Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: braayn

rcxy

Üye
Telefon uygulamasında numara çevirirken isim önerileri gelmiyor. Belki de henüz mağazadan güncellenmediği için olabilir. Ayrıca görev yöneticisi yine sekiz tane uygulama gösteriyor.
Güncelleme kaynaklı olabilir, benim 1520'de sıkıntı yok geliyor öneriler. ayrıca önceden yazılan rakamları tek tek silmek gerekiyordu. Şimdi silme butonuna kısaca basınca tamamına siliyor.

System X

System X

Üye
ben yine beğenmedim. klavye sorunu var. geri silme ve e tuşu sorunlu çalışıyor. 10.yapıda çalışan glance ekranı açılmıyor güncellenmiyor.kaldırdım şimdi de mağazada yok. performans olarak da ilerleme yok.hala oyunlardaki genel takılma ses problemleri devam ediyor.yükleniyor sürdürülüyor felan aynen devam.özellik gelir diye heveslenmiştim ancak yine salatalık çıktı...kısaca ben niye andorid kullanmıyorum diye düşünmeye başladım gerçekten...

ArMaGeDdOn_87

Üye
ben yine beğenmedim. klavye sorunu var. geri silme ve e tuşu sorunlu çalışıyor. 10.yapıda çalışan glance ekranı açılmıyor güncellenmiyor.kaldırdım şimdi de mağazada yok. performans olarak da ilerleme yok.hala oyunlardaki genel takılma ses problemleri devam ediyor.yükleniyor sürdürülüyor felan aynen devam.özellik gelir diye heveslenmiştim ancak yine salatalık çıktı...kısaca ben niye andorid kullanmıyorum diye düşünmeye başladım gerçekten...
En iyisi 2 ay daha bekleyip offical sürümü yüklemek o zaman
Arkadaşlar 920 de durum nedir ?

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Arkadaşlar beklediğinize değecek kısmında %63 de yaklaşık 45 dk.dır takılı kaldı,ne öenerirsiniz.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Şarj yaklaşık bir saattir %14'te ve telefonu mıncıklamaya devam ediyorum. Normalde şarjım %20'nin altına düştü mü beni bir kaşıntı tutar hemen şarj takarım. Ama inatla şarj etmiyorum bakalım ne kadar dayanacak.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, serinaga ve bozkirdangelen
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Telefon uygulamasında numara çevirirken isim önerileri gelmiyor. Belki de henüz mağazadan güncellenmediği için olabilir. Ayrıca görev yöneticisi yine sekiz tane uygulama gösteriyor.

Numara çevirirken Ş vb türkçe karakterlere tıklayınca, rehberdekini bulmuyordu. o sorun hala devam ediyor mu?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dokun ayarlarda yok. Tuşların titreşimini kapatmadım. Tek sorunum bu.
Bir uygulama yedekten yüklenirken kutucuğumda da ilerleme görünüyor :)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
merlin19

merlin19

Üye
Ne yazarsanız yazın kimse şu anda bundan memnun değil görüntü sadece günlük kullanımda yarıda bırakan bir sistem bana göre cebime koyup dışarı çıkmaya cesaret edemez haldeyim ve çoğunuz bu şekilde kimse yok mok demesin bunlar gerçekler milletin yanında telefonu çıkarıp kurcalamaya korkuyorum çünkü donup kalıyordu yapı 9 ve 10 da bir kaç güne aynı hadiseler yapı 11 dede olacaktır olan bizim güzelim cihazlara oluyor

• Beğen
Tepkiler: System X
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Gabe'den Notlar:

Düzelttiğimiz bazı şeyler:

• Bildirimler, örneğin yeni mesaj bildirimleri, öncelikle kilit ekranını açmaya gerek kalmadan da alınabiliyor.
  • Cortana'nın arka plandaki güç kullanımı optimize edildi.
  • Başlangıç ekranının yüklenmemesine neden olan bazı sorunları çözdük. Ayrıca, başlangıç ekranında bazı performans iyileştirmeleri yaptık.
  • Eylem merkezinde, bildirimleri kaydırarak açma veya kapatmayı da içeren bazı performans iyileştirmeleri yaptık. Bildirimleri kaydırarak açma ve kapatma artık daha hızlı gerçekleşiyor.
  • Alarmlar ve Saat uygulamasında bir alarm ayarlandığında artık simge kilit ekranında görünüyor.
  • Aramalar sırasında daha önce ekranı kapatmama gibi hatalar verebilen yakınlık sensörünün davranışı artık olması gerektiği gibi.
  • Mağazadan uygulama indirmeleri bazen arka planda çalışan bir hizmet tarafından bloke ediliyordu. Bu sorun artık düzeldi ve uygulama indirmeler artık daha tutarlı.
  • Klavyenin dil değiştirme özelliği artık daha az agresif. (Yanlışlıkla dil değiştirmeler yaşanıyordu)
  • Güncellemeyi yüklemek için restarta basıldığında, artık cihaz daha hızlı restart oluyor.
Bilinen sorunlar:
  • Telesekreter senkronizasyonu bazı cihazlarda sorunlu. Telesekreter aramasını doğrudan şu menüden yapmanız gerekiyor: Telefon uygulaması > Ayarlar > Daha fazla ayar göster > Telesekreter araması.
  • Çift simli telefonlarda ikinci hattın mesajlaşma kısayolu (tek sim kullanılıyor olsa bile) başlangıç ekranından kaldırıldığında mesajlaşma uygulamasında mesajları açarken hatayla karşılaşılıyor. İkinci hattın mesajlaşma uygulaması uygulama listesinden de kalkmış olarak görünüyor. Bu sorunu çözmek için, ikinci hattın mesajlaşma kısayolu ilk hattın mesajlaşma uygulamasına girip ayarlar kısmından "kısayolları birleştir" denerek ilk hattın mesajlaşma kısayolu ile birleştirilmeli.
  • Çift simli cihazlarda, ikinci hattın telefon uygulaması kısayolunu başlangıç ekranından kaldırma, tüm uygulamalar listesinden de kalkmasına yol açıyor. Telefonu yeniden başlatma hem uygulamanın hem de kısayolun yeniden görünmesini sağlıyor.
  • Facebook, Facebook Messenger, Instagram Beta ve Whatsapp benzeri üçüncü parti uygulamalarda paylaşmak üzere fotoğraf seçimi yapılamıyor.
  • Bazı cihazlarda telefon uygulamasının sürekli açılır açılmaz çökmesi durumu yaşanıyor. Cihazı sıfırlamak bu durumdan kurtarıyor.
  • Windows Phone 8'den Windows Phone 8.1'e güncellenen cihazlar, Windows 10 Mobile Insider Önizleme yapılarında Wifi'ye bağlanma özelliğini kaybedebilirler veya Windows 10 Mobile Insider Önizleme yapılarına güncellemede sorun yaşayabilirler. Windows Device Recovery Tool'u kullanarak öncelikle cihazınızı Windows Phone 8.1'e ve ardından en son Windows 10 Mobile Insider Önizleme yapısına güncelleyebilirsiniz.

Bu arada Gabe mağaza indirmelerinin arasıra takılı kalma sorununun çözüldüğünü söylemiş ama sanırım hala tam çözülmemiş.

Ancak benim bulduğum kadarıyla şöyle bir çözümü var:
Eğer mağaza indirmeleri veya güncellemeleri dakikalar geçmesine rağmen yerinde sayıyor ve ilerlemiyorsa; üst tarafta yer alan "tüm indirmeleri duraklat" yazısına basın ve ardından tekrar "tüm indirmeleri sürdür" deyin. Böylece indirmeler tam gaz devam edecektir.

rcxy

Üye
Numara çevirirken Ş vb türkçe karakterlere tıklayınca, rehberdekini bulmuyordu. o sorun hala devam ediyor mu?
Kastınız search ten contact aramada türkçe karakterlere tıklama ise sorun yok, buluyor. Klavyede e harfinde problem var mı anlamadım, görünen yerlerde hep düzgün olarak çıkıyor ama şifre girdiğim bir yerde bir türlü şifreyi kabul etmeyince e yi kopyala yapıştır yaptım o zaman şifreyi kabul etti. silme tuşu da çalışmayabiliyor bazen, illa klavyeyi indirip tekrar açmak gerekiyor aktif olması için.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evet ediyor.
Microsoft Edge'de Eşitle ayarı sıfırlamadan önce değiştirilemiyordu. Şimdi değiştiriliyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

rcxy

Üye
Evet ediyor.
Microsoft Edge'de Eşitle ayarı sıfırlamadan önce değiştirilemiyordu. Şimdi değiştiriliyor.
Yani bir daha denedim, numaralardan çetin, şükrü isimli kişilerimi yazdım, buluyor.
Peki diğer cihazlarınızla eşitledi mi?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yani bir daha denedim, numaralardan çetin, şükrü isimli kişilerimi yazdım, buluyor.
Peki diğer cihazlarınızla eşitledi mi?
Ömer, Görkem yazıyorum çıkmıyor bende. Numarayla arama yeni gelmiş galiba. Şükrü için 78578 yazar mısınız?
Uygulamalar ekranındaki arama da Türkçe karakterden yoksun.
Onu henüz test edemedim, bildiririm buradan.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
O hâlâ aynı maalesef.
Mağaza kitaplığındaki çoğu şey artık indirilebiliyor. Ama Dokun'u bulamıyorum bir türlü :ehe
Microsoft Edge ile yeni sekmede Google arama sayfasını açıp öyle dene bir de istersen. O zaman yeni sayfa bulundu falan gibi bir seçenek çıkması lazım.

Üst Alt