldu
hadi cık işin içinden
desteği olmayan güç güç değildir ve kimse kendi başına uzun yol gidemez.

Üst Alt